INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB

La FCSB se repetă „cazul Toja” » Cum va arăta echipa în meciul cu Dunajska Streda

Juan Toja
Juan Toja

Articol de GSP - Publicat marti, 02 august 2022 07:16 / Actualizat marti, 02 august 2022 10:39

David Miculescu și Bogdan Rusu au semnat luni, azi vor face deplasarea în Slovacia, iar miercuri vor fi titulari în Europa, cu Dunajska Streda, în turul 3 din Conference League. În 2008, FCSB a procedat la fel cu Toja, care după ce a aterizat de la Dallas a intrat titular cu Galatasaray, în turul din barajul de Champions League, și a fost printre cei mai buni de pe teren

  • Dunajska Streda - FCSB, prima manșă din turul III preliminar Conference League, se dispută miercuri, de la 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Antena 1.

Gigi Becali a promis întăriri după calificarea obținută în fața lui Saburtalo și s-a ținut de cuvânt. Cu doar două zile înaintea primului joc din turul 3 a reușit să aducă doi fotbaliști. Ambii din campionatul intern. 

Amândoi ofensivi, David Miculescu și Bogdan Rusu, dar asemănările se opresc aici, fiindcă din perspectivă financiară, efortul făcut pentru cei doi nu suportă comparație.

CFR Cluj a încercat să-i „fure” FCSB-ului noul transfer: „I-au oferit 25.000 de euro pe lună”
FCSB
CFR Cluj a încercat să-i „fure” FCSB-ului noul transfer: „I-au oferit 25.000 de euro pe lună”

Pe Miculescu s-a achitat clauza de reziliere care o avea cu UTA, de 1,7 milioane de euro, iar jucătorul va încasa 120.000 de euro pe an. În schimb, Rusu a costat doar 100.000 de euro, în vreme ce salariul său va fi la 70% din cel pe care îl va avea Miculescu. 

FCSB s-a mișcat rapid și, după ce a semnat contractele cu cei doi, a completat lista pe care a trimis-o la UEFA și care conține numele celor ce vor avea drept de joc în „dubla” din turul 3 din Conference League

Roș-albaștrii aveau posibilitatea să adauge cel mult doi jucători până cu o zi înainte de startul partidei, condiția impusă de forul de la Nyon fiind ca respectivii să nu afecteze cota de fotbaliști crescuți la nivel național. Miculescu și Rusu sunt amândoi crescuți la nivel național.

Miculescu și Rusu titulari?

„Vor juca miercuri” a fost anunțul pe care Becali l-a făcut după ce i-a prezentat pe cei doi ca fiind jucătorii FCSB-ului. Sigur, Miculescu va fi titular și e foarte probabil ca și Rusu să înceapă din primul minut. 

Ianis Stoica a dezamăgit în acest start de sezon, iar varianta Florinel Coman ca atacant central nu e pe placul staff-ului tehnic. 

Dacă Miculescu și Rusu vor fi în formula de start, practic se va repeta situația de acum 14 ani, cu un fotbalist nou-venit pe care FCSB l-a băgat să joace imediat după ce a ajuns la echipă. Și atunci a fost vorba tot despre un meci european, însă miza a fost mult mai mare. 

Se repetă „cazul Toja” la FCSB

În august 2008, FSCB l-a achiziționat pe Juan Toja, un columbian care evoluase la Dallas, în SUA. După ce a ajuns la București, o diferență de 8 ore, Toja a semnat, apoi la doar câteva zile a început ca titular meciul cu Galatasaray, prima manșă din play-off-ul de Champions League. 

S-a jucat la Istanbul, unde FCSB a scos un rezultat excelent, 2-2. Juan a fost printre cei mai buni, a jucat bine și la retur, când a oferit pasa de gol pentru reușita lui Nicoliță, s-a terminat 1-0, iar FCSB accesa pentru al 3-lea an la rând grupele UCL. 

Primul „11” al FCSB-ului la Istanbul în 2008 a fost: Zapata - Golanski, M. Rădoi, D. Goian, P. Marin - Ov. Petre, Lovin - Nicoliță, D. Moreno, Toja - Arthuro. 

Golurile au fost marcate de Nicoliță și Dayro Moreno, iar pentru turci, Nonda a reușit o „dublă”.

1,2 milioane de euroe cota de piață pe care o are Miculescu, e cel mai valoros român născut în 2001, la egalitate cu Markovici (CSU Craiova)

Cum ar putea arăta FCSB cu Dunajska Streda:
Târnovanu - Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunovici - Olaru, Edjouma - Miculescu, Oct. Popescu, Fl. Coman - B. Rusu

12 goluria marcat Miculescu în Liga 1: 8 cu stângul și 4 cu capul, unul singur fiind din afara careului și nu mai puțin de 9 din acțiune

VIDEO David Miculescu și Bogdan Rusu, primul antrenament la FCSB

Citește și: 

Adversara dorită de Mihai Stoica pentru FCSB în play-off-ul Conference League: „Sper să nu mergem acolo, că nu mai sunt locuri la hotel”

FCSB nu se oprește aici! Mai vrea un mijlocaș din Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
contrabas3
contrabas3  •  02 August 2022, 18:06
Postat de catalynn pe 02 August 2022, 14:04

Ce făceam ba!? :-))) Nu îți e ba rusine sa postezi la 5:42 Sâmbăta dimineața și sa stai apoi pe forum pana a plecat moderatorul la somn!? :-))) Spune-i ăluia cu ce echipa țin și de ce urăsc exclusiv și din tot sufletul FC fcsb. Vreau ca Joia viitoare, pt binele fotbalului românesc, sa meargă mai departe in CfL 4 echipe: OSK, CFR , CSU si FC DAC 2004! (ordinea e strict aleatorie). Succes deplin tuturor! :-)))

FCSB merge Miercuri mai departe în EU Conference League, FC DAC 2004 abia ziua următoare, Joi. Lol!

catalynn
catalynn  •  02 August 2022, 14:04
Postat de valentindragobete pe 02 August 2022, 13:42

Ca să știi cu cine te discuți: ăsta la 12 în noaptea de revelion combătea împotriva lu' FCSB și Becali! Ce pretenții să ai de la specimen?!

Ce făceam ba!? :-))) Nu îți e ba rusine sa postezi la 5:42 Sâmbăta dimineața și sa stai apoi pe forum pana a plecat moderatorul la somn!? :-))) Spune-i ăluia cu ce echipa țin și de ce urăsc exclusiv și din tot sufletul FC fcsb. Vreau ca Joia viitoare, pt binele fotbalului românesc, sa meargă mai departe in CfL 4 echipe: OSK, CFR , CSU si FC DAC 2004! (ordinea e strict aleatorie). Succes deplin tuturor! :-)))

catalynn
catalynn  •  02 August 2022, 13:55
Postat de popescudzn pe 02 August 2022, 12:05

De ce ai sustinut ca stii din surse sigure ca joaca CSA barajul, ca asa s-au inteles Bichir cu Burleanu? S-au inteles si sa joace primul meci cu Metaloglobus?

Da, s-au înțeles! Pe moment! Apoi au renunțat la idee, au renunțat si la planul secundar cu TAS și au mers pe pista cu Romtehnica. Nu mai intru in alte detalii, oricum nu are rost. A picat si aia, din fericire!!!, si s-a rămas la planul original de modificare a legii 69. Anul asta pur si simplu s-au apucat de treaba prea târziu (Novak a trimis modificările spre avizare la Parlament abia pe la mijlocul lui Aprilie), însă pana la primăvara viitoare e timp berechet mai ales ca atât nea Vasile cât și Novak sunt chitiți sa le facă (sunt mai multe modificări, nu doar cele care interesează Steaua). ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează