INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FINALA CONFERENCE LEAGUE

Cristi Chivu, despre Jose Mourinho: „Transformă jucătorii normali în bravi și pe cei bravi în fenomene”

Jose Mourinho
Foto: Imago
Jose Mourinho Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 26 mai 2022 13:09 / Actualizat joi, 26 mai 2022 13:22

Cristi Chivu (41 de ani), fostul căpitan al naționalei, îl cunoaște prea bine pe antrenorul portughez. A reușit „tripla” la Inter, în 2010: „Te ajută să-ți depășești limitele”.

La 59 de ani, José Mourinho a mai realizat o performanță. I-a oferit Romei primul său trofeu continental, devenind unicul antrenor care cucerește toate cele trei competiții UEFA actuale: Liga (2004 cu Porto, 2010 cu Inter), Cupa UEFA/Europa League (2003 cu Porto, 2017 cu Man. United) și întâia ediție de Conference, chiar din primul sezon giallorosso. 

Fostul campion din Liga 1 a ajuns frizer la 33 de ani: „Stau noaptea în pat și mă bușește plânsul”
GSP LIVE
Fostul campion din Liga 1 a ajuns frizer la 33 de ani: „Stau noaptea în pat și mă bușește plânsul”

Jose Mourinho: „Am intrat în istorie” 

Miercuri, după 1-0 cu Feyenoord, lusitanul a plâns la Tirana. „În această seară, nu doar că am câștigat, dar am intrat în istorie”, a declarat „Specialul”, anunțând la Sky Italia: „Eu nu voi pleca de la Roma”. 

Cine putea vorbi despre Mou și Roma mai bine decât Cristi Chivu? A cucerit „tripla” Serie A - Cupa Italiei - Champions în 2010 cu portughezul, la Inter. Și a jucat patru stagiuni la echipa capitolină. 

Cristi Chivu: „În finale, el ia trofeul acasă” 

În vârstă de 41 de ani, antrenor la Inter Primavera, fostul „tricolor” era convins că „Mourinho va triumfa. O spune istoria. Când ajunge într-o finală în Europa, ia trofeul acasă. El nu greșește. Cunoscându-l, știa deja cum se va termina meciul după golul lui Zaniolo”. 1-0. 

În același interviu din Gazzetta dello Sport, Chivu descrie actuala Roma: „A luat de la antrenorul său caracterul, dorința de a învinge, furia. Realizează că este puternică, dar și că are limite”. 

Ce reușește portughezul în vestiar? „Cu el, jucătorii normali devin bravi, iar cei bravi se transformă în fenomene. Cum? Dezvoltând forța mentală, care te ajută să-ți depășești limitele”. 

José a inoculat Romei cultura de a învinge. Ceea ce a dăruit și Interului nostru, care era însă un pic mai puternic decât această Roma 

- Cristi Chivu, în Gazzetta dello Sport

Mi s-a spus că numai eu, Sir Alex Ferguson și Giovanni Trapattoni am cucerit un trofeu european în trei decenii diferite. Mă face să mă simt puțin cam bătrân

- Jose Mourinho, antrenor Roma

Citește și alte știri despre fotbalul internațional: 

Andy Robertson, înainte de barajul Scoția - Ucraina: „Toată lumea va ține cu ei, dar trebuie să lăsăm sentimentele deoparte”

Kovacs, felicitat de președintele UEFA, dar criticat de italieni: „Nu a fost în vârf de formă” + Bannerul surprinzător din tribună

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează