INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ - ȘAHTIOR SOLIGORSK

Dan Petrescu, OUT de la CFR Cluj dacă „feroviarii” sunt eliminați din Conference League?! Poate pleca în această seară » Ce înțelegere are cu Varga

Dan Petrescu / Sursă foto: GSP
Dan Petrescu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 11 august 2022 17:41 / Actualizat joi, 11 august 2022 18:24

Dan Petrescu e în mare pericol să fie demis diseară, în cazul în care CFR Cluj n-o elimină pe Șahtor Soligorsk. După 0-0 în tur, „feroviarii” au doar varianta calificării în fața bielorușilor, în duelul din turul III al Conference League. În caz contrar, aventura „Bursucului” în Gruia are șanse mari să ajungă la final.

  • Câștigătoarea „dublei” va întâlni în play-off-ul Conference League pierzătoarea duelului Maribor - HJK Helsinki, din turul 3 preliminar al Europa League. În tur, finlandezii au câștigat cu 2-0.

Intrat în dizgrația patronului Neluțu Varga după ce campioana a fost eliminată din Champions League de Pyunik Erevan, Dan Petrescu pare să aibă zilele numărate la CFR, notează site-ul sportbull.ro

Conform sursei citate, cele două părți ar fi ajuns la o înțelegere conform căreia tehnicianul va părăsi echipa dacă CFR-ul nu câștigă diseară și ratează și ultimul obiectiv european al campioanei, calificarea în grupele Conference League.

Ce se întâmplă cu clauza lui Damn Petrescu? 

În culise, se discută încă de la jumătatea lunii trecute îndepărtarea lui Petrescu. Patronul ar fi extrem de nemulțumit de rezultatele CFR-ului și era dispus, conform unor surse din anturajul campioanei, să-i achite tehnicianului clauza de reziliere. 

Totuși, dacă rezilierea s-ar produce de comun acord, Varga ar putea să fie scutit de plata integrală a clauzei de 400.000 de euro. 

25.000 de euroe salariul lunar al lui Petrescu. E cel mai mare din Liga 1

Șumudică, demis tot după două eliminări

Sezonul trecut, Marius Șumudică a avut un start perfect în campionat, 6 victorii în 6 meciuri, însă a ratat principalele obiective ale „feroviarilor”. CFR s-a chinuit în preliminariile UCL cu Borac Banja Luka și Lincoln Red Imps, fiind eliminată în turul 3 preliminar de Young Boys. 

Înfrângerile cu Steaua Roșie, 0-4 și 1-2, din play-off-ul Europa League, au dus la demiterea lui Șumudică, deși campioana obținuse calificarea în grupele Conference League.

Dan Petrescu, misterios în conferința de miercuri: „Să vedem dacă între timp voi mai fi antrenor la CFR”

De altfel, Dan Petrescu a oferit o declarație curioasă încă de la conferința de presă de miercuri, în care a lăsat de înțeles că un eventual insucces cu Șahtior Soligorsk ar putea avea consecințe asupra viitorului său la Cluj: 

„Să nu mă caute prin tribune că nu mă vor găsi. Nu voi sta la meci, așa că degeaba m-ar căuta. Voi sta acasă, dacă între timp voi mai fi antrenor la CFR, pentru că în fotbal nu se știe niciodată”, a spus Petrescu, în momentul în care a fost întrebat cum va gestiona noul regulament al Federației, cel care le interzice antrenorilor suspendați să mai ia legătura cu jucătorii. 

Dan Petrescu, rezervat înaintea meciului decisiv cu Șahtior Soligorsk

Petrescu nu ia în calcul că CFR ar fi favorită cu Șahtior Soligorsk: „Ei sunt la fel ca noi, au jucători buni, se poate întâmpla orice. Totuși, avem nevoie de calificare, în orice condiții”. 

La fiecare meci european, la CFR presiunea crește mai mult decât de obicei. După eliminarea cu Pyunik Erevan, ardelenii sunt permanent cu spatele la zid și nu au decât varianta calificării mai departe, spre grupele Conference League. Se simte asta și din discursul lui Dan Petrescu, care nu admite că CFR ar fi favorită cu Șahtior Soligorsk, după 0-0 în tur.

„Ce întrebare e asta, dacă suntem favoriți?! Dacă ați văzut meciul tur, ați observat că nu sunt diferențe între ei și noi. Micile detalii vor face diferența. Nu e diferență nici de lot, nici de bani, nici de nimic. Pot fi și prelungiri, și penalty-uri. N-am câștigat niciodată în carieră la lovituri de departajare, poate va fi prima dată. Nu m-ar deranja să ajungem acolo dacă am învinge", a spus „Bursucul”. 

VIDEO Dan Petrescu l-a sunat pe Nelu Varga să-l întrebe despre Jefte și Yuri: „M-am supărat foarte rău!”

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

VIDEO Iute și furios » Dan Petrescu s-a enervat în primele 10 secunde ale conferinței: „Ce întrebare e asta?!”

VIDEO Dan Petrescu fuge de „jandarm”: „Să nu mă caute prin tribune că o fac degeaba!” » Riscă să fie amendat cu 10.000 €!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
panzerxyz
panzerxyz  •  12 August 2022, 00:25
Postat de gregoryhf pe 11 August 2022, 18:15

penibil este ca nu te bucuri ca pleaca dan penalty. oricum nu scapati de faliment.

Vai ce amărât ești că ne dorești falimentul. Mai visează, frate :)) eu nu l-am apărat pe Petrescu aici, numai am atras atenția la penibilitatea presei sportive.

81mada
81mada  •  11 August 2022, 22:16

Unde sa plece? Daca avea oferte din campionate puternice pleca in mersul piticului! Asa ca sta la CFR sa va faca viata grea voua! Asa l ati vrea plecat iar pe CFR prabusita , ca sa va simtiti voi bine cu nea Gigi.

costeltudor
costeltudor  •  11 August 2022, 22:09

Asta doriți voi gsp-istilor ! Sperați ca numai așa puteți și voi sa va apropiați de titlu ! Deci batul prin gard !

Vezi toate comentariile (32)
Comentează