INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SEPSI

Pe ce stadion va juca Sepsi în Conference League: „UEFA ne-a impus o groază de cerințe!”

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a anunțat că echipa poate juca în cupele europene pe arena „Ilie Oană” din Ploiești, dacă UEFA nu va omologa actualul stadion al covăsnenilor. +6   FOTO
Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a anunțat că echipa poate juca în cupele europene pe arena „Ilie Oană” din Ploiești, dacă UEFA nu va omologa actualul stadion al covăsnenilor.

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 iunie 2021 21:30 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 22:12

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a anunțat că echipa poate juca în cupele europene pe arena „Ilie Oană” din Ploiești, dacă UEFA nu va omologa actualul stadion al covăsnenilor.

Conform finanțatorului covăsnenilor, sunt șanse mici ca forul european să-i permită trupei lui Leo Grozavu să-și dispute partidele din Conference League pe arena din Sfântu Gheorghe (5.200 de locuri).

Unde va juca Sepsi în Conference League: „Ploieștiul e varianta de backup”

„Tocmai am primit de la UEFA reglementările cu ce avem nevoie să facem pe stadionul nostru din Simeria ca să putem juca acasă. Ca să fie omologat stadionul, sunt o groază de cerințe. Am cerut să vină toți constructorii din Sfântu Gheorghe să stăm de vorbă să vedem dacă putem să realizăm ceea ce ne cer ei. 

Dacă nu, atunci va trebui să ne mutăm în Ploiești. Am primit un răspuns care mă face mândru, anume că pentru Sepsi întotdeauna va fi deschis stadionul din Ploiești. Deci aceasta ar fi varianta de backup.

Sincer vă spun că toți colaboratorii mei apropiați din club au spus că nu putem omologa stadionul actual, dar eu n-am visat patru ani degeaba și sunt optimist că totul se poate face. Cu foarte multă muncă, cu foarte multă îndârjire, noi trebuie să facem: noi am luptat să intrăm în UEFA pentru a juca în Sfântu Gheorghe. 

Noi am făcut totul pentru acest oraș minunat. Chiar dacă am putea să închiriem autobuze și să ducem oameni la Ploiești, sentimentul nu ar fi același. Noi asta am visat, să vină o echipă din străinătate într-un meci oficial, că amical putem să organizăm și o mie, și iată că visul ni s-a îndeplinit. 

Nu putem să ne oprim din visul ăsta ca să mergem la Ploiești. Dacă totuși constructorii vor spune că este imposibil într-o lună și două săptămâni să facă tot ceea ce a cerut UEFA la stadionul ăsta, atunci cu mare, mare regret, va trebui să mergem la Ploiești. 

Dar eu la întrevederea cu constructorii o să cer să se lucreze și noaptea, și sâmbăta și duminica, noi trebuie să facem cumva să corespundă și să jucăm în UEFA. Nu se știe niciodată. Poate reușim să mai mergem un tur. Dacă stadionul corespunde și pentru turul respectiv de ce să nu jucăm acasă?”, a declarat Dioszegi pentru covasnamedia.ro.

Imagini spectaculoase cu arena lui Sepsi

Sepsi va avea din primele etape ale următorului sezon un nou stadion. O bijuterie de peste 20 de milioane de euro, cu peste 8.000 de locuri.

+2 FOTO
  • Imagini GSP din 13 aprilie

La Sfântu Gheorghe se muncește asiduu pentru ca noua arenă să fie gata curând, cât mai aproape de termenul limită fixat verbal de șefii clubului. 

E posibil să se mai întârzie două luni sau chiar trei, deși imaginile de pe strada Lunca Oltului, ieșirea spre Miercurea Ciuc, arată un progres notabil față de ultima vizită a reporterilor GSP acolo, în luna ianuarie.

Sepsi, traseu dificil în Conference League

Sepsi, aflată la debutul în Europa, nu va fi cap de serie nici măcar în turul 2 și, dacă va avea ghinion, va da peste formații care au jucat în grupele Champions League în ultimii ani - Basel, Copenhaga, Astana, AEK Atena - sau peste nume precum Feyenoord, Partizan Belgrad, Gent.

E adevărat că există și variante în fața cărora formația antrenată de Leo Grozavu ar avea șanse importante: New Saints, Klaksvik, Dundalk, AEL Limassol, Sarajevo

Imagini de la Sepsi Arena, noua casă a covăsnenilor

Victor Pițurcă e gata să revină pe bancă: „Ei sunt singurii care mă interesează din România”
ANTRENORI
Victor Pițurcă e gata să revină pe bancă: „Ei sunt singurii care mă interesează din România”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (11)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  06 Iunie 2021, 04:26

Stadionul lui Sepsi are 5200 de locuri sau peste 8000? Și ce treabă are Simeria cu Sfântu Gheorghe? De când joacă Sepsi la Simeria???

107889588095945
George George  •  05 Iunie 2021, 09:09

Stadionul celor din Sf. Gheorghe este modern, desi micut, asa ca nu vad ce cerinte draconice ar mai avea UEFA! In trecut, au solicitat acoperirea catorva sute de scaune la Timisoara si schimbarea celor vechi la Iasi, pentru preliminariile celor 2 competitii europene, dar Barcelona, Betis, Malaga si Sevilla au doar o mica parte din capacitate care ar corespunde sub aspectul gradului de acoperire! Arena din Sf. Gheorghe este doar a doua din tara dotata integral cu scaune rabatabile, care sunt mai scumpe, in mod sigur, dara care rezista mai bine degradarii (nu se calca pe ele si nu expun decat o mica parte luminii solare, adica decolorarii)! Noile arene sunt la ani lumina fata de cele edificate in perioada comunista, dar n-au decat o destul de mica parte din capacitate pe scaune rabatabile; mai mult, stadionul Arcul de Triumf nu are decat la loje astfel de scaune, ceea ce insemna fie ca s-au "sifonat" bani, fie ca este vorba de prost gust!

corectu
corectu  •  05 Iunie 2021, 07:52

Ce „patron” a construit un stadion?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează