INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CUPELE EUROPENE

ANALIZĂ GSP Efect devastator pentru coeficientul României, după joia neagră » Mai jos de atât înseamnă să ne lăsăm de fotbal!

Articol de , , - Publicat vineri, 30 iulie 2021 15:36 / Actualizat vineri, 30 iulie 2021 16:17

Eliminarea celor 3 echipe din primul tur în care au intrat în Conference League, împotriva unor formații de duzină, bifează cea mai mare contraperformanță a României în cupele europene ♦ Din primele 30 de echipe în topul punctajului european, numai România mai are o singură formație în competiție ♦ În ierarhia coeficienților, riscăm să fim depășiți și de țări precum Kazahstan și Azerbaidjan

Ziua de 29 iulie 2021 va rămâne cea mai neagră din istoria participărilor României în cupele europene. Toate cele 3 echipe care au intrat în a treia competiție au fost eliminate din chiar prima dublă. Mai mult, adversarele au fost de duzină. 

Mult sub nivelul grupărilor noastre, din toate punctele de vedere. Valoarea cumulată a loturilor celor de la FCSB, Craiova și Sepsi trece de 60 de milioane de euro, în vreme ce oponentele de joi abia ajung la 16-17 milioane.

EchipaValoare lot (mil. euro)
FCSB32,1
Karagandî6,85
Craiova20,3
Laci3,9
Sepsi10,9
Spartak Trnava7,85

Umilința suportată nu are corespondent în anii precedenți

S-au mai întâmplat cazuri în care echipele să piardă în grup la debutul într-o competiție, dar numele adversarelor era unul infinit mai valoros decât cele de azi. 

De exemplu, în 2008-2009, 4 echipe au fost eliminate de la primul tur, dar cele care le-au scos au provenit din Germania, Olanda și Serbia: Rapid (Wolfsburg), Dinamo (NEC Nijmegen), Urziceni (Hamburg), Poli Timișoara (Partizan Belgrad). 

În plus, în acel sezon, România a avut două echipe în grupele Champions League: CFR (direct) și FCSB (prin preliminarii). La fel și în 1993-1994, în primul tur al Cupei UEFA, Rapid, Dinamo și Gloria Bistrița au fost lăsate acasă, dar adversarii s-au numit Inter Milano, Cagliari și Maribor.

Ceea ce s-a întâmplat joi îi mai aduce României un record negativ de proporții. În actuala ediție a cupelor europene, țara noastră e singura dintre primele 30 aflate în clasamentul coeficienților care mai are o singură formație în competiție, deși s-a ajuns abia în turul 3 preliminar!!! La fel ca noi mai sunt doar state care nu reprezintă nimic în fotbalul de azi: Luxemburg, Lituania, Bosnia, Kosovo, Moldova, Feroe, Malta, Gibraltar.

Ce țări din afara top 15 sunt peste noi

ȚARANr. echipe în competiție
Cipru3/4
Norvegia3/4
Israel3/4
Bulgaru3/4
Suedia3/4
Kazahstan4/4
Slovenia3/4
Slovacia3/4
Irlanda3/4
Irlanda de Nord2/4
Finlanda2/4
Albania2/4

Dezastrul bifat joi va avea un efect devastator privind coeficientul României. CFR e sigură de participarea într-o grupă europeană, dar tot ce va acumula se va împărți la 4, astfel că România va acumula foarte greu punctaj. 

Suntem momentan pe locul 25, deja Bulgaria, Israel, Suedia, Danemarca și Norvegia sunt peste noi, dar suntem în mare pericol să fim depășiți de alte state din spatele nostru. Ungaria, Kazahstan, Slovenia și chiar Azerbaijdan sunt aproape de noi și dacă vom cădea sub ele, atunci în vara lui 2023, toate echipele noastre vor fi nevoite să intre încă din primul tur preliminar și în Conference League.

Zestrea noastră pe ultimii 5 ani e foarte mică. Practic existăm din ceea ce a realizat CFR în precedentele două sezoane, însă chiar și așa suntem extrem de departe de anumite țări, cu care ne putem compara ca nivel al competiției interne, iar din perspectiva drepturilor TV stăm chiar mai bine.

Punctaj cupe europene ultimii 5 ani

ȚARĂProcent peste România
Austria77%
Serbia57%
Croația43%
Cipru41%
Norvegia30%

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN FOTBAL:

VIDEO EXCLUSIV Propunere în direct pentru Gigi Becali după eliminarea din Conference League: „Garantez cu 500.000 de euro că iau titlul cu FCSB”

Gigi Becali a dat afară doi jucători după dezastrul cu Karagandy: „I-am zis lui MM, gata!”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (87)
239647840419241
Razvan Trufin  •  31 Iulie 2021, 09:01

Ce am vazut eu au fost 3 echipe care au stat cu fundul in poarta si slovacii care au mai aratat cate ceva dar mai ales am vazut 4 echipe formate din jucatori fitosi cu nasul pe sus toate din România. Regula u21 distruge fotbalul Romanesc si inverseaza valorile. Fitosii par zmei cand joaca împotriva juniorilor u21 dar cand dau peste echipe cu jucatori de forta si Cu talie par niste mascarici. Coman, tanase, vlad si cu nistor de u craiova au mancat meciurile.sper ca burleanu si președintele lpf sa isi inainteze demisiile

239647840419241
Razvan Trufin  •  31 Iulie 2021, 08:59

Ce am vazut eu au fost 3 echipe care au stat cu fundul in poarta si slovacii care au mai aratat cate ceva dar mai ales am vazut 4 echipe formate din jucatori fitosi cu nasul pe sus toate din România. Regula u21 distruge fit6 Romanesc si invetseaza valorile. Fitosii par zmei cand joaca împotriva juniorilor u21 dar cand dau peste echipe cu jucatori de forta si Cu talie par niste mascarici. Coman, tanase, vlad si cu nistor de u craiova au mancat meciurile.sper ca burleanu si președintele lpf sa isi inainteze demisiile

hristo8
hristo8  •  31 Iulie 2021, 07:18
Postat de 7kay pe 30 Iulie 2021, 21:32

Oare de ce nu spune nimeni că totul pleacă de la juniori? Acolo joaca doar cine cotizează către antrenor. Automat că joacă petardele. Dacă în trecut erau 100 000 juniori. Acum sunt sub 10 000 juniori. De aici eliminam pe cei ce nu cotizează și rămâne rezultatul de azi. Zero fotbal. Am văzut juniori de Under 16 până la Under 18 care nu știu să stea în teren. Nu tu viteză în combinație, fotbal fără orizont, la nivel de juniori. La seniori sunt exact produsul antitalentaților. Avem rezultatele catastrofale in competițiile europene la nivel de cluburi, aceleași rezultate la naționale. Suntem praf. Dacă avem vreun rezultat mare este din întâmplare. ați văzut ce fotbal a jucat naționala olimpică? Fotbal de liga 1. Te-a dominat autoritar Corea , dar și Honduras și Nouă Zeelandă. Nu se poate mai mult de atât. Probabil vor trece 10 ani până să înceapă să joace ceva echipele românești. Naționala s-ar putea sa joace ceva mai bine , dar datorită expatriaților ce s-au apucat de fotbal in Occident.

zi ma ca esti gigist. chisr trebuie sa suportam aburealea asta.

Vezi toate comentariile (87)
Comentează