INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  UEFA

Blaturi în cupele europene?! UEFA, alertată pentru două meciuri din Conference League

RFS (Letonia) - Makedonija GP (Macedonia de Nord) 4-1. Foto: Instagram
RFS (Letonia) - Makedonija GP (Macedonia de Nord) 4-1. Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 31 august 2023 14:04 / Actualizat joi, 31 august 2023 14:04

Partidele Arsenal Tivat (Muntenegru) - Alashkert (Armenia) 1-6 și RFS (Letonia) - Makedonija GP (Macedonia de Nord) 4-1, din turul 1 preliminar al Conference League, sunt considerate suspecte de aranjamente pentru mafia pariurilor de către experți. UEFA a fost informată.

De-abia s-au încheiat fazele preliminare ale cupelor europene, Champions, Europa și Conference League sunt gata de adevăratul start, al grupelor, și s-a tras deja alarma blaturilor!

Rapid și Farul, acuzate în direct de blat? „Am simțit că s-a încheiat un gentlemen's agreement. Sunt jocuri de culise, mici cooperative”
GSP LIVE
Rapid și Farul, acuzate în direct de blat? „Am simțit că s-a încheiat un gentlemen's agreement. Sunt jocuri de culise, mici cooperative”

UEFA, alertată pentru două meciuri din Conference League

Două meciuri sunt suspecte de blat, a aflat The Athletic, atrăgând atenția cu mișcările suspecte de la pariuri. 

S-a mizat pe ele mai mult decât de obicei, mai mult decât pe alte partide. Care sunt jocurile dubioase? Ambele disputate pe 20 iulie, în manșa secundă a turului 1 din Conference.

  • Arsenal Tivat (Muntenegru) - Alashkert (Armenia) 1-6. După 1-1 în prima manșă, acasă, la Erevan, meci în care adversarii deschiseseră scorul, Alashkert a învins neașteptat de ușor și de clar în deplasare, la Podgorica.
  • RFS (Letonia) - Makedonija GP (Macedonia de Nord) 4-1. Letonii, care câștigaseră cu 1-0 pe terenul rivalilor, au fost egalați în retur, desprinzându-se apoi cu trei goluri în ultima jumătate de oră.

Și Alashkert, și RFS au fost eliminate în turul 2, prima de Debrecen (Ungaria), a doua de Sabah (Azerbaidjan).

Reacția UEFA: „Nu vrem să compromitem anchetele”

UEFA a fost alertată, însă nu a dat amănunte. „Nu comentăm despre investigații sau despre existența unor potențiale anchete asupra unor partide bănuite a fi trucate pentru a nu compromite acele investigații”, a reacționat forul de la Nyon.

„Legat de activitățile anti-blaturi la nivel național, UEFA oferă expertiză federațiilor naționale, în special ofițerilor de integritate ai fiecărei federații”.

Doar clubul RFS a comentat: „Esența fotbalului”

„În Conference există un mix larg de țări și echipe mai puțin cunoscute. Și bookmakerilor le este dificil să stabilească niște cote corecte”, a declarat Chris Rasmussen, lector la Integritatea Pariurilor Sportive la Universitatea din New Haven. El a confirmat pentru The Athletic că respectivele partide arată modificări suspecte la pariuri.

Doar unul dintre cele patru cluburi a comentat. „Pentru RFS, principiile integrității sunt esența fotbalului. Am dovedit acest lucru mereu pe teren. Cele două meciuri cu Makedonija, ambele câștigate, nu au făcut excepție”, a afirmat ofițerul de presă al grupării letone. 

Citește și:

Interviu exploziv cu oficialul CFR-ului suspectat că i-ar fi vândut apartamente lui Kovacs

Rapid, pierdere uriașă pentru derby-ul cu Dinamo » S-a accidentat și nu va juca

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
tororosso
tororosso  •  31 August 2023, 16:01

Mafia pariurilor activează cu brio și în România . Zeci de case de pariuri au invadat țara iar de când cu prezența lor , fotbalul la noi sa dus pe copcă . Normal ar fi ca nici o casă de pariuri din România nu fie prezentă în reclame sau sponsori al diverselor cluburi .

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  31 August 2023, 14:47

...cluburile din vest fac aranjamente mai mari ...dar apar numai cluburile din est ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează