INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - ANDERLECHT

Anderlecht e FCSB de Belgia » Cum s-a reinventat formația din Bruxelles pe modelul Gigi Becali

Articol de , - Publicat joi, 15 septembrie 2022 07:58 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 09:39

Anderlecht, adversara de azi a FCSB-ului din Conference League, e cel mai titrat club belgian, însă prezentul violeților nu e la fel de valoros cum este istoria lor. Echipa e alcătuită mai ales din tineri pe care societatea speră să-i crească și să-i vândă. 

  • FCSB și Anderlecht se înfruntă azi, de la ora 22:00, în runda secundă a grupelor Conference League, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV.

FCSB a pierdut în prima etapă din Conference, 1-3 cu West Ham, într-o partidă în care a avut de-a face cu un adversar foarte bogat, din cel mai puternic campionat al lumii. 

FCSB - Anderlecht 0-0 » Fără goluri pe Arena Națională, în primul meci acasă în grupele ECL pentru roș-albaștri
FCSB - Anderlecht
FCSB - Anderlecht 0-0 » Fără goluri pe Arena Națională, în primul meci acasă în grupele ECL pentru roș-albaștri

Astăzi va fi diferită situația pentru că Anderlecht, deși sună mai bine decât sună West Ham ca relevanță pentru fotbalul european, nu mai este, în niciun caz, o superforță.

Clubul cu 34 de campionate ale Belgiei în palmares a schimbat politica recent și a adoptat un plan care seamănă izbitor cu cea pe care a impus-o Becali în ultimii ani, o strategie bazată pe promovarea cât mai multor fotbaliști tineri

Violeții sunt pe locul al nouălea în campionat, deci formula lor cu tineret mult nu le permite să obțină rezultate foarte bune. 

Mulți „under” în echipa lui Anderlecht

Anderlecht nu mai investește atât de mulți bani câți investea în vremea în care eu și Stanciu jucam acolo”, a explicat Alexandru Chipciu. Mijlocașul aflat acum la U Cluj a evoluat pentru formația din Bruxelles în sezonul 2019-2020. În etapa din weekendul trecut, Anderlecht a pierdut la Westerlo cu 1-2. 

Formula de start a fost una chiar mai tânără decât este aceea pe care o utilizează Dică în mod obișnuit. Au fost titulari Debast, un fundaș central în vârstă de 18 ani, Sadiki, fundaș dreapta de 17 ani, și Stroeykens, atacant în vârstă de 17 ani. 

Violeții nu mai sunt niște competitori puternici pentru Bruges, rivala care e deținătoarea titlului intern și care tocmai a câștigat la Porto, în Champions League, cu 4-0. 

În ediția curentă din liga belgiană, Bruges este însă a treia deocamdată, la egalitate cu Genk și cu cinci puncte în urma liderului Antwerp, fosta echipă a lui Boloni. În Conference League, Anderlecht a pornit bine, a câștigat în prima etapă cu 1-0 partida cu Silkeborg, pe teren propriu.

Formula folosită de Anderlecht în meciul cu Westerlo Van Crombugge (29 de ani) - Debast (18), Hoedt (28), Delcroix (23) - Sadiki (17), Ashimeru (24), Diawara (25), Verschaeren (21), Amuzu (23) - Stroeykens (17), F. Silva (20)

Anderlecht are doi fotbaliști din Serie A

Anderlecht nu mai investește bani mulți, dar tot a reușit să atragă doi fotbaliști foști în prima ligă italiană. Fundașul central Hoedt a fost la Lazio, care îl împrumutase la un moment dat la Southampton. Belgienii l-au luat gratuit.

Mijlocaș defensiv este Diawara (foto), un african pe care Napoli îl cumpărase de la Empoli cu 15 milioane de euro și apoi avea să i-l vândă Romei cu 24 de milioane de euro. Diawara nu s-a impus la Roma, a jucat puțin și a ales să treacă la Anderlecht în vara aceasta.

Africanul a costat 1,5 milioane de euro, cu 200.000 de euro mai puțin decât a plătit Becali pentru Miculescu, un atacant adus de la UTA.

FCSB - Anderlecht, echipe probabile:

FCSB: 32. Târnovanu - 22. Boboc, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovic - 27. Olaru, 18. Edjouma - 98. Cordea, 10. Oct. Popescu, 7. Fl. Coman - 96. Compagno
Rezerve: 99. A. Vlad, 2. V. Crețu, 6. Haruț, 9. I. Stoica, 11. Miculescu, 20. M. Dulca, 26. Oaidă, 28. Pantea, 80. Radaslavescu
Antrenor: Nicolae Dică
Absenți: I. Cristea, Panțîru, Ov. Popescu, Șut, Dumiter (accidentați) 

Anderlecht: 30. Van Crombrugge - 56. Debast, 3. Delcroix, 4. Hoedt - 27. Sadiki, 18. Ashimeru, 10. Verschaeren, 70. Esposito, 7. Amuzu - 29. Stroeykens, 99. F. Silva
Rezerve: 16. Verbruggen, 5. N'Diaye, 11. Refaelov, 24. Abdulrazak, 46. Ait El Hadj, 54. Sardella, 59. Duranville, 61. Arnstad, 62. Murillo
Antrenor: Felice Mazzu
Absenți: Angulo, Raman, Trebel (accidentați) 

VIDEO Antrenamentul oficial al celor de la Anderlecht, înaintea duelului din Conference League cu FCSB

Citește și alte știri despre FCSB:

Omrani devine cel mai bine plătit jucător din Liga 1! Câștigă o sumă FABULOASĂ în 10 luni

VIDEO Antrenorul lui Anderlecht a ochit 3 vedete de la FCSB: „El mi-a plăcut, el are calitate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
romeverest
romeverest  •  15 Septembrie 2022, 16:23

Doar voi puteti sa faceti asemenea comparatii !! Credeti ca belgienii sunt atat de interesati de fotbalul din Romania ?? Va inselati amarnic !! Poate au luat exemplul lui Milan care de 2-3 ani cumpara numai tineri de valoare din campionatele Europei !!

1945sv0509
1945sv0509  •  15 Septembrie 2022, 15:46

Probabil din pre a multa modestie gsp nu aminteste ca Real Madrid, Liverpol, Bayern, Barcelona si toti ceilalti mari in fotbal au reusit performantele doar dupa ce au aplicat modelul gigi becali.

Cornelwilde
Cornelwilde  •  15 Septembrie 2022, 12:32

Nici nu știm cine este patron la belgieni sau manager general. Pe ai noștri ai știm, ma îndoiesc ca cineva din vest ai copiază. Să sperăm că fcsb măcar pe ăștia ai bat.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează