INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  AS ROMA

Mourinho, în lacrimi după finala Conference League: „Mă simt puțin cam bătrân”

Jose Mourinho/ foto: Guliver/GettyImages
Jose Mourinho/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 09:29 / Actualizat joi, 26 mai 2022 11:16

AS Roma a câștigat Conference League, după ce a învins-o în finală pe Feyenoord, scor 1-0. Jose Mourinho, antrenorul italienilor, a fost extrem de emoționat și a început să plângă.

Tehnicianul portughez a intrat în istoria fostbalului, devenind doar al treile antrenor care cucerește un trofeu european în 3 decenii diferite, după Alex Ferguson și Trapattoni. 

Mourinho a reușit să câștige cu Porto Cupa UEFA în 2003 și Liga Campionillor în 2004. Și-a trecut în cont o nouă Ligă, cu Inter, în 2010, iar cu Manchester United a luat Europa League în 2017. De asemenea, „Specialul” este primul antrenor care a câștigat cele 4 competiții.

Mou e din nou Specialul! Primul trofeu continental pentru AS Roma » Kovacs a trecut marele test: două faze aprinse, judecate corect
ROMA - FEYENOORD 1-0
Mou e din nou Specialul! Primul trofeu continental pentru AS Roma » Kovacs a trecut marele test: două faze aprinse, judecate corect

Jose Morinho, în lacrimi după finala Conference League

„Sunt atât de multe lucruri care îmi trec prin minte acum, toate în același timp. Sunt la Roma de 11 luni. Am realizat încă de la început unde am venit. Așa cum le-am spus băieților în vestiar, am făcut exact ce ne-am propus, ne-am calificat în sezonul viitor de Europa League. Am muncit foarte bine de-a lungul sezonului.

În această seară nu doar că am câștigat, dar am intrat în istorie. Trebuia să facem asta. În Conference League am avut senzația încă de la început că putem obține trofeul. Competiția a devenit mult mai putenică atunci când au venit și echipele eliminate din grupele Europa League, precum Leicester, Marseille și Feyenoord. E adevărat, în campionat puteam să obținem mai multe puncte, dar în Conference League am dat tot ce am avut. 

Chiar dacă sunt anumite zvonuri, eu nu o să plec de la Roma. Trebui să înțelegem ce își doresc și conducătorii, care sunt niște oamenii extraordinari, pentru că azi am făcut istorie și putem să construim pe această fundație.

Mi s-a spus că doar eu, Sir Alex și Giovanni Trapattoni am câștigat trofeu european în 3 decenii diferite. Mă face să mă simt puțin cam bătrân, dar este frumos pentru cariera mea. Acum, o să mă duc în vacanță, o să stau pe plajă și o să mă gândesc la acest lucru pentru un timp”, a spus Morinho la microfonul Sky Sports Italia, citat de Daily Mail.

Totul despre finala Champions League, Liverpool - Real Madrid

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Jose Mourinho a intrat în istorie, după ce a câștigat și Conference League » Performanța unică realizată de antrenorul Romei

Se repetă „cazul Mbappe”? » PSG vrea să le „fure” un nou jucător celor de la Real Madrid. Kylian se implică și el

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează