INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ANGLIA - SUEDIA 2-0

Ultimul lor meci? Ce urmează să se întâmple cu jucătorii Suediei după înfrângerea cu Anglia

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 08 iulie 2018 13:07

Suedia a fost eliminată în sferturile Campionatului Mondial, după 0-2 cu Anglia. Andreas Granqvist, Marcus Berg, Sebastian Larsson și Ola Toivonen sunt așteptați să se retragă din naționala Tre Kronor.

Pentru mai mulți jucători suedezi, eșecul cu Anglia (0-2), din "sferturi", n-a fost doar ultimul meci la acest turneul final, ci foarte probabil și ultimul din cariera lor la națională! Este vorba despre căpitanul Andreas Granqvist, 33 de ani, Marcus Berg (31), Ola Toivonen (32) și Sebastian Larsson (33).

Primul care și-a anunțat intenția a fost Granqvist. "E foarte posibil ca aceasta să fi fost ultima mea apariție în tricoul naționalei", a declarat fundașul lui FC Krasnodar, care în această vară se va întoarce acasă, la Helsingborgs IF.

"Familia contează"

Iar Larsson înclină să-l imite: "Am venit la lot împreună cu Andreas, în 2007. Eu încă nu m-am gândit foarte bine ce voi face, m-am focusat zi de zi doar pe Mondial. Însă de acum trebuie să-mi pun și eu această problemă. La următoarea mare competiție, Euro 2020, voi avea 35 de ani". Berg, la rându-i, vrea să se consulte mai întâi cu familia. "Mă așteaptă acasă trei copii mici și soția, care vor avea un cuvânt greu de spus", a comentat el.

Joacă puțin la club

Iar Ola Toivonen crede că nu prea are de ales: "La vârsta mea, 32 de ani, e greu să faci față la un nivel așa de înalt, precum cel solicitat la națională, atâta vreme cât joci puțin la club". În doi ani, de când e la Toulouse, atacantul de 1,92 m a bifat 53 de apariții în Ligue 1 și a dat 7 goluri, însă toate în 2016-2017! 

"N-am reușit să se ridicăm la nivelul Angliei. N-am avut nicio șansă reală de a merge mai departe. E păcat, pentru că nu joci în fiecare zi un asemenea meci" Albin Ekdal, mijlocaș Suedia

"Nici cu Italia, la baraj, n-am prins cea mai bună zi. Dar cineva, de Sus, a vegheat asupra noastră. Acum, ajutorul divin n-a mai venit" Ola Toivonen, atacant Suedia 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează