INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ”OPTIMI” / FRANȚA - ARGENTINA (SÂMBĂTĂ, 17:00, TVR 1)

Sfat pentru francezi înaintea duelului cu argentinienii: ”Lichidați-l pe Messi!” » Cum sunt sfătuiți jucătorii lui Deschamps să-l stopeze

Lionel Messi
(foto: Guliver/Getty Images)
Lionel Messi (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2018 09:42

Francezilor le e clar că dacă vor să elimine Argentina, trebuie să-l anihileze mai întâi pe Lionel Messi, liderul ”pumelor”. PSG a reușit în 2017, printr-un marcaj dublu, dar Ancelotti recomandă ”un efort colectiv”.

" Lionel Messi nu poate juca slab. Există Messi bun sau foarte bun", afirma în 2014 antrenorul Manuel Pellegrini, care se pregătea să-l întâlnească pe argentinian cu Man. City, în Liga Campionilor. Deocamdată, la Mondialul din Rusia, l-am văzut pe Messi cel bun. Dar francezii se tem că "bestia" s-ar putea trezi chiar mâine, împotriva lor. "E clar că, dacă vrem să trecem de Argentina și să ne vedem în «sferturi», e obligatoriu în primul rând ca Messi să fie anihilat", scrie cotidianul L'Equipe. Problema e, cum?

0e numărul golurilor înscrise de Messi în fazele eliminatorii ale Mondialelor, în 666 de minute jucate

"Are mulți servanți"

"Noi am încercat să-i tăiem legăturile cu Mascherano, cu care a fost coechipier la Barcelona și de la care primește cele mai multe mingi. Problema e că argentinienii au mulți pasatori buni, care-i pot asigura lui Leo baloanele necesare", le-a spus selecționerul nigerian Gernot Rohr jurnaliștilor francezi. Și așa a fost. Banega l-a servit impecabil, iar Messi a deshis scorul în minutul 14.

1e numărul golurilor înscrise de atacantul argentinian la acest Mondial, în 3 partide disputate

L-au privat de balon

În 2017, când PSG a umilit Barcelona în Ligă, scor 4-0, parizienii au avut permanent câte un jucător la mai puțin de 5 metri de atacantul argentinian, dublat tot timpul de un altul. I-au redus astfel contactele cu balonul de la 90, câte are în mod obișnuit, la 44.

"Un efort colectiv"

Dar marele tactician Carlo Ancelotti nu e fanul unei astfel de strategii: "Ca să-l marchezi om la om necesită un efort extraordinar din partea aceluia pus s-o facă. Trebuie să prindă o zi extraordinară ca să-l poată stopa pe Leo". Tehnicianul italian le-a recomandat francezilor, mai degrabă, "un efort colectiv al întregii echipe, pentru a reduce distanța dintre linii și a împiedica astfel, pe cât posibil, ca mingea să ajungă la el". 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
902266089848384
Petru Simion  •  30 Iunie 2018, 08:31

singura solutiei SPARGETI TOATE BALOANELE cand ajung la el . Technic este posibil. FRANTA cu GIROUD ,POGBA chiar MBAMPE nu pot egala DI MARIA AGUERO,MESSI ,IGUAIN. DAR MINGEA AL NAIBII ESTE ROTUNDA.

mega2005
mega2005  •  29 Iunie 2018, 21:21

Pai cred ca asta va fi surpriza.... argentinienilor....anihilarea lui Messi. Franta nu are echipa de sferturi. In afara de pitikul ala atomic, sunt praf. Argentina va trece de ei fara mari probleme.

158334234980480
Nelu Ghencea  •  29 Iunie 2018, 14:08

VAMOS MESSI .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează