INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SPANIA

UPDATE/ OFICIAL A plecat noul antrenor al Realului, a venit fostul căpitan madridista: Spania are de azi un nou selecționer, după ce Lopetegui a fost demis!

Lopetegui (stânga) îi lasă locul lui Hierro. foto: Guliver/GettyImages
Lopetegui (stânga) îi lasă locul lui Hierro. foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2018 15:14

Președintele Federației Spaniole l-a dat afară astăzi pe Julen Lopetegui (51 de ani) cu două zile înaintea debutului la CM, contra Portugaliei. Negocierile și apoi contractul semnat cu Real, fără știința Federației, i-au fost fatale. Tot azi, Federația Spaniolă a ales noul antrenor: Fernando Hierro.

update 15:00

Fernando Hierro, director sportiv al Federației Spaniole, a fost numit selecționerul Spaniei pentru Campionatul Mondial din Rusia.

Fost căpitan al Realului, Hierro, 50 de ani, a mai antrenat ca "principal" doar în Secunda Division, la Real Oviedo. El a mai fost "secundul" lui Ancelotti la Real, în sezonul 2014-2015. 

Știrea inițială:

Julen Lopetegui a calificat Spania la CM 2018, la capătul unei campanii fără eșec. Dar nu o va și conduce la turneul final. Azi, cu doar 3 zile înaintea derby-ului cu Portugalia, președintele Federației (RFEF), Luis Rubiales, l-a dat afară. Motivul? A semnat cu Real Madrid pe 3 ani, deși își prelungise contractul cu forul de la Madrid acum trei săptămâni, până-n 2020, iar Rubiales habar n-a avut, aflând marți, cu 5 minute înaintea anunțului oficial!

Tensiuni între Lopetegui și Hierro

Încă din acea seară atmosfera s-a deteriorat în cantonamentul Spaniei de la Krasnodar. La antrenamentul de după-amiază, reporterii iberici au surprins o discuție aprinsă între Lopetegui și directorul sportiv al Federației, Fernando Hierro, pentru ca apoi, surse din interiorul delegației oficiale să dezvăluie jurnaliștilor că președintele e atât de supărat încât ia în calcul demiterea selecționerului.

"Jucătorii au înțeles"

Azi dimineață, el a vorbit și cu jucătorii. Iar din cantonament, spre prânz, a răzbătut informația că aceștia, în frunte cu căpitanul Sergio Ramos, l-ar fi convins pe Rubiales să-l mențină în funcție pe Lopetegui. N-a fost așa: "Le-am explicat băieților situația dramatică în care ne aflăm și m-au asigurat că au înțeles și vor face tot ceea ce depinde de ei ca să câștigăm Cupa Mondială".

 

2 anifără o lună trecuseră de când Lopetegui fusese numit la cârma naționalei Spaniei, în iulie 2016

14 victorii și 6 remize în 20 de partide e palmaresul lui Lopetegui la reprezentativa Spaniei

2.000.000 €e clauza eliberatoare din contractul lui Lopetegui cu RFEF pe care o va plăti Real

"Îi mulțumim lui Lopetegui pentru tot ceea ce a făcut. Și datorită lui suntem în Rusia. Dar suntem forțați să-l demitem. Trebuie să fie un exemplu pentru toți angajații Federației, că sunt anumite principii ce trebuie respectate"

"Nu mă simt trădat. Problema este despre cum au decurs lucrurile, fără știința și participarea Federației. E ceva ce nu putem ignora. Lopetegui e un profesionist, dar contează și caracterul"Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole

"Vestiarul a fost împărțit. Nu toți jucătorii au fost alături de căpitanul Sergio Ramos, care a insistat să se continue cu Lopetegui"Marca, ziar spaniol

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (30)
maxp
maxp  •  14 Iunie 2018, 09:29

Foarte inspirata poza articolului.

maxp
maxp  •  14 Iunie 2018, 09:28
Postat de tequlix pe 13 Iunie 2018, 15:48

Se pare ca directoru sportiv va fi noul selectioner al Spaniei, un fel de Stoichita pentru Romania :)))))))))))))))))))))))) au ales cea mai slaba varianta de pe lista, puteti sa-i treceti pe Spanioli la deja trimisi acasa, nu cred ca ies nici din grupe :)))))))))))))))))))))))))))) puteau foarte bine sa-l resusciteze pe Del Bosque sau de ce nu, il puneau pe Luis Enrique sau Antonio Conte care e liber dupa despartirea de Chelsea.

Bai, e foarte simplu, pe asta l-au demis cu o zi inainte de Mondial, n-aveau timp sa negocieze cu antrenori aflati in vacanta sau angajati pe altundeva. Evident ca trebuia ales rapid cineva care e cu ei in Rusia si care stie cat de cat ce e pe-acolo. Eu le inteleg decizia, desi e riscanta pe plan sportiv, au aratat ca au un gram de coloana vertebrala. Eu n-am inteles de ce trebuia ca Real Madrid sa-l prezinte acum pe Lopetegui, iar n-am inteles de ce nu putea sa anunte acesta, pentru ca oricum nu aveau timp sa-l inlocuiasca spaniolii. S-a bagat singur in ***. Iar referitor la plecatul acasa rapid, la ce echipa are Spania nu pot sa zic ca as fi foarte mirat nici daca ar lua titlul cu Hierro selectioner. Plus ca nu l-as subestima nici pe acesta, adevarul e ca il asteptam demult in antrenorat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mannecken
mannecken  •  14 Iunie 2018, 08:28
Postat de Peter Tudosio pe 14 Iunie 2018, 07:28

@daniels.....Citi ani ai tu ma putzzoiule? 10? *** *** din gura daca habar nuj ai de fotbal si de reguli interioeare a cluburilor!! A fost foarte neprofesionist pentru Lopetegui sa faca tratative Cu Real si sa semneze inainte de CM!! Mi ales ca outea sa favoriteze pe jucatorii Realului ca starters si sa ingnore pa altii!! In engleza se numeste 'Conflict of Interestt!'!! Apoi, se vede ca habar nu ai de fotbal ca sa zici tu ca Hiero e un nimeni in fotbal!! Intreaba-l pe tactu inainte sa fii prost pe internet!!

Si in româneste cum se spune " conflict of interest" :)

Vezi toate comentariile (30)
Comentează