INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  PLAY-OFF

Rezultate mixte pentru Răzvan și Mircea Lucescu în Conference League. „Il Luce”, provocat la Istanbul: „A acționat conform educației sale”

Mircea (în stânga) și Răzvan Lucescu
Mircea (în stânga) și Răzvan Lucescu

Articol de - Publicat joi, 31 august 2023 23:39 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 00:01

PAOK, formația antrenată de Răzvan Lucescu (54 de ani), s-a calificat în grupele Conference League după 4-0 (6-1 la general) cu scoțienii de la Hearts. Mircea Lucescu (78) nu a reușit performanța fiului, Dinamo Kiev fiind eliminată după 0-1 cu Besiktas în această seară (2-4 la general).

Echipele antrenate de bărbații din familia Lucescu au înregistrat rezultate mixte în această seară. Dacă PAOK a zdrobit-o la Salonic pe Hearts, 4-0, cu „dublă” Taison și goluri Brandon Thomas și Konstantelias, Dinamo Kiev nu a putut întoarce la Istanbul rezultatul din manșa tur cu Besiktas, și a fost eliminată.

România a ales banane și whisky, nu fotbal european
editorial dan udrea
România a ales banane și whisky, nu fotbal european

PAOK, în grupele Conference League

Răpusă în tur, în Giulești, formația pregătită de „Il Luce” a cedat și la retur, 0-1, gol înscris de Aboubakar în minutul 52. De altfel, turcii au controlat meciul, raportul ocaziilor fiind elocvent: 15-5.

Este primul an pentru ucraineni cu Mircea Lucescu la cârmă în care nu vor juca în grupele unei competiții europene. Sezonul trecut au făcut-o în Europa League, iar în primele două sezoane cu Lucescu antrenor au jucat în grupele Champions League, unde au avut parte de dueluri cu Barcelona, Juventus și Bayern Munchen, printre altele.

Mircea Lucescu, provocat de Aboubakar și Colley

Autorul unicului gol al meciului dintre Besiktas și Dinamo Kiev, camerunezul Vincent Aboubakar, a încercat să-l provoace pe Mircea Lucescu după reușita din minutul 52. Aboubakar s-a apropiat de zona băncii lui Dinamo Kiev și a sărbătorit reușita alături de coechipierul Omar Colley, fundaș gambian, cu plecăciuni ironice în direcția antrenorului român.

A fost replica celor doi africani pentru afirmațiile făcute de Lucescu săptămâna trecută, după manșa tur:

„N-am jucat împotriva lui Beșiktaș, ci împotriva selecționatei africane! Au jucători din Congo, Gambia, Ghana, Angola! E foarte greu când ai 11 jucători crescuți în același club să te pui cu ei. Au multă experiență”.

În această seară, după meci, Lucescu a spus despre gestul lui Aboubakar că „nu știu de ce a făcut asta. A acționat conform educației sale”.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Antrenorul lui HJK Helsinki, discurs viral cu pasaje vulgare după eliminarea Farului: „Nu-mi pasă! Nimeni n-are șanse aici”

Insulele Feroe are echipă în grupele Conference League, România NU » Ce alte țări vor fi reprezentante în competiție

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
burgman
burgman  •  01 Septembrie 2023, 08:32

Nu îl simpatizez neapărat pe Mircea Lucescu, dar omul nu a declarat nimic aiurea în meciul tur. A vrut să sublinieze ideea că a jucat oarecum împotriva unei selecționate. Poate doar exprimarea ar fi putut fi altfel. Pentru că într-o lume plină de *** și în numele unei idioțenii numite politically corect trebuie să fii atent și să îți formulezi discursul ca pentru niște idioți patentați.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paulg40
paulg40  •  01 Septembrie 2023, 03:20

Maimuțoi. Ia sa fi facut Haaland asa. Sarea fifa si uefa cu liga antirasism in sus! Parca facusera o reclama cu'Respect". Pacat ca Mircea al nostru nu avea o banana in mana....

demostene1
demostene1  •  01 Septembrie 2023, 01:08

cand cresti doar cu ideea ca orice critica adusa africanilor e automat rasism normal ca ajungi asa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează