INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  BELGIA - BOSNIA 4-0

VIDEO Realism chirurgical » ”Dracii roșii” dau goluri, dar se și apără mai bine: 4-0 cu Bosnia

Fantezii belgiene. Alderweireld, un fundaș!, înscrie cu călcâiul // FOTO Reuters
Fantezii belgiene. Alderweireld, un fundaș!, înscrie cu călcâiul // FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2016 00:00

Cu Martinez și Thierry Henry pe bancă, ”dracii roșii” dau și goluri, dar se și apără mai bine.

Belgia se transformă frumos sub comanda noului selecționer, Roberto Martinez, asistat de fostul golgeter francez Thierry Henry.
Sâmbătă seară, cu Bosnia, a fost un amestec de fantezie și "realism chirurgical", cum remarca L'Equipe, căruia Dzeko, Pjanici și compania nu i-au rezistat nici jumătate de oră.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Uluit și el de intensitatea jocului "dracilor roșii", Spahici și-a dat autogol (26). Iar Eden Hazard i-a dezintegrat efectiv pe oaspeți: 2-0. De aici încolo, n-a mai existat decât o singură echipă pe teren.

În așezarea gândită de Martinez, 3-4-2-1, Belgia a zburdat, iar bosniacii, cu excepția unei bare (Djurici), au rămas în admirație. Urmarea: Alderweireld, 3-0, Romelu Lukaku, 4-0.

 "Ne-am simțit bine în noul sistem. Astfel am devenit redutabili și în apărare. Am reușit să-l anihilăm pe Pjanici și să-l privăm de mingi pe Dzeko", a comentat la final Axel Witsel, jucătorul lui Mircea Lucescu la Zenit, pentru care meciul cu Bosnia "poate fi considerat unul de referință".

Drone la antrenament

O posibilă explicație a upgrade-ului reușit de Martinez în așa scurt timp la naționala Belgiei ar putea fi utilizarea dronelor la antrenament. Acestea i-au oferit posibilitatea de a vedea dintr-un unghi diferit mișcarea jucătorilor pe teren. "Drona e excelentă pentru tactică. Realmente eficace", a dezvăluit tehnicianul spaniol.

"Un meci cu adevărat de calitate. Nu scorul m-a făcut fericit, ci fotbalul atractiv jucat de băieții mei"
Roberto Martinez, selecționer Belgia

6șuturi au expediat belgienii pe poarta lui Begovici. Patru au fost goluri

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează