INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CSU CRAIOVA

Forțați să plece » Culisele deciziei surprinzătoare de la Universitatea Craiova

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 26 iulie 2022 13:23 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 13:34

Dan Nistor și Ionuț Vână au fost scoși din lotul Universității Craiova nu doar din cauza dezinteresului arătat în pregătiri și pe teren, ci și pentru a-i determina să-și caute echipe. Niciunul nu mai e dorit în Bănie.

  • CSU Craiova - Vllaznia e programat joi, de la 19:30, liveTEXT pe GSP.RO. Pentru moment, nicio televiziune nu a cumpărat drepturile de a transmite partida.

Ionuț Vână și Dan Nistor sunt pe lista neagră a conducerii Craiovei de mai multă vreme, dar scoaterea lor din lot, pe termen nelimitat, a fost o surpriză. 

Din informațiile Gazetei, măsura extremă luată de antrenorul Laszlo Balint și de managerul Marian Copilu poate fi privită și ca un mod de a li se transmite că trebuie să-și caute de drum.

Ofertă din Liga 1 pentru Dan Nistor: „E cel mai bun mijlocaș din Liga 1”
TRANSFER
Ofertă din Liga 1 pentru Dan Nistor: „E cel mai bun mijlocaș din Liga 1”

Dan Nistor i-a răspuns lui Balint

Nistor, 34 de ani, ar fi fost jucător liber în această vară dacă fostul antrenor, Laurențiu Reghecampf, nu insista să i se prelungească înțelegerea cu un an, până-n 2023. Ex-dinamovistul dezamăgise inclusiv în mandatul său, ajunsese „frate cu banca”, însă Reghe îl considera important în relația cu vestiarul.

2023e anul în care lui Nistor și lui Vână le expiră contractele cu CSU

Tehnicianul a plecat, „Ceapă”, cum i se mai spune, a continuat în aceeași notă, iar cum a precizat președintele executiv Sorin Cârțu, „ca să aducem jucători noi trebuie să eliberăm locuri în lot”. Dar și pe ștatele de plată, unde în dreptul lui Nistor e trecut un salariu de 14.000 de euro net lunar!

Potrivit unor surse GSP.RO, trecerea pe linie moartă a forțat-o și el. Duminică, în pauza meciului cu U, Balint le-a bătut obrazul jucătorilor, în vestiar. Iar ex-dinamovistul i-a replicat antrenorului. A fost, practic, picătura care a umplut paharul.

„Lipsă de atitudine, de motivație”

Venit vara trecută în Bănie, la schimb cu Ivan Mamut și Andrei Burlacu, și plătit cu 10.000 de euro net pe lună, Ionuț Vână a fost și în alb-albastru umbra mijlocașului care era la Viitorul (actuala Farul), sub comanda lui Hagi. Trendul negativ a continuat și-n pregătiri, și-n debutul stagiunii în curs.

La Mediaș, cu U Cluj (1-1), l-a exasperat pe Gyuszi cu „indolența sa”, tehnicianul l-a scos la pauză, iar la final a tunat: „Prima repriză a fost catastrofală și cauza e nivelul de angajament al grupului. Vorbesc de atitudine, concentrare”.

Și mai limpede a fost, luni, patronul Mihai Rotaru: „N-ai voie să te prezinți așa când îmbraci tricoul Universității. Sunt doi, trei, patru jucători care n-au ce căuta la noi, jucători odihniți, care n-au evoluat joi în Albania! E lipsă de motivație, de atitudine, de caracter. În viață nu primești nimic gratis. Trebuie să pui capul în pământ și să faci ceva. Arată că ai caracter la greu, nu când e bine!”.

Îl vor pe Dan Nistor, dar n-au bani

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a confirmat interesul clubului local pentru Dan Nistor. „îl vrem! Conducerea consideră că e cel mai bun mijlocaș central din România. Nu ne interesează în momentul de față statutul lui, noi îl vrem. Dar nu îl putem aduce la salariul pe care îl are la Craiova. E un jucător născut în Rucăr, a fost la International Pitești, apoi la noi. Practic, s-ar întoarce acasă”, a declarat edilul într-o intervenție la OrangeSport. 

Argeșenilor le-a fost propus la un moment dat Vână, la schimb cu Bogdan Rusu. Dar, între timp, CSU și-a rezolvat problema celui de-al treilea „vârf”, transferându-l pe Rivaldinho, de la Cracovia.

VIDEO Ionuț Rada despre situația de la CSU Craiova: „Balint vrea să dea un exemplu din cazurile lui Nistor și Vînă”

Citește și alte articole:

LPF a anunțat programul etapei a 4-a din Liga 1 » Când se joacă derby-ul FC U Craiova - CSU Craiova

VIDEO Gigi Becali l-a anunțat pe Dică la FCSB: „Îi dau libertate până la finalul turului”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
eunescu09
eunescu09  •  27 Iulie 2022, 11:38

Problema este ca de ani buni jucătorii fac ce vor la Craiova și plătesc antrenorii ceea ce este ireal din punct de vedere al managementului. Vrea sa muncească și sa joace fotbal? Ok. Jos pălăria! Nu vrea? Fentează, trișează, strica atmosfera și echipa? Sa fie ars la buzunar sa îl ardă și în somn! Altfel nu se poate.

Hcm27
Hcm27  •  26 Iulie 2022, 16:27

Da și a găsit fraierul,pe Nea Gigi Becali.Cum sa-l dai la schimb pe Oaida cu Nistor?Nea Gigi ai mâncat de pe jos?Nistor mai fentează un an fotbalul și se retrage.Oaida are 25-26 de ani,tot mai poți pune o plomba pe aici sau pe dincolo cu el.Nu vorbesc ca și valoare ca sint sensibil egali acum,vorbesc ca virsta.Ce naiba,iar pui *** la Pintili și la Meme?Vezi ca de aceasta data te păcălește Rotaru pe mata.Ai grija

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pickhammer
pickhammer  •  26 Iulie 2022, 14:58

Giussy))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează