INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CONFERENCE LEAGUE

EXCLUSIV Ion Crăciunescu, extrem de dur după scandalul lui Istvan Kovacs: „Superficialitate! Imaginea lui la UEFA și FIFA va fi afectată!”

Istvan Kovacs, Foto: Imago Images
Istvan Kovacs, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 14 august 2022 12:58 / Actualizat duminica, 14 august 2022 13:27

Ion Crăciunescu (71 de ani), fostul mare arbitru, dă vina pe Istvan Kovacs (37 de ani), „are calități foarte bune, dar câteva secunde de superficialitate te pot da peste cap. Forurilor internaționale nu le plac reclamațiile, scandalurile”. 

Levski Sofia a făcut plângere împotriva ”centralului”, cerând repetarea meciului din Conference cu maltezii de la Hamrun, după ce Kovacs a reluat jocul în urma unui gol, deși un jucător era în jumătatea adversă de teren. Hamrun a câștigat cu 2-1, profitând de acea fază, și s-a calificat la penaltyuri, 4-1.

Într-un an foarte bun, fiind apreciat la multe meciuri, cu semifinală de Champions și finală de Conference League, inclus în lotul arbitrilor pentru Campionatul Mondial din Qatar, Istvan Kovacs trece printr-o situație neașteptată. Un scandal internațional. 

Cel mai tare European din istorie pentru canotajul românesc: 5 medalii de aur și 3 de bronz!
CANOTAJ
Cel mai tare European din istorie pentru canotajul românesc: 5 medalii de aur și 3 de bronz!

Contestația bulgarilor împotriva lui Istvan Kovacs

Levski Sofia a făcut plângere la UEFA împotriva sa și cere repetarea meciului cu Hamrun (Malta), din turul 3 preliminar al Conference. Imediat după golul de 1-1 al bulgarilor, în minutul 90+1, când maltezii au reluat jocul de la mijlocul terenului, atacantul Dodo se afla în jumătatea de teren a adversarilor, fapt interzis de regulament. 

Nici Kovacs, nici asistenții săi Marinescu și Artene nu au observat și Hamrun a înscris alt gol, Dodo influențând decisiv faza, cu assist. După 1-2, a urmat 1-4 la penaltyuri, Hamrun s-a calificat și Levski a depus contestație. 

Ion Crăciunescu: „Istvan Kovacs va avea de pierdut” 

Contactat de GSP.ro, Ion Crăciunescu a fost dur în comentariul său, chiar dacă susține că „nu se mai poate schimba nimic, pentru că deciziile arbitrului sunt ireversibile, definitive". Din perspectiva lui, UEFA nu va repeta partida. 

Dar cel lovit va fi Istvan Kovacs. „Imaginea lui la forurile internaționale va fi afectată. Celor de la UEFA și FIFA nu le plac reclamațiile, scandalurile. Nu e deloc bine când ajungi la contestație. Va avea de pierdut”, a declarat fostul mare arbitru, „centralul” finalei Ligii Campionilor din 1995, Ajax - Milan 1-0. 

Primul „scurtcircuit” între acționarii Rapidului și Mutu, după înfrângerea de pe „Ilie Oană”: „Noi trebuia să facem mai mult”
PETROLUL - RAPID 1-0
Primul „scurtcircuit” între acționarii Rapidului și Mutu, după înfrângerea de pe „Ilie Oană”: „Noi trebuia să facem mai mult”

Ion Crăciunescu: „Era nenorocire” 

Crăciunescu afirmă că „totul i s-a întâmplat din cauza suficienței, a superficialității. Kovacs are calități foarte bune, însă câteva secunde de superficialitate te pot da peste cap. În acele clipe, nu s-a uitat stânga-dreapta și a fluierat reluarea jocului. Iar cel care era dincolo de jumătate a și contribuit la gol. L-am mai avertizat că atunci când tratezi uneori fazele cu superficialitate...”. 

Kovacs a avut și neșansa „de a întâlni un club care a făcut plângere. Sunt convins că bulgarii au vorbit și cu oficialii UEFA. Depinde ce scrie și observatorul. Sigur va consemna ce s-a întâmplat, că echipa gazdă a contestat acel gol, și va trece în raport și punctul său de vedere”. 

Ion Crăciunescu: „Să nu cadă psihic” 

Crăciunescu și-a amintit și cum comenta o asemenea fază George N. Gherghe, considerat de mulți drept părintele arbitrului nostru: „Dacă te vedea că dai drumul la meci cu jucător în jumătatea de teren adversă era nenorocire”. 

Ce va urma? „Depinde de Kovacs să nu cadă psihic. Nu cred că nu va lăsa urme. Nu la el, ci la UEFA și FIFA”.

VIDEO. FCU Craiova - CSU Craiova » Istvan Kovacs a dictat penalty în minutul 45+1, după ce mingea l-a lovit pe Bahassa pe mână

Citește și:

Istvan Kovacs, în centrul unui scandal internațional! Plângere la UEFA după meciul din Conference League

45 de ani de la debutului lui Costică Ștefănescu la națională. Un debut straniu, la o vârstă la care Balaci se lăsa practic de fotbal

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
Biruintei36
Biruintei36  •  15 August 2022, 09:24

Kovacs a venit cu temele facute la acel derby de la Craiova .Urmaresc partide de fotbal de zeci de ani dar nu mi-a fost dat sa vad un galben mai evident ca cel pe care trebuia sa-l primeasca Cretu in min 15 .Daca nu vezi asa ceva nu ai ce cauta pe terenul de fotbal ca arbitru .Este ceva incredibil .

Biruintei36
Biruintei36  •  15 August 2022, 09:23

Kovacs a venit cu temele facute la acel derby de la Craiova .Urmaresc partide de fotbal de zeci de ani dar nu mi-a fost dat sa vad un galben mai evident ca cel pe care trebuia sa-l primeasca Cretu in min 15 .Daca nu vezi asa ceva nu ai ce cauta pe terenul de fotbal ca arbitru .Este ceva incredibil .

FCUCraiova
FCUCraiova  •  14 August 2022, 19:36

Corect si normal ar fi ça FIFA sa rejoace acel meci, ar fi o Palma data lu istVAR kovacs, poate asa se va trezi si el

Vezi toate comentariile (9)
Comentează