INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA - CROAȚIA 4-2

Sentiment straniu pentru Giroud la finalul CM » Cum se va "pedepsi" în câteva zile

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 16 iulie 2018 10:06

Franța este din nou campioană mondială, după 20 de ani. Elevii lui Didier Deschamps au câștigat finala CM 2018, 4-2 contra CroațieiOlivier Giroud a promis la TF1 înaintea turneului final că se rade pe cap dacă iese campion mondial. 

"Pe 22 iulie, îmi botez cel de-al treilea fiu. După aceea, o voi face", s-a amuzat atacantul.

La 31 de ani, Olivier Giroud a atins vârful carierei. E campion mondial. Dar e un sentiment straniu pentru el. Tocmai acum, la turneul ce-i încoronează pe francezi, al patrulea golgeter all-time al albaștrilor nu reușește să înscrie. Mai mult. Nici măcar nu trage un șut pe poartă în șapte meciuri, șase ca titular! Peste nouă ore de joc alb, fără finalizare.

Primul a fost Guivarc'h, în 1998

Nu e o noutate la "cocoși". Când cuceresc lumea, vârful lor nu marchează! În 1998, a fost Stéphane Guivarc'h, atacantul lui Auxerre la acea vreme, titular inclusiv în finală, în 2018 este Giroud numărul 9 fără gol.

Amândoi au fost sacrificați în strategia defensivă a lui Aimé Jacquet și Didier Deschamps. Când ajungeau în fața porții, erau deja sufocați, incapabili să se mai concentreze la finalizare. "Frustrare? E un cuvânt mare. Rolul meu la acest Mondial a fost să creez breșe, spații. Am alergat, m-am apărat, mi-am susținut colegii. Am jucat pentru echipă, nu pentru mine", spune vârful lui Chelsea. 

Diferența dintre Giroud și Guivarc'h este că, la ultimul Euro, Olivier a marcat 3 goluri, mai mult decât a reușit al doilea în întreaga carieră printre Les Bleus (o singură reușită în 14 selecții). Dar Deschamps a schimbat tactica în Rusia, iar Giroud a avut o altă misiune. "Nu i se poate reproșa nimic. A muncit enorm. A acceptat să evolueze în alt registru decât era obișnuit și a fost util", e convins Guivarc'h.

Reporterul a venit cu mașina de ras electrică

După finală, Giroud era fericit. Faptul că el nu marcase nu mai era important. Nu a uitat însă pariul său. Chiar înaintea competiției, reporterul de la TF1 l-a întrebat:

- Dacă veți cuceri titlul mondial, ce vei face?
Iar el a răspuns:
- Mă voi tunde zero!

Acum, la Moscova, același jurnalist a venit la interviu cu o mașină de ras electrică. Atacantul a râs în hohote și a anunțat: "Am promis că mă voi rade pe cap, asta voi face. Pe 22 iulie, după ce îmi botez al treilea fiu". 

37214071 10211603482867428 4975492696408850432 n

546 de minute a jucat francezul Giroud fără a șuta pe poartă la Mondial în 7 meciuri (6 ca titular)

31 de goluri a marcat Olivier Giroud în 81 de partide jucate la naționala Franței

Top 5 golgeteri Franța

1. Thierry Henry 51
2. Michel Platini 41
3. David Trezeguet 34
4-5. Olivier Giroud 31
Zinedine Zidane 31

"Am reușit o performanță extraordinară. Acest trofeu îmi încălzește inima. Am scris o pagină frumoasă în istoria fotbalului francez. Eram pe bancă atunci când s-a terminat. Alergam peste tot, ca un nebun. M-am încrucișat cu Rami, ne-am luat în brațe și am căzut în iarbă. Atunci am cedat. Am început să plâng" Olivier Giroud, atacant Franța

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
bodrin
bodrin  •  16 Iulie 2018, 11:49

Angajamentul lui Giroud include și barba? Așa ar trebui pentru că barba crește pe o parte componentă a capului...

baruch
baruch  •  16 Iulie 2018, 11:28

el practic a avut rol de fundas central avansat in ternul advers.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează