INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ANGLIA - TUNISIA 2-1

VIDEO Corespondență GSP din Rusia » Probleme la debutul la CM 2018! Englezii, atacați la Volgograd: “Mi-au intrat și-n ochi, și-n gură”

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 19 iunie 2018 08:54

Anglia s-a impus cu greu în fața Tunisiei, 2-1, în debutul la CM 2018. Atacantul Harry Kane, omul meciului, cu două goluri, a vorbit despre marea problemă a britanicilor: "Au fost mult mai multe muște decât am fi crezut".

  • Theodor Jumătate, jurnalist cu 23 de ani de experiență în presa de sport și șef al departamentului Fotbal Internațional la Gazeta Sporturilor, transmite zilnic pentru cititorii GSP corespondențe din Rusia pe durata Campionatului Mondial. 

Pentru englezi, tunisienii nu au fost cei mai răi adversari de la Volgograd. Jucătorii lui Southgate s-au confruntat cu o problemă și mai mare: muștele

Asediul muștelor: mai rău ca pe Amazon

Știam de aceste muște. De când venisem în orașul de pe Volga mă confruntasem cu ele. Un gen de muște bețive care nu te lasă în pace orice ai face. Degeaba te agiți și dai din mâini, oricum te atacă. Te asediază, îți intră în ochi, în gură, în nas. 
E mult mai dificil să le reziști decât țânțarilor și musculițelor din Manaus, pe Amazon, acolo unde insularii au jucat în urmă cu patru ani, la 1-2 cu Italia, în primul lor meci al unui Mondial brazilian de coșmar, plecând acasă după ultima partidă din grupe.

Insecticid din elicopter peste stadion

Sunt peste tot în oraș. Din cauza căldurii teribile, 35 de grade. Și din cauza apropierii de Volga. Încercând să scape de ele, autoritățile au împrăștiat insecticid din elicopter în urmă cu patru zile, mai ales deasupra stadionului. 

Presa britanică susține că rușii ar fi vrut să anunțe în ghidul Volgogradului că au folosit substanțe chimice împotriva insectelor, dar s-ar fi temut de un nou scandal, după otrăvirea fostului spion rus Skripal la Salisbury, în Anglia. Și au renunțat să mai dezvăluie. 

Încălzire în pantaloni de trening

Pentru Lingard, Sterling și Welbeck a fost cel mai dur, mai ales înaintea întâlnirii. Ei au fost principalele ținte. Primul se chinuia să-și scoată o musculiță din ureche, Sterling se freca tare pe față, iar Welbeck a cerut spray-ul special și l-a golit, dându-se de sus până jos, cum au procedat și Henderson, și Alexander-Arnold. Și alți colegi. Cea mai bună idee a avut-o Ashley Young, care s-a încălzit în pantaloni de trening, nu în șort. Deși afară era foarte cald. 

După golul de 2-1, Kane era înconjurat de muște. Se poate observa foarte clar pe imaginea surprinsă de Reuters. O mulțime erau! La marginea terenului, oficiali FIFA stăteau pregătiți cu alte spray-uri anti-insecte. 

"Am avut spray pe noi din belșug"

Căpitanul Angliei și omul meciului a vorbit despre acest moment ciudat în miniconferința ținută la sfârșit. "Ni s-a spus că vor fi muște la Volgograd, dar, când am ieșit la încălzire, erau mult mai multe decât ne-am fi așteptat. Am avut spray pe noi din belșug. Tot mi-au intrat și în nas, și în gură", a declarat Harry Kane
Chiar și așa, golgeterul lui Tottenham a înscris două goluri și a oferit naționalei primele trei puncte la acest turneu final. Albionul nu obținuse trei puncte în 3 partide la precedentul Mondial. 

Fanii nu și-au putut lua spray-urile în arenă

Dacă internaționalii lui Southgate au folosit spray anti-insecte chiar pe teren, înintea partidei, fanii nu au avut voie să facă același lucru. Au sfătuiți să nu le ia la ei, pentru că nici nu vor putea să treacă filtrele la intrarea în stadion. Polițiștii de pază le-ar fi luat.

"Trebuie să-mi iau și eu o păpușă rusească"

La conferința de presă, Harry Kane a fost întrebat despre acele păpuși rusești cu chipul său, puse în vânzare mai ales la Moscova. Faimoasele Matrioșka redesenate. "Trebuie să-mi iau și eu o păpușă rusească Harry Kane", a declarat căpitanul Angliei. "Am văzut câteva și mă fac să par puțin durduliu, dacă vreți să fiu sincer cu voi", a declarat Kane. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
utraian
utraian  •  19 Iunie 2018, 10:29

Englezii folosesc spray anti-insecte ca fraierii, nici prin gand nu le trece ca aceste musculite sunt de fapt niste mini-drone de spionaj, in plus cu efecte psihotronice. Sprayul este inutil, pot fi distruse doar prin emiterea unui puls electromagnetic in preajma lor. Concepute initial pentru verificarea locurilor cele mai ascunse ale reactoarelor nucleare, aceste musculite au fost reprofilate, acum servesc exclusiv sacairii echipei engleze. Dupa cum vedeti tunisienii nici nu au fost afectati, nimeni nu i-a intrebat nimic. Bun, asta cu dronele ar fi o varianta . Cealalta varianta e ca musculitele dau tarcoale in preajma celor care ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Iunie 2018, 10:05

Dorel Lajumate si muștele. 25 de ani de gherila urbana. 25 de ani de atentate musculare. Thrillerul se termina cu interventia in forta a mascatilor *** Lann, *** si ***, deghizati in procurori Denea, Diaiei si Diimurgulecot. Dar muștele fac ravagii, beau toata apa din Volga, pășunează la greu gazonul, dramoletele continua nu se stie de ce, cum, cand, cu ce scop, etc, dar... Must see it. Ciao and mii de bomb e cu plomb e.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează