INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CM 2018

Și-a demis selecționerul înainte de Mondial! O națională merge în Rusia antrenată de secund!

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 09 aprilie 2018 09:31

Vahid Halilhodžici, 65 de ani, din 2015 pe banca Japoniei, a fost concediat la două luni de turneul final. Naționala va fi antrenată de Makoto Teguramori, fostul asistent al lui Halilhodžici.

Fanilor japonezi nu le vine să creadă. Cu doar două luni înaintea Mondialului, selecționerul Vahid Halilhodžici a fost concediat.

Sosit la naționala niponă în 2015, antrenorul în vârstă de 65 de ani a intrat în conflict cu liderii federației, deranjați de lotul convocat de bosniac și de ultimele rezultatele din amicale: 1-1 cu Mali și 1-2 cu Ucraina.

Încă din august 2017, după calificare, Halilhodžici anunța că este posibil să renunțe din cauza unor probleme familiale, dar a rămas în cele din urmă la Tokyo. Pentru a fi dat afară acum. Președintele federației, Kozo Tashima, a venit în Franța sâmbătă, anunțându-l personal această decizie.

Va fi înlocuit cel mai probabil de fostul lui secund, Makoto Teguramori, tehnicianul care a pregătit echipa Japoniei la Olimpiada de la Rio, în 2016. 

"Nu știi niciodată ce se poate întâmpla în fotbal. În acest sport, totul se leagă de rezultate"
Maya Yoshida, apărător Southampton
"Noi, jucătorii, ar trebui să ne simțim responsabili pentru această demitere. Nu cred că e corect să dai toată vina pe antrenor"
Hiroki Sakai, apărător Marseille

6 calificări consecutive are Japonia la Mondial: în 1998 a fost prima participare la turneul final

A fost destituit și la ivorieni înainte de CM

Nu e o premieră pentru Halilhodžici. În 2010, ar fi trebuit să participe cu naționala ivoriană la Mondial, însă nu a mai ajuns în Africa de Sud. A plătit pentru eliminarea "elefanților" în "sferturile" Cupei Africii pe Națiuni (competiție jucată în ianuarie 2010), fiind concediat pe 27 februarie, la mai puțin de patru luni distanță de CM.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează