INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CALIFICARE

 VIDEO Portugalia scapă de barajul pentru Mondial, prima oară în 12 ani: "E una dintre cele mai bune trupe"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2017 11:34

Campioana Europei a făcut rocada la șefia grupei preliminare cu Elveția, într-un meci cu un Ronaldo șters și rupt de un autogol. "E una dintre cele mai bune trupe ale Portugaliei", a zis selecționerul Fernando Santos.

Premieră în ultimii 12 ani: Portugalia n-a mai avut nevoie de baraj să ajungă la Mondiale. Nici de golurile lui Cristiano marți seară, în finala grupei, 2-0 cu Elveția.

Dacă Ronaldo a ratat singur cu portarul și ocazia de a deveni golgeterul preliminariilor, campioana Europei s-a descurcat cu autogolul lui Djorou și reușita lui Andre Silva, în fața "naționalei" ce nu pierduse niciun punct, însă care a părut rătăcită și prea fricoasă la Lisabona.

Așa s-a dat peste cap planul lui Petkovici la 0-0, Djorou fiind forțat de Joao Mario și de ghinion să-și împingă mingea în poartă. Restul l-a făcut jocul colectiv al lusitanilor - splendid traseul de la al doilea gol - și perfecta gestionare defensivă a avantajului.

Vezi AICI rezumatul VIDEO al partidei Portugalia - Elveţia

"Este una dintre cele mai bune echipe din istoria Portugaliei. Ronaldo și Andre Silva sunt doi goleadori, doi mari realizatori. Primul e cel mai bun din lume, celălalt are apetit special la «națională». Al doilea gol a fost ca un compendiu de fotbal", a declarat selecționerul Fernando Santos

"Mi-a plăcut mult cum a jucat Elveția în această grupă și mi-aș dori să ne revedem la turneul final. Pentru că merită să se califice la Mondiale"
Fernando Santos, selecționer Portugalia

"Am reacționat, în loc să acționăm. Ne-a lipsit curajul, am avut o atitudine pasivă. Am făcut un pas înapoi, la baraj trebuie să facem doi înainte"
Vladimir Petkovici, selecționer Elveția

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  11 Octombrie 2017, 12:54

Pare cam fault la portar la primul gol...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează