INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA - CROAȚIA 4-2

VIDEO+FOTO Bucurie dusă la extrem în Paris! Fanii s-au luat la bătaie cu forțele de ordine

Foto: Reuters +30   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iulie 2018 09:00

Parisul a fost luat cu asalt de zeci de mii de francezi care au sărbătorit aseară câștigarea celui de-al doilea titlul mondial din istorie, după victoria din finală cu Croația, scor 4-2.

Sărbătoarea a avut loc în fața Turnului Eiffel din Paris și la Arcul de Triumf, însă după lăsarea întunericului spiritele s-au încins și mai multe persoane s-au luat la bătaie cu forțele de ordine. L'Equipe scrie că n-au existat victime, însă susține că poliția a fost nevoită să folosească gazele lacrimogene pentru a liniști spiritele.

Pe Arcul de Triumf au rulat proiecții cu mesajul "Mândru că sunt albastru", dar și imagini cu jucătorii alb-albaștrilor, iar Turnul Eiffel a fost luminat în culorile Franței.

90.000 de oameniau fost prezenți în fața Turnului Eiffel la sărbătoarea de aseară

Și croații au sărbătorit

De partea cealaltă, croații au ieșit și ei în stradă, la Zagreb, pentru a sărbători cea mai mare performanță din istoria fotbalululi croat. Torțele n-au lipsit din peisaj, însă totul s-a petrecut într-un cadru pașnic.

Franța - Croația 4-2
Au marcat: Mandzukic '18 ag., Griezmann '38, Pogba '59, Mbappe '65 / Perisic '28, Mandzukic '69

Vezi și: Antoine Griezmann, eroul finalei CM 2018: "Nici nu îmi dau seama unde sunt acum"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  16 Iulie 2018, 12:46

CM-ul din Rusia cea "sălbatică" a fost un succes organizatoric, neexistând violențe între suporteri, așa cum au fost la EURO 2016, în "civilizata" Franță. Care civilizație e doar o pojghiță, atât timp cât e indusă de forța legii, nu de conștiință. Atunci când legea permite, civilizația dispare. Am văzut în Mons ce a însemnat libertatea de a claxona și de a arunca gunoaiele pe jos, după meciul cu Panama. Era o mare frenezie în a produce dezastru!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează