INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SILKEBORG - FCSB

Cu FCSB 2 în Danemarca » Ordinul lui Becali îl lasă pe Dică fără 7 nume de bază! Cum va arăta primul „11” cu Silkeborg

Nicolae Dică, antrenor FCSB
Nicolae Dică, antrenor FCSB

Articol de , - Publicat marti, 04 octombrie 2022 13:24 / Actualizat marti, 04 octombrie 2022 17:16

SILKEBORG - FCSB. De frica ratării play-off-ului, FCSB sacrifică total Conference League și merge în Danemarca, pentru meciul cu Silkeborg, fără 7 dintre cei mai importanți jucători. Practic, lipsesc oamenii care au marcat 80% din goluri în acest sezon!

  • Meciul Silkeborg - FCSB este programat joi, ora 19:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată de Pro Arena.

După ce a sacrificat startul de sezon în SuperLigă pentru potul financiar din cupele europene, echipa lui Nicolae Dică se vede nevoită să treacă în plan secund prezența în grupele Conference League și trage din greu să recupereze punctele pierdute pentru a nu rata, în premieră, play-off-ul.

Silkeborg - FCSB nu se vede la Pro TV! Cine televizează duelul din Danemarca
SILKEBORG - FCSB
Silkeborg - FCSB nu se vede la Pro TV! Cine televizează duelul din Danemarca

Iar deplasarea din Danemarca, pentru meciul cu Silkeborg, teoretic cel mai slab adversar din grupă, va fi lăsată pe mâna jucătorilor care au jucat mai puțin sau care au pierdut locul în prima echipă, cum e cazul lui Miculescu sau al lui Tavi Popescu, potrivit Fanatik.

Merg cu FCSB 2 în Danemarca

FCSB va pleca în Danemarca fără 7 dintre cei mai importanți jucători, cărora li se adaugă și Omrani, ajuns prea târziu în lotul roș-albaștrilor, astfel nefiind pe lista UEFA.

Francezului i se adaugă Compagno, Florinel Coman, Andrei Cordea, Joonas Tamm, Malcom Edjouma, Darius Olaru și Risto Radunovic, ultimul încă în recuperare după accidentarea suferită la națională. Toți vor fi odihniți pentru meciul de duminică cu Petrolul, adversar principal în lupta pentru play-off în viziunea lui Gigi Becali.

Lipsesc 80% din golurile de la FCSB

Practic, Dică nu va miza pe jucătorii care au marcat 20 de goluri dintr-un total de 25 înscrise de FCSB în acest sezon în toate competițiile, adică 80% din totalul reușitelor.

Cordea e lider în acest top, cu 6 goluri, urmat de Compagno cu 4, Tamm și Edjouma cu câte 3 goluri, tabel închis de Coman și Radunovic, ambii cu două reușite.

Singurul care n-a punctat încă în acest sezon dintre cei ce nu fac deplasarea în Danemarca este Darius Olaru. Celor 8 li se mai adaugă accidentații Panțâru, Cristea și Ovidiu Popescu, dar și Boban Nikolov, neinclus pe lista UEFA, fiind în aceeași situație cu Omrani.

Mai scumpi decât tot lotul danezilor

Cei 7 jucători lăsați intenționat în afara calculelor pentru meciul cu Silkeborg sunt cotați pe Transfermarkt la peste 14 milioane de euro. Mai mult cu aproape 3 milioane de euro decât tot lotul danezilor, a căror cotă trece cu puțin de 11 milioane de euro.

Doar Darius Olaru are o valoare de 5,5 milioane de euro, aproape jumătate din cota adversarei de joi din grupele Conference League.

Frica din campionat bate premiile UEFA

Paradoxul gândirii lui Gigi Becali e legat și de premiile din Conference League, cărora practic le dă cu piciorul sacrificând total competiția. O victorie în grupele celei de 3-a competiții intercluburi înseamnă un plus de 500.000 de euro. Și egalul e recompensat bine de UEFA, cu 166.000 de euro.

Trăgând în plan secund această competiție, patronul FCSB dă practic cu piciorul la mai mult de 1 milion de euro, în cazul în care echipa sa ar fi reușit să câștige măcar două dueluri.

Cum ar putea arăta FCSB în Danemarca: Târnovanu - Boboc, Dawa, Haruț, Pantea - Oaidă, Dulca, Radaslavescu - Miculescu, Rusu, Oct. Popescu

650.000 de europrimește câștigătoarea grupei de Conference League, în timp ce locul 2 e premiat cu 325.000 de euro

Cu siguranță în Europa vor fi jucători care au evoluat mai puțin, mă gândesc să odihnesc 4-5 jucători pentru că e foarte important campionatul. Sunt jucători care nu au jucat o perioadă lungă.

- Nicolae Dică, antrenor FCSB

Dacă sunt român, ce? Mă interesează de România? Ce treabă are coeficientul României? Nu mă interesează! Sunt bani, o avere, dar ce fac? Jucăm cu Petrolul, dacă ne bate, la revedere play-off.

- Gigi Becali, patron FCSB

Mai multe știri despre FCSB:

A jucat doi ani în Danemarca și îi sfătuiește pe roș-albaștri: „Astfel devine vulnerabilă Silkeborg”

GSP a pus față în față „nouarii” din Liga 1 » Cine e cel mai bun la toate capitolele

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (41)
socratead
socratead  •  05 Octombrie 2022, 12:56
Postat de mr90 pe 04 Octombrie 2022, 19:49

Sint doar 7 pct pina la playoff + doua meciuri restante ! Cum naiba sa ratezi playoff-ul ???

De fapt sa-ti spun eu care e motivul. FCSB este firma de vanzare si cumparare de jucatori. Vanzarea se face prin supraevaluarea jucatorilor prin reclama in presa, ungerea transfermarkt si mituirea unor oficiali ai unor cluburi din strainatate. Nu pica bine sa ia bataie cu 3-0 de la Silkeborg care are un lot foarte slab cotat asa ca ciobandante trimite rezervele. In felul acesta "valoare" de vanzare nu scade. Chestia asta cu playofful este doar un pretext.

supereduardo10
supereduardo10  •  05 Octombrie 2022, 12:44
Postat de mr90 pe 04 Octombrie 2022, 19:49

Sint doar 7 pct pina la playoff + doua meciuri restante ! Cum naiba sa ratezi playoff-ul ???

Da sigur sunt 7...habarnist FCSB ist :))) Sunt 7 puncte doar ca si craiova are un meci restant :)) Bine nu cred ca ii lasa arbitrii de isbeliste ii ajuta cu 11m la fiecare meci. Chiar si asa or sa tremure pt playoff deoarece sunt mlte echipe bune iar haosul din lotul lor persista. Apoi sunt multi jucatori noi luati la snop, multi pe acelasi posturi investitii fara cap , in mod normal ar trebui sa incheie pe la mijlocul clasamentul dar servieta e refillata se pare :))

corectu
corectu  •  05 Octombrie 2022, 08:29

Urmează jocuri din 3 în 3 zile.Cu danezii,cu Petrolul,cu UTA(la Arad în Cupa României,etc.).Vă precizez că în fot bal se poate întâmpla orice: AJAX-NAPOLI 1-6(aseară în UCL).Incredibil!!!!!!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează