INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  GERMANIA - SUEDIA 2-1

VIDEO + FOTO Eurogolul lui Kroos salvează Germania în minutul 95! Nemții au revenit incredibil în meciul cu Suedia

FOTO: Reuters +15   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 23 iunie 2018 23:15

Incredibilă, Germania! Ce forță are echipa lui Löw să lupte până la capăt pentru o victorie eroică, 2-1 cu Suedia. În 10 oameni! Primul succes la acest Mondial în minutul 90+5. Șutul lui Kroos e de legendă. Nemții sunt fericiți. Suedezii plâng.

  • Theodor Jumătate, jurnalist cu 23 de ani de experiență în presa de sport și șef al departamentului Fotbal Internațional la Gazeta Sporturilor, transmite zilnic pentru cititorii GSP corespondențe din Rusia pe durata Campionatului Mondial.

Am venit eu și, dintr-o dată, vremea la Soci nu mai e atât de frumoasă ca în ultimele zile. Soarele s-a ascuns în spatele unor nori mari și iese rar, printre reprize enervante de ploaie. Dar și când apare, luminează totul în jur și încălzește ca prin minune orașul. Mă simt ca acasă aici, suntem tot pe malul Mării Negre, nu? Apa e la fel de albastră, nu verde-turcoaz, ca la Balcic.

Diferența? Noi nu avem fani veniți din toată lumea. Nu organizăm Mondialul și nici măcar nu suntem la Mondial cu echipa. Iar ne aducem aminte și iar suferim. Au trecut douăzeci de ani. Doamne, ne califici măcar în Qatar?

Vikingul a luat rusoaica la dans

În jurul arenei, nemții și suedezii par frați, nu rivali care se duelează pentru un loc în "optimile" turneului final. Stau împreună la terase, vorbesc, cântă, râd, dansează, se fotografiază, oriunde privești în jur nu vezi decât alb-negru și galben-albastru. Superbă atmosferă.

Un viking provoacă la dans o rusoaică, toți ne-am strâns în jurul lor și îi aplaudăm. Sunt acolo și doi polizei germani. Acceptă să facă o poză. Sunt atât de relaxați și de zâmbitori că nici nu zici că sunt polițiști. "Deutschland, auf wiedersehen,", strigă nordicii. Nimeni nu se supără.

Oricum erau fericiți. Berea îi face și mai fericiți, lângă această navetă cosmică numită Fișt. Serios, rușii vor să cucerească spațiul cu stadioanele lor?
După ce cântăm toți Thunderstruck, marca AC/DC, auzim crainicul. "Are you ready? 10, 9, 8... 3, 2, 1". Start!

"Scheisse!"

Germania e agresivă, trebuie să câștige, are întreaga echipă la 40 de metri de poarta adversă, dar în goana nebună după gol uită de apărare. Și, la primul contraatac, e descoperită. Berg e singur cu Neuer, Boateng îi lovește piciorul de sprijin, dezechibrându-l. Și totuși, arbitrul polonez nu dă penalty. Nici roșu. VAR? Degeaba avem VAR!

A fost însă avertismentul. Toivonen preia perfect pe piept și finalizează artistic, de lângă Rüdiger. "Scheisse", urlă Neuer. 0-1 (32).

Alb-negrii îl pierduseră și pe Rudy, lovit involuntar cu gheata peste față. Ar fi vrut să continue, dar medicul Müller-Wohlfahrt i-a cerut lui Löw să-l înlocuiască. Nu-i putea opri sângerarea.

Primul gol la Mondial. Cu genunchiul

Pauză. După, Löw mai face o încercare: Draxler trece pe bancă, intră Gomez. Doi în atac! Și ce efect are această schimbare. Reus egalează după trei minute (48). Cu genunchiul. Primul gol al Germaniei la Mondial.

În arenă, nu se mai aud decât fanii nemți. Bat din tobe și strigă cât pot de tare: "Deutschland, Deutschland". Favoriții lor plonjează în ofensivă, vor să-i sufoce pe suedezi. Dar continuă să rateze. Kroos, Müller, Gündoğan. Marea lor problemă.
Un punct nu îi ajută deloc. Mexicanii sunt calificați, nu i-ar opri pe scandinavi. Un 0-0, 1-1 sau 2-2 amical îi propulsează și pe galben-albaștri în "optimi".

Nemuritoare

Germania vrea totul, o forță extraordinară apasă pe ultima linie nordică. Ce face Boateng? Vede al doilea "galben" și pleacă la vestiare. Mannschaft-ul forțează și în 10. Bară Brandt în prelungiri!

Teribil ghinion. Dar tot ghinionul dispare ca prin minune în ultima clipă. Șut Kroos și toooooor! Ce gol! 2-1, e minutul 90+5. Nemții sunt fericiți. Suedezii plâng. Deutschland e nemuritoare.

Germania - Suedia 2-1
Au marcat: M. Reus '48, Kroos 90+5  / O. Toivonen '32
*Neamțul Jerome Boateng a fost eliminat în minutul 82, după ce a văzut al doilea "galben"

Echipele de start:

Germania: Neuer - Kimmich, Rudiger, Boateng, Hector - Rudy, Kroos - Muller, Draxler, Reus - Werner
Rezerve: ter Stegen, Trapp, Brandt, Ginter, M. Gomez, Goretzka, Gundogan, Hummels, Khedira, Ozil, Plattenhardt, Sule
Antrenor: Joachim Loew

Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Granqvist, Augustinsson - Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg - Berg, Toivonen
Rezerve: Nordfeldt, K. Johansson, Durmaz, Guidetti, Helander, Jiljemark, Jansson, Thelin, Krafth, Olsson, Rohden, Svensson 
Antrenor: Janne Andersson

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia)
Stadion: Soci

Germania e pe 2 în acest moment, la egalitate cu Suedia, dar urmează să joace cel mai ușor meci din grupă, cu Coreea de Sud. 

Șansele suedezilor la calificare s-au diminuat drastic, nordicii trebuind acum să o învingă la scor pe Mexic pentru a mai spera la calificarea în optimi.

Clasamentul grupei F
1. Mexic 2 meciuri / 6 puncte
2. Germania 2m / 3p
3. Suedia 2m / 3p
4. Coreea de Sud 2m / 0p
 
 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (193)
haideusicfr
haideusicfr  •  24 Iunie 2018, 16:50

Germania a jucat excelent. E o masina de fotbal.Cum sunt si englezii ,belgienii,francezii,olandezii ( chiar daca nu participa). Golul a venit in momentul oportun.

10152929230479615
Alexandru Popa  •  24 Iunie 2018, 15:52

Mexic trebuia sa nu ia gol în prelungiri de la coreeni... Asa un eșec la orice scor cu Suedia coroborat cu o victorie nemțească logica va duce la eliminarea aztecilor... Totuși... Sa nu scoatem din calcule Coreea... Le va face viata grea germanilor pentru ca și ei se pot califica... Au șanse mici, dar au...

mannecken
mannecken  •  24 Iunie 2018, 11:36

Cred ca după golaveraj criteriu de departajae este meciul direct si apoi cartonasele.

Vezi toate comentariile (193)
Comentează