INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PORTUGALIA - UNGARIA 3-0

VIDEO Ronaldo 70 » Cristiano a devenit cel mai bun marcator european aflat în activitate

Da! Ronaldo e o legendă // Foto: Reuters
Da! Ronaldo e o legendă // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2017 00:00

Atacantul lusitan, ”dublă” cu maghiarii, a devenit cel mai bun marcator european aflat în activitate.

La Euro 2016, în grupe, Portugalia a avut viață grea cu Ungaria. De trei ori a fost condusă și de tot atâtea ori a revenit, obținând cu mari emoții un 3-3 ce a propulsat-o în "optimi".

VIDEO: Vezi AICI golurile lui Ronaldo!

Remake-ul de sâmbătă, în schimb, a fost floare la ureche și pentru că Ronaldo, liderul lusitanilor, a prins o seară de excepție.

Omul meciului

Două reușite, una mai frumoasă ca alta, i-au fost de ajuns lui Cristiano ca să fie declarat "omul meciului". Mai mult, a atins borna de 70 de goluri în 137 de meciuri în naționala Portugaliei, devenind astfel cel mai bun marcator european aflat în activitate!

Atenție, Puskas!

Atacantul Realului, 32 de ani, are însă suficient timp să-i depășească pe ceilalți trei europeni, deja retrași, cu mai multe goluri decât el: Ferenc Puskás (Ungaria/Spania, 84 goluri în 89 de meciuri), Șándor Kocsis (Ungaria, 75/68) și Miroslav Klose (Germania, 71/137).

Mourinho i-a cerut scuze

Revista Don Balon a dezvăluit că vara trecută, după ce Ronaldo a câștigat Euro 2016, Mourinho i-a cerut scuze. Motivul? În 2013, când lucrau împreună la Real, antrenorul îi spusese lui CR7: "Nu vei cuceri niciun titlu la națională până nu preiau eu echipa".

35de goluri, dintre cele 70, Ronaldo le-a dat acasă, 25 în deplasare și 10 la turneele finale

41de meciuri a câștigat Portugalia din cele 49 în care a înscris CR7

33de echipe i-au căzut victimă portughezului. N-a înscris însă niciodată împotriva Franței, Spaniei, Germaniei, Italiei și Angliei.

14reușite are Ronaldo în ultimele 14 meciuri ale naționalei Portugaliei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează