INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SPANIA

VIDEO Povestea incredibilă a lui Nacho, marcatorul unui supergol în Portugalia - Spania » Face 5 injecții pe zi pentru a putea juca fotbal!

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 iunie 2018 10:06

Fundașul Nacho Fernandez, 28 de ani, a fost unul dintre protagoniștii meciului Portugalia - Spania 3-3, provocând un penalty în minutul 4 și marcând pentru 3-2 în minutul 58.

În 2002, când juca la juniorii lui Real Madrid, fundașul a fost diagnosticat cu diabet de tipul 1 și i s-a spus că nu mai poate juca fotbal. Totuși, Nacho nu a renunțat la visul său, a continuat să lupte și a devenit un jucător important pentru Real Madrid și naționala Spaniei.

"Aveam 12 ani și eram de câțiva ani la Real. Era un vis pentru un copil să îmbrace acel tricou. Trebuia să plec într-un turneu, dar nu mă simțeam bine. Simțeam nevoia constantă de a urina și de a bea foarte multă apă. Mama s-a speriat și am mers la spital. Mi-au făcut analize și a reieșit că nivelul de zahăr din sângele meu era uriaș. Am fost diagnosticat cu diabet de tipul 1. Doctorul mi-a zis că nu mai pot juca fotbal. A fost oribil.

După trei zile m-am dus iar la spital la un alt medic, dr. Ramirez. Am fost foarte fericit, pentru că mi-a zis că e exact invers. A spus că fotbalul este cel mai important lucru pentru mine și că trebuie să joc în continuare. Mi-a explicat că boala mea nu înseamnă că nu pot fi sportiv. Și uite că sunt aici, luptând.

Trebuie să îmi fac 5 injecții în fiecare zi și să am grijă la ce mănânc și ce beau. Dar sportul pentru o persoană cu diabet e fundamental", explică Nacho.

42
de meciuri a jucat Nacho în sezonul trecut la Real Madrid

18
meciuri și un gol are Nacho pentru naționala Spaniei

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
vasy86le
vasy86le  •  17 Iunie 2018, 16:52

Ce caracter frumos are, a spus doar numele medicului care l-a sfatuit bine, numele celui care i-a spus sa renunte la fotbal nu. Respect Nacho, cu vointa poti realiza orice.

ionut.07
ionut.07  •  17 Iunie 2018, 13:46

Nacho demonstreaza, inca o data, ca vointa, uneori, inseamna totul in viata. Felicitari pentru puterea de care da dovada si pentru parcursul fotbalistic avut pana in prezent. Sper sa fie un om de baza in nationala Spaniei in viitor si - de ce nu- si la echipa de club.

luciann
luciann  •  17 Iunie 2018, 12:35
Postat de dinamo_fan pe 17 Iunie 2018, 12:18

cum castiga Bayern UCL asa va castiga si Germania mondialul :)

Exactly! Bayern are 5 CL, urmeaza a cincea cupa pentru Germany!:) Vezi ca ai inteles pana la urma!:)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează