INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  ALKMAAR - LEGIA 1-0

Scene halucinante la Alkmaar: 2 jucători ai vicecampioanei Poloniei arestați și duși la secția de poliție!

Fanii celor de la Legia Varșovia cu Aston Villa, foto: Guliver/gettyimages
Fanii celor de la Legia Varșovia cu Aston Villa, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 09:41 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 10:27

Decizia organizatorilor de a închide stadionul, după fluierul final al partidei Alkmaar - Legia 1-0, a dus la certuri și încăierări între jucătorii polonezilor, staff-ul acestora și poliție. Fotbaliștii Josué și Radovan Pankov au fost coborâți din autocar și duși la secție.

Legia Varșovia pierdut la Alkmaar, 0-1, în Conference League, iar la final și-a văzut și doi jucători arestați! Ce s-a întâmplat?! Potrivit jurnaliștilor aflați la fața locului, jucătorii şi staff-ul vicecampioanei au ieșit de la vestiare, după ce s-au schimbat, și au mers către autocarul echipei.

Incidente la meciul lui Răzvan Lucescu cu Eintracht. Portarul nemților îl acuză: „Acesta este un scandal”
PAOK - Eintracht 2-1
Incidente la meciul lui Răzvan Lucescu cu Eintracht. Portarul nemților îl acuză: „Acesta este un scandal”

Patronul Legiei, Dariusz Mioduski, lovit cu pumnul în gură

Marea majoritate a reușit să o facă fără probleme, dar, la un moment dat, organizatorii au hotărât să închidă stadionul, deoarece au considerat că fanii polonezi care plecau în același timp ar fi constituit o amenințare.

Această decizie a dus la certuri și încăierări între fotbaliștii oaspeților, staff-ul Legiei și polițiștii olandezi, iar patronul clubului, Dariusz Mioduski, a fost lovit cu pumnul în figură.

Josue și Pankov au fost duși la secția de poliție

În urma acestor incidente, forțele de ordine au cerut ca doi dintre fotbaliști, Josué și Radovan Pankov, să coboare din autocar, altfel va fi luat cu asalt vehiculul și vor fi arestați toți cei aflați înăuntru.

Josue și Pankov s-au conformat și au fost duși sub escortă la o secție de poliție, iar antrenorul Kosta Runaić, managerul Konrad Paśniewski și un avocat s-au urcat într-un taxi și i-au urmat. Piotr Kamieniecki, reporter la TVP Sport, a dezvăuit că „situația lui Josue și Pankov este complicată” pentru că poliția nu vrea să discute cu consulul Poloniei.

Agresivitatea poliției, urmarea incidentelor dinaintea partidei?

O posibilă explicație pentru agresivitatea poliției față de vicecampioana Poloniei ar putea fi incidentele care au avut loc înaintea meciului. Presa olandeză a relatat despre ciocniri între suporterii olandezi și cei ai Legiei Varșovia, care ar fi încălcat acordurile încheiate între club, poliția olandeză și cea poloneză.

„Suporterii Legiei au luat cu asalt porțile stadionului. Unitatea de securitate aflată la fața locului nu i-a putut opri. Un polițist și-a pierdut cunoștința din cauza violenței suporterilor", a dezvăluit cotidianul olandez "De Telegraaf ”. Ultrașii polonezi ar fi încercat, de asemenea, să confiște și unele steaguri ale galeriei celor de la AZ. z

La un moment dat, paza a închis poarta de la intrare, nimeni nu știe de ce. Autobuzul era parcat chiar acolo. Am cerut securității de mai multe ori să deschidă. Polițiștii au început să fie foarte agresive față de jucători, membri ai staff-ului, chiar și față de președintele Mioduski.Trebuie să spun că unul dintre oficialii noștri a fost bătut. Președintele Mioduski a înregistrat totul cu un telefon care i-a fost luat. Pankov și Josue n-au revenit nici acum la echipă și nu știm încă de ce au fost reținuți. Avocatul clubului nostru a rămas la fața locului și în prezent discută cu UEFA
Aleksandra Kalinowska, manager de comunicare și marketing la Legia

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Cu Andres Dumitrescu integralist, Slavia Praga a făcut-o de râs pe Sheriff Tiraspol în Europa League

În minutul 80, Besiktas conducea acasă cu 2-0. Incredibil cât s-a terminat meciul cu Lugano

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Supersonick13
Supersonick13  •  06 Octombrie 2023, 15:10
Postat de Adriann_1 pe 06 Octombrie 2023, 13:40

Olandezii astia sunt extrem de perfizi si razbunatori, daca au luat bataie de la suporterii Legiei au sechestrat echipa, au arestat jucatorii samd. PAI ARESTEAZA-I PE AIA CARE TE-AU BATUT MA, NU ECHIPA... A, nu-ti da mana, ca aia te mai bat odata?

Ai dreptate aici e o crasa lipsa de organizare echipa nu are nici o vina....

Adriann_1
Adriann_1  •  06 Octombrie 2023, 13:40

Olandezii astia sunt extrem de perfizi si razbunatori, daca au luat bataie de la suporterii Legiei au sechestrat echipa, au arestat jucatorii samd. PAI ARESTEAZA-I PE AIA CARE TE-AU BATUT MA, NU ECHIPA... A, nu-ti da mana, ca aia te mai bat odata?

mihai_capraru
mihai_capraru  •  06 Octombrie 2023, 11:38

Astia ai Legiei sunt "Uniti sub bicolor"...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează