INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SILKEBORG - FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN DANEMARCA Danezul care a scos FCSB din lupta pentru titlu în 2020 le dă ponturi roș-albaștrilor: „Silkeborg preferă acest fotbal. O să vă chinuiți!”

Thomas Juel-Nielsen / Sursă foto: Instagram
Thomas Juel-Nielsen / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2022 07:46 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 08:04

Danezul Thomas Juel-Nielsen a scos FCSB din lupta pentru titlu în 2020, acum le oferă ponturi roș-albaștrilor pentru duelul de azi cu Silkeborg, pe care fostul fundaș de la Gaz Metan o consideră favorită acasă. 

  • FCSB joacă de la 19:45, împotriva celor de Silkeborg, în etapa a 3-a din Conference League. Meciul din Danemarca va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProArena.

Un singur gol a marcat în România, dar acela a scos FCSB din lupta pentru titlu în 2020. La prima sa prezență în Liga 1, la ultima fază a partidei de pe Național Arena! 

Danezul Thomas Juel-Nielsen a intrat în minutul 82 în meciul FCSB - Gaz Metan Mediaș (2-2), scorul era 1-1, roș-albaștrii au marcat prin Adrian Petre din penalty în minutul 90+3, pentru ca apoi nordicul să ucidă speranțele roș-albaștrilor la ultima fază.

Silkeborg - FCSB 5-0 » Rezervele roș-albaștrilor, spulberate în Danemarca
SILKEBORG - FCSB
Silkeborg - FCSB 5-0 » Rezervele roș-albaștrilor, spulberate în Danemarca

Silkeborg - FCSB, prefațat de Thomas Juel-Nielsen „Nu stau la povești, arestează mingea”

Acum, la peste doi ani distanță de la acel moment, Thomas oferă adevărate ponturi celor de la FCSB în perspectiva confruntării din această seară de la Silkeborg. Juel-Nielsen este liber de contract, iar prin intermediul Gazetei a transmis câteva sfaturi și atrage atenția celor de la FCSB. Iată cinci idei extrase din dialogul cu Thomas:

  1. „Silkeborg este o echipă de succes în Danemarca. Nu doar o formație foarte bună. Este cu același antrenor, Kent Nielsen, de mai bine de trei ani. Și-a menținut strategia, indiferent de vremuri. A și retrogradat, și-a revenit, este sus în prima divizie de ceva vreme. E al doilea an la rând când e sus”
  2. „Stilul formației este bazat pe posesie, arestează mingea, Silkeborg are jucători tehnici, buni, le place să paseze la mijloc, să combine, perpendicularizează pe poartă. Echipa asta nu stă la povești! Jucătorii din spatele atacanților sunt foarte talentați” 
  3. Acasă, danezii sunt foarte periculoși, greu de doborât. Le place să controleze fiecare minut, adversarii se chinuie acolo. Jucătorul-cheie al lui Silkeborg? Sebastian Jorgensen. Joacă în spatele vârfurilor, este creativ, tehnic, ordonează jocul formației. Mare atenție și la Helenius, principalul om de gol al lui Silkeborg, e genul care marchează mult” 
  4. „Silkeborg nu are mulți fotbaliști înalți și care să stea bine pe fizic, se chinuie mult dacă partida se duce prea fizic. Silkeborg preferă fotbalul combinativ. Are fundași centrali de talie, plus încă unul, doi jucători înalți, în rest, jucători tehnici. Această formație practică un fotbal occidental. Din Danemarca, Silkeborg și Nordsjælland sunt cele mai tehnice echipe” 
  5. „FCSB este un club mai mare, știu că se chinuie, am văzut clasamentul, nu pricep de ce. În prezent, Silkeborg este favorită, chiar e în formă, e foarte greu de surprins acasă. Dacă nu ești în formă bună, te vei chinui enorm pe arena lor".

De ce FCSB nu câștigă campionatul

Juel-Nielsen se miră de situația de la FCSB, care nu mai câștiga campionate din 2015 încoace, deși e mereu în preajma obiectivului: 

„Sunt surprins că danezii nu m-au sunat, mă refer la cei de la Silkeborg, să mă întrebe de FCSB. În fine, bine că mă chestionați voi. Am amintiri frumoase cu FCSB, acel gol pe Național Arena. Este greu de vorbit despre situația asta de la FCSB, de ce pierd campionate pe bandă.

Echipa a arătat mereu bine, nu pricep de ce nu are consistență. Poate că a schimbat antrenorii prea repede, prea mult, poate că staff-ul tehnic nu a făcut simbioză cu lotul".

„Dați-i timp lui Edward!” Antrenorul care a dat „verde” pentru sosirea lui Juel-Nielsen în România a fost Edward Iordănescu în mandatul de la Gaz Metan Mediaș. Nordicul a vorbit laudativ despre actualul selecționer: 

„Eu am fost cu Iordănescu ca antrenor, apoi a venit Covid-ul, au apărut probleme cu salariile, nu am fost plătit, au început necazurile. Am plecat pentru că nu eram plătit, altfel aș fi rămas cu cea mai mare plăcere. 

În ceea ce privește România, ar trebui să aibă răbdare cu Iordănescu. Este un profesionist, cere mult și bine de la jucători, îi responsabilizează. Unul dintre tehnicienii buni pe care i-am cunoscut. Nu am jucat eu prea mult în mandatul lui, dar am numai cuvinte de laudă despre el. Am cunoscut mulți antrenori, el este un antrenor de top. Știu că va transmite dorința lui de victorie către jucători. România să-i dea un pic de timp!”.

Silkeborg - FCSB, echipe probabile

Silkeborg: 1. Larsen - 5. Sonne, 20. Salquist, 4. Felix, 29. Engel - 21. Klynge, 14. Brink, 8. Thordarson - 10. Tengstedt, 11. Helenius, 7. Kusk
Rezerve: 16. Hedvall, 3. Ostrom, 6. Mattsson, 17. Kaalund, 18. A. Dahl, 25. Klitten, 27. Jorgensen, 28. Calisir, 40. Busch
Antrenor: Kent Nielsen

FCSB: 32. Târnovanu - 22. Boboc, 5. Dawa, 6. Haruț, 28. Pantea - 26. Oaidă, 20. M. Dulca, 80. Radaslavescu - 11. Miculescu, 98. B. Rusu, 10. Oct. Popescu
Rezerve: 99. A. Vlad, 2. V. Crețu, 8. Șut, 9. I. Stoica, 13. Dumiter, 21. Fl. Achim, 29. Bouhenna, 30. Musi, 77. S. Șerban
Antrenor: Nicolae Dică

Thomas Juel-Nielsen, sfat pentru dinamoviști

Danezul a lucrat în scurta sa perioadă la Mediaș și cu Dusan Uhrin, care a retrogradat în primăvară cu „câinii” din Ștefan cel Mare. Mulți jucători l-au blamat pe ceh după drama dinamoviștilor. 

„Am lucrat și cu Uhrin, la noi a avut ghinionul să prindă multe probleme financiare. Poate că acum nu vă vine să credeți, dar cu Gaz Metan am fost în play-off. Cât despre Dinamo, da, am văzut, o tragedie națională la voi. Păcat de istorie, de fanii clubului, o veste tristă pentru cei ce se uită la fotbal. 

Nu cred că Uhrin poate fi blamat pentru retrogradare, am citit că au fost multe schimbări de antrenori, de jucători. Cluburile mari se ridică, eu asta știu. Dinamo să mizeze pe un antrenor, pe jucători, să nu mai schimbe haotic, să dea timp și încredere celor pe care i-a pus și va reveni unde a fost”, a reacționat fundașul.

VIDEO Ultimele informații înainte de Silkeborg - FCSB

Citește și alte știri despre FCSB: 

ANALIZĂ GSP De ce sacrifică FCSB Europa? Calculele financiare pe care și le-a făcut Gigi Becali înainte de meciul cu Silkeborg

VIDEO Ce a descoperit Dică la Silkeborg: „Au un «sistem-brăduleț»”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
adriann_
adriann_  •  06 Octombrie 2022, 20:51
Postat de freddy pe 06 Octombrie 2022, 13:29

Nu scapi un articol cu FCSB! :))) Sunt curios ce o sa comentezi cand o sa apara si pe gsp articolul cu ultrasii din peluza sud arestati pentru talharie :))) Cel mai talpanist dintre rapidisti. Tu esti! Viata ta se invarte in jurul ciobanului. Ce ai pierdut din cauza lui? :)) Teren? Oi? Bani? :)))))

Respectul pe care ni-l aratau alte natiuni fotbalistice cand venea vorba de echipa noastra NATIONALA. Asta a distrus puscariasul pentru care prestezi tu pe cativa firfirei.

freddy
freddy  •  06 Octombrie 2022, 13:29
Postat de adriann_ pe 06 Octombrie 2022, 10:11

Titlul corect: "Danezul care i-a stricat un smen lui becali" :)) In meciul ala, CA IN MULTE ALTELE, arbitrul (clasicul Chivulete) ii rezolvase ciobanului meciul cu un penalty in min 90 :)) , 2-1 pentru fcsb, jaf pe fata (citat din GSP "Marius Constantin, fără greșeală până la această fază, l-a împins pe puștiul Niță, de fapt, l-a dezechilibrat mai degrabă" :)) Ce sa vezi insa, Thomas Juel-Nielsen a fost de alta parere :))

Nu scapi un articol cu FCSB! :))) Sunt curios ce o sa comentezi cand o sa apara si pe gsp articolul cu ultrasii din peluza sud arestati pentru talharie :))) Cel mai talpanist dintre rapidisti. Tu esti! Viata ta se invarte in jurul ciobanului. Ce ai pierdut din cauza lui? :)) Teren? Oi? Bani? :)))))

adriann_
adriann_  •  06 Octombrie 2022, 10:11

Titlul corect: "Danezul care i-a stricat un smen lui becali" :)) In meciul ala, CA IN MULTE ALTELE, arbitrul (clasicul Chivulete) ii rezolvase ciobanului meciul cu un penalty in min 90 :)) , 2-1 pentru fcsb, jaf pe fata (citat din GSP "Marius Constantin, fără greșeală până la această fază, l-a împins pe puștiul Niță, de fapt, l-a dezechilibrat mai degrabă" :)) Ce sa vezi insa, Thomas Juel-Nielsen a fost de alta parere :))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează