INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SEMIFINALE . CROAȚIA - ANGLIA 1-1, 2-1 D. PREL.

VIDEO + FOTO FRANȚA - CROAȚIA e finala Mondialului! It's not coming home: Anglia a vrut să intre în ultimul act cu un singur șut pe poartă în 120 de minute

foto: reuters +30   FOTO
foto: reuters

Articol de - Publicat miercuri, 11 iulie 2018 23:57

Superisici, SuperMario! După al 3-lea 1-1 la rând în 90 de minute, Mario Mandzukici a marcat în prelungiri cu Anglia și a dus țara ex-iugoslavă în premieră într-o finală de Mondial, cu Franța.

  • foto Vezi AICI foto de la meci / camera VIDEO cu golurile
  • Marea finală Franța - Croația se joacă duminică, de la ora 18:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1 și TVR HD. 
  • Belgia și Anglia vor disputa finala mică, sâmbătă, de la ora 17:00. 

Trippier! Direct, direct Trippier, fără răgaz sau gură de aer. Cinci minute i-au luat omului de bază de la Tottenham să facă 1-0 și să dea drumul, dacă nu era deja arhisuficient, la "it's coming home". O lovitură liberă din marginea careului, pictată în vinclul lui Subasici. Finețe a roșcovanului care, în 2010, era rezervă la Botoșani într-un România - Anglia 0-0. O Anglie cu 6 semifinaliști de CM care, deși se califica la Euro, era ținută în șah de Sburlea și Gângioveanu.

În Hyde Park ploua cu bere. La propriu.

Ocazii uriașe

Și, cu al său număr 12, a completat un tablou perfect. Pe lista marcatorilor, goluri sau autogoluri de la acest CM, s-au adunat purtători ai tuturor numerelor. De la 1 la 23! 12-le lui era ultimul.

Apropo de numere, 6-le englez, Maguire, putea face 2-0. 23-ul advers era bătut. Dar s-a dus pe lângă. Nici întors în 9 n-a mers mai bine, iar Kane a lovit bara după ce a ratat incredibil, singur cu portarul. L-a urmat Lingard. Croația nu-și făcuse încă intrarea.

Egalare anunțată

În prima repriză nu fusese nicăieri. O singură pătrundere periculoasă a omului cu penalty-urile decisive, Rakitici. Însă întârziată în stil "Vreau să intru cu mingea-n poartă". A fost deposedat în fața disperată a căpitanului Modrici, care aștepta pasa de 1-1.

Tot omul Barcelonei a dezghețat, târziu, și partea secundă. Cu un șut blocat. Pickford era, probabil, bătut. Fusese anunțată egalarea. Adusă de Perišici. Reluare de lângă Walker, explozie în Dalmația, la Zagreb, la Osijek!

Izbăvirea. Semnat: Mandzukici

Tot Perišici a dat-o-n bară imediat după. Apoi Rebici, fără reacție, a trimis slab. Doar în brațele lui Pickford. Portarul lui Everton a avut treabă și la șutul lui Mandzukici. Ce întorsătură, după un start lansat al englezilor!

În prelungiri s-a intrat tot cu 1-1, a 3-a oară la rând pentru croați. Iar dacă Vrsaljko a scos de pe linie "capul" lui Stones (99), Mandzukici (105+2) a ratat, apoi a înscris (109). Chiar după o neglijență a aceluiași Stones.

Doar a doua revenire

Renăscuții croați, prima echipă condusă în pauză care revine după Argentina în 1990, sunt în finală. Prima ex-iugoslavă în finala Campionatului Mondial. În Franța fusese cel mai aproape. O generație de excepție, cu Suker și Boban, a luat doar bronzul. Acum va avea tot Franța-n față.

Pentru Balonul de Aur al lui Modrici, pentru colegul mort al lui Subasici, pentru atât de puținii croați, doar 4 milioane, însă atât de încinși de jarul fotbalului.

11
meciuri are Modrici la Mondiale, egalând recordul all-time al Croației, deținut până aseară de Dario Simici

26de ani și 39 de zile a fost media de vârstă a primului "11" englez de aseară, cu 3 ani mai mică decât a croaților

3
este locul pe care a terminat Croația Mondialul din 1998: finala e cea mai mare performanță a ex-iugoslavilor

 

Croația - Anglia 1-1 (2-1 după prelungiri)
Au marcat:
Perisici '68, Mandzukici '109 / Trippier '5

Statistica la finalul celor 120 de minute

CROAȚIA: Subašici - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinici (95 Pivarici) - Brozovici - Rebici (101 Kramarici), Modrici (119 Badelj), Rakitici, Perišici - Mandžukici (115 Corluka). Antrenor: Z. Dalici

ANGLIA: Pickford - Walker (112 Vardy), Stones, Maguire - Henderson (97 Dier) - Trippier, Lingard, Dele Alli, A. Young (91 Rose) - Sterling (74 Rashford), Kane.
Antrenor: G. Southgate

Stadion: Lujniki (Moscova)
Spectatori: 78.011
A arbitrat: Cuneyt Çakιr (Turcia)

 
 

În prima semifinală, Franța a învins la limită Belgia, 1-0 (detalii despre meci, aici)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (207)
t0ni
t0ni  •  12 Iulie 2018, 14:59

Apropo, da Jiji cu MM si Borcea ce parere au despre finala aceasta?! ;-))))

t0ni
t0ni  •  12 Iulie 2018, 14:13
Postat de Danut Ognean pe 12 Iulie 2018, 00:51

micuta croatie va invinge si marea franta si va deveni noua campioana mondiala spre disperarea lui macron

Il doare pe Macron fix in...***a fiindca e prea smecher omuletul fata de troca politicienilor din ziua de azi care traiesc in lumi de mult depasite de realismul inconjurator! :-))) In finala se va intalni bafta(Croatia) cu realismul(Franta)! Deznodamantul final v-a fi ca o sa vezi o Franta campioana mondiala pe merit, lasand la oparte tampeniile ca sunt "africani" si mai stiu eu ce c***i de astea care va incetoseaza mintile intr-o competitie sportiva!;-)

infos
infos  •  12 Iulie 2018, 13:37
Postat de borat101 pe 12 Iulie 2018, 07:51

Habar nu ai despre ce vorbesti. Croatia o sa abordeze altfel meciul asta, din multe puncta de vedere. Croatia ca si Franta a crescut meci de meci, diferenta este ca Croatia este mult mai matura/experimentata cu jucatori de FINALE CASTIGATE de Champions League si Europa League in Picioare. Croatia este o Spania, Brazilia, Argentina, etc... a Sud Estul Europei. Daca Croatia era un petec in Vestul Europei (ca Portugalia), Croatia ar fi fost ridicata in SLAVI mai rau ca Franta, Brazilia, Germania si Spania impreuna. Si Modric cu Rakitic ar fi facuti de 10000x mai buni ca Messi si Neymar. Ca meciuri- Franta a avut noroc. Croatia a avut ghinion de a dat in bare de a ajuns in prelungiri in fiecare meci de pana acum. Deci mai vorbim dupa meci...LOL

Ma ***, esti ca analist sportiv la nivelul personajului din film. Adica, comic rau! :-))) O sa-i alerge africanii Frantei pe super rasa croata de o sa le curga sange din dos. Ce treaba ai tu cu fotbalul neneica, cand croatii au jucat catastrofal cu Danemarca si unde ei deja la mijlocul mondialului aveau crampe. Rusia alt adversar, croatii la fel de palizi si doar o ruleta ruseasca i-a scapat din cele doua meciuri chinuite cu echipe cu mult mai modeste decat ce a intalnit Franta si i-a batut fara drept de apel! Trezeste-te tataie ca o trecut Pamela Anderson pe langa mondial si tu ai ramas blocat pe mizilicuri si aberatii demne de chibiti romani ce pierd bani cu nemiluita la pariuri sportive. :-))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (207)
Comentează