INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CSKA SOFIA - FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN SOFIA Ianis Zicu, avertisment pentru FCSB și Sepsi: „Cele două echipe din Sofia sunt peste Sheriff! Bulgarii au început să investească, să aducă jucători pe foarte mulți bani”

Ianis Zicu. Foto: Cristi Preda (GSP) +18   FOTO
Ianis Zicu. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 10:47 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 11:20

CSKA Sofia a transferat de-a lungul anilor mai mulți jucători români, iar marea lor majoritate au confirmat, au adus un plus echipei, iar când s-a tras linie și-au pus trofee în CV.

  • Andrei Crăițoiu și Vlad Nedelea, reporterii Gazetei Sporturilor, operatorul Iosif Popescu și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Sofia (Bulgaria) de unde transmit cele mai noi informații despre meciurile din Conference League
  • În turul 2 preliminar, CSKA 1948 - FCSB se joacă miercuri, 26 iulie, de la ora 20:30, pe „Vasil Levski”. CSKA Sofia - Sepsi se întâlnesc joi, 27 iulie, de la ora 20:00, pe „Bulgarska Armiya”. Ambele meciuri sunt liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV

Unul dintre fotbaliștii români care au făcut spectacol în Bulgaria este Ianis Zicu. Acesta a evoluat pentru CSKA Sofia în sezonul 2011/2012, după ce bulgarii au plătit 500.000 euro către Poli Timișoara în schimbul său. Fiind un fost jucător al echipei din capitala Bulgariei și un cunoscător al fotbalului românesc, Zicu a acceptat să vorbească pentru GSP.ro despre „dubla” pe care FCSB și Sepsi o au cu CSKA 1948 și CSKA.

- Ianis, cum vezi meciurile pe care le vom avea cu echipele din Bulgaria?
- Ținând cont ce a pățit campioana României, Farul, fiind eliminată de Sheriff, eu spun că cele două echipe din Bulgaria sunt mai valoroase decât campioana Moldovei. O să ne aștepte meciuri foarte grele.

Două plecări de ultimă oră din SuperLiga » Jucătorul care a reziliat la o lună de la transfer
MERCATO
Două plecări de ultimă oră din SuperLiga » Jucătorul care a reziliat la o lună de la transfer

Ianis Zicu: „Bulgarii au început să aducă jucători pe foarte mulți bani”

- Bulgarii au început să investească milioane de euro...
- Asta acum în ultimii ani pentru că atunci când am fost eu la CSKA foarte multe cluburi aveau probleme, nu exista o stabilitate financiară și o garanție cerută de Liga lor de fotbal. Așa cum se întâmplă acum. Au început să investească, să aducă jucători pe foarte mulți bani.

- În general Ludogoreț făcea asta.
- Da, dar acum au început și altele să investească și să plătească bani mulți pe transferuri, plus bani mulți pe salarii. Inclusiv în sezonul trecut au avut probleme cu CSKA pentru că a început să bage bani și să investească. CSKA 1948, chiar dacă au un grup mai mic de suporteri, sunt la fel de iubiți, de susținuți.

- Tu la ce echipă ai jucat din cele două?
- Iubesc și apreciez suporterii ambelor echipe, dar eu n-am jucat la niciuna dintre ele. Sunt și suporteri care nu mai țin cu niciun dintre ele pentru că nu se identifică cu niciuna dintre ele. Ruptura a produs nesiguranță ținând cont de echipa și continuatoarea celei unde am jucat eu.

+14 FOTO

Ianis Zicu: „Ar trebuie să eliminăm ambele echipe bulgărești”

- Ce-ar însemna să ne elimine echipele din Bulgaria încă din turul II al Conference League?
- Nu, nu! Problema ar fi dacă ne-a elimina orice echipă, din orice campionat, în turul 2. Acum nu întâlnești echipe de primul sau al doilea nivel fotbalistic. Eu spun că acum aici sunt echipe de nivelul 3 și 4. Automat ar trebui să le eliminăm, să nu avem niciun fel probleme. Dacă vom avea probleme cu echipele din Bulgaria atunci e un semnal puternic de alarmă pentru fotbalul românesc.

- De ce?
- Pentru că tot schimbăm jucători, tot schimbăm antrenori și tot suntem eliminați. E corect? Înseamnă că undeva nu procedăm corect și trebuie să fie un semn de întrebare. Trebuie să începem cu curaj și să sperăm că putem să le eliminăm.

- Chiar și Sepsi?
- Da! Chiar dacă pleacă cu șansa a doua, cel puțin pe hârtie. L-au adus pe Liviu Ciobotariu în locul lui Cristiano Bergodi, dar echipa a început foarte bine sezonul. Chiar cu un trofeu! Trebuie să le arătăm bulgarilor că nu suntem echipe oarecare și trebuie să câștigăm.

Ianis Zicu, avertisment pentru FCSB și Sepsi: „Cele două echipe din Sofia sunt peste Sheriff! Bulgarii au început să investească, să aducă jucători pe foarte mulți bani”
Ianis Zicu în tricoul lui CSKA Sofia (2011). Foto: Imago Images

Ianis Zicu: „M-am simțit extrem de apreciat la Sofia”

- Când ai ajuns tu în Bulgaria erau diferențe mari în comparație cu fotbalul românesc?
- Când am ajuns la CSKA am jucat la Cluj și ne-a eliminat Steaua din Europa League. Noi aveam atunci în România echipe cu jucători care luau și câte 40-50.000 de euro pe lună, iar în Bulgaria poate doar Junior Morais, care a plecat mai apoi în Ucraina să fii avut atâția bani. Acum, doar echipele care au retrogradat în Liga 2 au avut probleme cu banii în România. Cine se bate la campionat are și bagă bani. Dă salarii mari. FCSB, CFR Cluj, U Craiova, Rapid... Dar înainte de bani trebuie să găsim jucătorii care să ne ajute, nu doar să-i transferăm la număr.

1,75 milioane de euroera cota de piață a lui Zicu în perioada în care îmbrăca tricoul lui CSKA Sofia. A fost cea mai mare cotație din cariera sa

- Te-au căutat jurnaliștii bulgari înaintea meciurilor de acum?
- Știți foarte bine că nu prea dau interviuri pentru presă. Și pe vremuri vorbeam doar după meciuri, atât și nimic mai mult. Deci n-am vorbit cu ei, nu le-am dat nicio informație.

- Ai mai ținut legătura cu cei din perioada ta la CSKA?
- Normal! Cu foarte mulți oameni care sunt și acum prin club. M-am atașat de CSKA Sofia și sper ca într-un moment să mă întorc și să antrenez în Bulgaria. M-am simțit forte bine la Sofia. M-am simțit extrem de apreciat de toată lumea și vreau să le mulțumesc pe această cale. Inclusiv suporterilor care m-au făcut să mă simt extraordinar la CSKA.

Jucătorii străini pe care-i au echipele bulgare trebuie să ne dea de gândit! Să fim atenți, să fim precauți, pentru că nu avem ce să întoarcem dacă greșim. Avem două meciuri, trebuie să fie siguranță și să intrăm pe teren să ne calificăm. 

- Ianis Zicu

VIDEO. Imagini de la antrenamentul celor de la FCSB dinaintea partidei cu CSKA 1948

Vezi și alte știri despre CSKA 1948 Sofia - FCSB:

FCSB și Sepsi vor juca pe stadioane comuniste construite acum peste 70 de ani

Cine a mers alături de FCSB în Bulgaria » Nu ratează niciun meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
donqhot
donqhot  •  26 Iulie 2023, 11:41

... si cele 2 echipe din Romania sunt peste Farul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează