INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  PREMII

Miză financiară uriașă pentru echipele românești » Câți bani pot câștiga dacă se califică în grupele Conference League

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iulie 2022 16:27 / Actualizat joi, 21 iulie 2022 16:52

Azi echipele românești încep aventura europeană din Conference League, competiție care le poate aduce venituri importante dacă reușesc calificarea în grupe.

  • Saburtalo - FCSB, CFR Cluj - Inter Club d'Escaldes, Vllaznia - CS Universitatea Craiova și Sepsi OSK - Olimpija Ljubljana sunt meciurile de azi din turul 2 preliminar al Conference League
  • Toate partidele sunt transmise LiveTEXT pe GSP.ro
Presiune înainte de debutul echipelor românești în Conference League: „Dacă nici cu astea nu ne calificăm, atunci ce pretenții să mai avem?”
Turul 2 preliminar
Presiune înainte de debutul echipelor românești în Conference League: „Dacă nici cu astea nu ne calificăm, atunci ce pretenții să mai avem?”

FCSB, CFR și CSU Craiova au ca obiectiv clare calificarea în grupele celei de-a treia competiții continentale. Miza este una uriașă, acestea depinzând de banii de la UEFA. 

Ele trebuie să treacă de 3 tururi preliminare pentru a câștiga aproape 3 milioane de euro, sumă cuvenită echipelor care ajung în grupele Conference League. La această sumă s-ar mai adăuga 900.000 de euro, recompensă pentru toate formațiile care se impun în tururile 2 și 3, înainte de baraj.

Apoi, pe parcursul fazei grupelor, orice remiză valorează 166.000 de euro, iar un succes echivalează de 3 ori mai mult. Tot la capitolul venituri ar fi și cota din market pool, care ar putea atinge chiar și două milioane de euro, dar și rețeta din bilete, la cele 3 confruntări de pe teren propriu. Fără a pune la socoteală o eventuală calificare în primăvară, nivelul câștigurilor ar fi de cel puțin 7 milioane de euro.

În cazul unui dezastru, în care o echipă este eliminată încă din turul 2, aceasta va încasa doar 350.000 de euro. Pentru eliminarea în turul 3, 550.000 de euro, iar pentru eliminarea din play-off, 750.000 de euro.

Premiile din Conference League:

  • calificare în grupe: 2,94 milioane*
  • victorie în grupe: 0,5 milioane
  • egalul în grupe: 0,166 milioane
  • primul loc în grupă: 0,65 milioane
  • locul 2 în grupă: 0,3 milioane
  • calificare din grupe: 0,3 milioane
  • calificare în „optimi”: 0,6 milioane
  • calificare în „sferturi”: 1 milion
  • calificare în semifinale: 2 milioane
  • calificare în finală: 3 milioane
  • campioana: 2 milioane

* Toate sumele sunt exprimate în euro.

VIDEO Dumitru Dragomir, înaintea meciurilor din Conference League: „Când aveam trei echipe în primăvara europeană mă criticați!”

Citește alte știri din Conference League:

Sepsi OSK se revoltă, după ce televiziunile din România i-au ignorat meciul din Conference League: „Urât! De parcă am aduna puncte pentru Afganistan!”
SEPSI OSK
Sepsi OSK se revoltă, după ce televiziunile din România i-au ignorat meciul din Conference League: „Urât! De parcă am aduna puncte pentru Afganistan!”
Saburtalo - FCSB 1-0 » Circul românesc a ajuns în Georgia! FCSB a intrat și ea pe lista rușinii: eșec în fața echipei înființate în '99
SABURTALO - FCSB 1-0
Saburtalo - FCSB 1-0 » Circul românesc a ajuns în Georgia! FCSB a intrat și ea pe lista rușinii: eșec în fața echipei înființate în '99

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
francescoli1974
francescoli1974  •  24 Iulie 2022, 13:34

CFR că CFR dar ce fac cei de la FCSB sau Craiova care nu știu nici cum arată o grupă de cupă europeană de ani de zile.Nu-i mai văitați pe CFR ,o faceți de cinci ani și tot degeaba; cât despre salarii,la fel de mari sunt și la FCSB și Craiova, ăștia nu sunt in pericol? Că despre vânzare de jucători,ne-am convins de valoarea lor,falimentul dacă apare va fi al întregului fotbal românesc nu doar al clujenilor campioni ai României.

AlessandroNesta
AlessandroNesta  •  21 Iulie 2022, 19:55

Ies toate in turul 2. unde naiba sa se califice?

popescudzn
popescudzn  •  21 Iulie 2022, 18:24
Postat de Krakadyl pe 21 Iulie 2022, 17:31

Bani suficienti pt. a mai castiga un campionat la noi.

Atat va costa arbitrii? Ca numai cu arbitrii si cu echipe vasale a castigat CFR campionate

Vezi toate comentariile (6)
Comentează