INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  DUNAJSKA STREDA - FCSB

FOTO Prezență-surpriză în delegația FCSB din Slovacia » Alături de echipă după eliberarea din închisoare. Cum arată acum omul care a ajutat echipa din umbră, cât timp Becali a fost închis

Viorel Hrebenciuc, surprins la antrenamentul oficial al roș-albaștrilor / FOTO: Cristi Preda (GSP) +21   FOTO
Viorel Hrebenciuc, surprins la antrenamentul oficial al roș-albaștrilor / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat miercuri, 03 august 2022 08:59 / Actualizat miercuri, 03 august 2022 14:17

Viorel Hrebenciuc, un personaj cu legături importante în lumea fotbalului românesc, proaspăt ieșit din închisoare, se află alături de FCSB în Slovacia, acolo unde roș-albaștrii vor da peste Dunajska Streda în turul III din Conference League

  • Dunajska Streda - FCSB, prima manșă din turul III preliminar Conference League, se dispută miercuri, de la 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Antena 1
  • Reporterul Vlad Nedelea, cameramanul Iosif Popescu și fotoreporterul Cristi Preda sunt corespondenții GSP în Slovacia și transmit cele mai importante informații pentru cititori.

Hrebenciuc, cel care a ajutat FCSB din umbră, în perioada în care Gigi Becali s-a aflat după gratii, a fost surprins de fotoreporterul GSP trimis în Slovacia, Cristi Preda, în timp ce urmărea antrenamentul oficial al formației lui Nicolae Dică. Acesta n-a renunțat la vechile obiceiuri, urmărind sesiunea de pregătire a roș-albaștrilor în timp ce se delecta cu un trabuc. 

Prezență-surpriză în delegația FCSB din Slovacia » Alături de echipă după eliberarea din închisoare. Cum arată acum omul care a ajutat echipa din umbră, cât timp Becali a fost închis
Viorel Hrebenciuc, surprins la antrenamentul oficial al roș-albaștrilor / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Acesta fusese prezent și la derby-ul cu Rapid din Giulești, pierdut de vicecampioană cu 0-2, în urmă cu o săptămână.

Hrebenciuc, apropiatul lui Becali

Viorel Hrebenciuc a fost președintele Consiliului de Administrație al clubului Steaua la jumătatea anilor '90. La jumătatea anilor '90, Hrebenciuc era unul dintre șefii Stelei, alături de Ion Aleandrescu. Când Viorel Păunescu și Gigi Becali puneau la cale preluarea echipei de fotbal Steaua, Hrebenciuc participa la Adunarea Generală în care s-a decis ca Păunescu să devină președintele clubului.

Gazeta a vizitat academia SF de 14 milioane € construită de Viktor Orban în Slovacia, în fieful lui Dunajska Streda: „Nu vezi așa ceva în România!”
DUNAJSKA STREDA - FCSB
Gazeta a vizitat academia SF de 14 milioane € construită de Viktor Orban în Slovacia, în fieful lui Dunajska Streda: „Nu vezi așa ceva în România!”

Viorel Hrebenciuc fusese condamnat în dosarul Giga TV

Vara aceasta, Tribunalul Ilfov a dispus liberarea condiţionată a fostului deputat Viorel Hrebenciuc (68 de ani), după ce acesta a executat la Penitenciarul Jilava doar 10 luni din pedeapsa de 3 ani închisoare, primită în septembrie 2021 în dosarul Giga TV. 

Anchetatorii au susținut la acea vreme că Hrebenciuc a făcut demersuri pentru ca membrii CNA să revină asupra deciziei de retragere a licenței postului Giga TV, controlat de Gheorghe Ștefan. 

După ce în septembrie 2013 postul Giga TV a pierdut licența, procurorii susțin că Narcisa Iorga l-a sfătuit pe Gheorghe Ștefan cum să obțină din nou licența și i-ar fi transmis să apeleze la Victor Hrebenciuc. În octombrie 2013, postul a primit din nou licența.

Cum a ajutat-o familia Hrebenciuc pe FCSB în 2013

În vara lui 2013, când FCSB a traversat probabil cel mai dramatic moment, Viorel Hrebenciuc și fiul său, Andrei, au avut un rol decisiv în păstrarea echipei pe linia de plutire. Gigi intrase în închisoare, iar condamnarea primită în cazul „Valiza” a determinat UEFA să deschidă o procedură disciplinară în care să judece dacă echipa trebuie sau nu să fie exclusă din Europa.

Prezență-surpriză în delegația FCSB din Slovacia » Alături de echipă după eliberarea din închisoare. Cum arată acum omul care a ajutat echipa din umbră, cât timp Becali a fost închis
Viorel Hrebenciuc

Atunci, FCSB urma să joace preliminarii în Champions League. Viorel Hrebenciuc i-a cerut avocatului său, Nicolae Mergeani, unul dintre cei mai bine cotați în domeniu, să se ocupe de dosarul de apărare al clubului la Nyon. Mergeani a avut câștig de cauză, iar Hrebenciuc a anunțat încă de atunci că nu a solicitat nicio sumă de bani din partea lui Becali pentru acest serviciu.

Tot în acea vară, același avocat, Nicolae Mergeani, a convins o firmă importantă de asigurări să devină sponsorul principal al roș-albaștrilor. E vorba despre City Insurance, care a fost partenerul numărul 1 al clubului până în toamna lui 2021. În toată această perioadă, FCSB s-a ales cu sume importante din partea societății respective.

Între timp, City Insurance a dispărut de pe tricourile celor de la FCSB, după ce a dat faliment!

Hrebenciuc senior a adus Bancorex la Steaua! 

În 1995, Steaua domina autoritar fotbalul românesc. Și a adus un nou sponsor, care la vremea respectivă era un colos, Bancorex, cea mai importantă bancă pe piața din România de atunci

Atragerea noului partener a fost posibilă grație intervenției lui Viorel Hrebenciuc, care era în Comitetul Director al Stelei la acel moment și care avea o influență mare în structurile politice și economice ale României. 

Bancorex a fost sponsor principal timp de două sezoane, în care echipa a câștigat titlul și a participat în grupele Champions League. 

Prăbușirea Bancorex a început în 1997. Odată cu instaurarea Guvernului Ciorbea, Curtea de Conturi a descoperit nereguli grave: acordarea de credite cu garanții fictive unor firme sau mari companii. Falimentul Bancorex s-a produs mai târziu și a însemnat o gaură de 2,4 miliarde de dolari, aproape 8% din Produsul Intern Brut al României de la acea vreme!

FOTO / Imagini de la antrenamentul oficial susținut de FCSB în Slovacia

+17 FOTO

VIDEO Dunajska Streda - FCSB / Imagini de la antrenamentul roș-albaștrilor

Citește și alte știri despre FCSB:

Gazeta a vizitat academia SF de 14 milioane € construită de Viktor Orban în Slovacia, în fieful lui Dunajska Streda: „Nu vezi așa ceva în România!”

FOTO FCSB ar juca play-off-ul din Conference League în paradis! Roș-albaștrii ar putea ajunge într-una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Europa

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
tinn_2
tinn_2  •  03 August 2022, 22:32
Postat de ali.bec pe 03 August 2022, 13:49

Vezi mai Tinn-e ca da Gigi cu agheasmă după tine

vezi bă să capeți zama aia chioară

zorrozabal
zorrozabal  •  03 August 2022, 19:22
Postat de tororosso pe 03 August 2022, 14:30

Altă lipitoare politică înfiptă pe interes . Nu ajunge Dâncu că acum apare Hrebenciuc . Azi-mâine vom vedea pe tricourile jucătorilor siglele partidelor . urmează Năstase și Dragnea la *** bani și interese meschine .

Becali jongleaza cu liga 1 de vreo 20 de ani,pe când Dancu a aparut de vreo 2 ani!

adriann_
adriann_  •  03 August 2022, 17:24

Stie toata lumea ca becali a fost omul de paie al lui Hrebenciuc in tentativa de a pune mana pe Steaua...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează