INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - ANDERLECHT

FOTO Anderlecht, chinuită teribil de o nou-promovată, înaintea duelului cu FCSB

Anderlecht, chinuită teribil de Westerlo, Foto: Anderlecht +21   FOTO
Anderlecht, chinuită teribil de Westerlo, Foto: Anderlecht

Articol de - Publicat duminica, 11 septembrie 2022 21:11 / Actualizat luni, 12 septembrie 2022 12:48

Anderlecht, viitoarea adversară a celor de la FCSB în grupele Conference League, a pierdut cu nou-promovata Westerlo în etapa #8 din Jupiler Pro League, scor 1-2.

  • FCSB și Anderlecht se înfruntă joi, de la 22:00, în a două etapă a grupelor din Conference League. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Pro TV.

Westerlo a început meciul cu entuziasm și a pus imediat presiune pe apărarea „violeților”, iar după 6 minute, echipa antrenată de Jonas De Roeckau a deschis scorul prin Igor Vetokele. Prima ocazie reală a lui Anderlecht a venit abia după jumătate de oră de joc, la un șut al tânărului atacant Mario Stroeykens (17 ani).

„Cine e adevărata Steaua și cine e adevărata Dinamo?” » Răspunsul lui Andrei Cristea, prezent la derby-ul din Liga 2
Dinamo - CSA Steaua 1-2
„Cine e adevărata Steaua și cine e adevărata Dinamo?” » Răspunsul lui Andrei Cristea, prezent la derby-ul din Liga 2

Anderlecht, înfrângere cu Westerlo

Felice Mazzu a încercat să întoarcă soarta partidei și l-a introdus la pauză pe puștiul-minune Julien Duranville (16 ani), aripă dreapta, evaluat la 1 milion de euro. Westerlo a continuat să pună presiune, iar nou-promovata a fost aproape să-și dubleze avantajul, dar șutul lui Nene Dorgeles a lovit bara transversală.

Apoi, însă, Anderlecht a început să-și construiască, pas cu pas, revenirea. Cu 20 minute înainte de finalul partidei, Sebastiano Esposito, intrat pe teren cu puțin timp înainte, a reușit să restabilească egalitatea cu o acțiune individuală. Chiar dacă au avut posesia superioară gazdelor în a doua repriză, acest lucru n-a fost suficient nici măcar pentru o remiză.

Westerlo a fost cea care și-a asigurat cele trei puncte, după ce Halil Akbunar l-a învins pe poartarul Van Crombrugge cu un șut printre picioare, stabilind și scorul final, 2-1. 

A fost, astfel, cea de-a patra înfrângere a lui Anderlecht din acest sezon, în urma căreia formația din Bruxelles ajunge pe poziția a noua a clasamentului.

VIDEO. Rezumatul meciului Westerlo - RSC Anderlecht (2-1)

Felice Mazzu: „Principala mea problemă este să-mi fac echipa să câștige”

După înfrângerea suferită duminică după-amiază în fața lui Westerlo, Felice Mazzu a vorbit despre perioada dificilă prin care trece Anderlecht. 

„Nu este vorba de lipsa de dorință. Nu facem întotdeauna alegerile potrivite și facem multă risipă de efort. Trebuie să continuăm să muncim și să mergem înainte. Eu continui să cred în grupul meu. Principala mea problemă este să-mi fac echipa să câștige. Am luptat până la final, am egalat și poate că lipsa de experiență și-a spus cuvântul”, a declarat Felice Mazzu, potrivit Le Soir.

Ca dovadă a situației delicate, Wouter Vandenhaute, președintele clubului, a coborât în vestiarul lui Anderlecht, informație confirmată și de Felice Mazzu: „Nu a spus nimic special. Rămânem calmi și continuăm să lucrăm, asta e tot”.

Foto: Peter De Voecht, rsca.be
Foto: Peter De Voecht, rsca.be
Foto: Peter De Voecht, rsca.be
Foto: Peter De Voecht, rsca.be
Foto: Peter De Voecht, rsca.be
+17 FOTO
  • Sursă foto: Foto: Peter De Voecht, rsca.be

Echipele de start la Westerlo - Anderlecht:

Westerlo (4-2-3-1): Bolat - Reynolds, Seigers, Tagir, M. de Cuyper - Madsen, Fixelles - Dierckx, I. Vetokele, N. Chadli - Foster 
Antrenor: Jonas De Roeck

Anderlecht (3-5-2): Van Crombrugge - Debast, Hoedt, Delcroix - Sadiki, Ashimeru, Diawara, Verschaeren, Amuzu - Stroeykens, Fabio Silva 
Antrenor: Felice Mazzu

Nicolae Dică: „Sper ca stadionul să fie plin joi”

La conferința de presă dinaintea meciului de campionat cu FC Voluntari, Nicolae Dică, antrenorul lui FCSB, a vorbit și despre meciul cu Anderlecht, din etapa a doua a grupelor Conference League.

Sper ca stadionul să fie plin la meciul de joi, din Europa. Cred că și suporterii își doreau să vadă meciuri din competițiile europene, unde echipa n-a mai ajuns de 5 ani”, a declarat Nicolae Dică.

Citește și:

„M-am uitat de 3 ori, am fost aproape de un rezultat mare” » Nicolae Dică n-a putut „digera” eșecul cu West Ham

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
corectu
corectu  •  12 Septembrie 2022, 07:36

Echipele care joacă și în cupele europene au probleme cu jocurile din campionat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close