INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  VOLVOGRAD

VIDEO ”El Profe” și planul pentru Germania » Dezvăluiri despre cum Mexic a blocat campioana mondială

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 18 iunie 2018 08:54

Mexic a învins Germania, 1-0, iar selecționerul mexicanilor, Juan Carlos Osorio și jucătorii său au povestit cum a fost posibilă prima mare surpriză a Mondialului după ce în 2017 fuseseră umiliți de nemți.

Nu mai departe decât acum un an, la Cupa Confederațiilor, Mexicul încasa o bătaie zdravănă de la nemți. Mai precis, de la echipa B a Germaniei: 1-4. Ce s-a schimbat atât de radical în tabăra nord-americanilor de la acea umilință și până la triumful neașteptat de duminică, de astă-dată în fața reprezentativei A a campioanei lumii?

Mentalitatea, în primul rând. Selecționerul Juan Carlos Osorio a dezvăluit la conferința de presă premergătoare partidei crezul său: "Trebuie să joci din dragoste pentru victorie și nu cu teama de a nu pierde". Și l-a transmis jucătorilor săi, care l-au pus foarte bine în practică împotriva nemților.

După fluierul final, "El Profe", cum îi spun jucătorii lui Osorio, a admis că a avut și un plan pentru Germania. Unul întins pe durata a 6 luni! Tehnicianul columbian n-a intrat în detalii, dar jucătorii au făcut-o.

"Cunoșteam stilul nemților. Știam că succesul sistemului lor se bazează pe picioarele lui Kroos, astfel că prioritatea numărul unu a fost să-l neutralizăm. Totodată, datoria mea a fost să încerc să-l opresc pe Hummels, cel mai bun apărător al lor, să-și facă jocul. Scopul era să le întrerupem cursivitatea, să le distrugem din fașă construcția", a povestit "Chicharito" Hernandez. Ceea ce le-a reușit perfect. 

Dar n-a fost totul. "În același timp, am făcut pressing pentru a-i forța să greșească și am deschis repede jocul spre viteziștii noștri din ofensivă", a explicat Hector Herrera. Cel care, profitând de o gafă la contrucție a lui Khedira, a recuperat balonul, i l-a transmis lui "Chiharito" și acesta l-a servit impecabil pe Lozano, pentru 0-1. 

38 de recuperări ale posesiei au reușit mexicanii, față de numai 31 ale nemților 

4 șuturi cadrate au expediat nord-americanii, unul a fost gol. Germanii au avut 9, degeaba. Au bifat în schimb două bare

106 kilometriau alergat oamenii lui Osorio, cu 4 mai puțin decât nemții. Raportul cornerelor: 1-8

"Cu toții am crezut în planul lui Osorio. Chiar și atunci când a fost aspru criticat. E un geniu"Chicharito Hernandez, internațional mexican 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  18 Iunie 2018, 09:39

Cu o Germanie ca si inexistenta pe teren, este normal sa-i administrezi corectii. Capul lor limpede (Mesut Özil) nu a reusit nimic, a avut atitudinea unui liceean promovat la echipa mare. Ascultator si inoperant.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close