INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Singurul român campion în Finlanda a prefațat un posibil duel între Farul și campioana din țara nordică: „Joacă așa cum o face Rapidul acum”

Cătălin Anghel și Gheorghe Hagi.
Foto: Imago
Cătălin Anghel și Gheorghe Hagi. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 16 august 2023 11:10 / Actualizat miercuri, 16 august 2023 11:58

Fostul fundaș central Vasile Marchiș (51 de ani) a prefațat, în direct la GSP Live, un posibil duel în play-off-ul Conference League între Farul Constanța și HJK Helsinki, campioana primei ligi finlandeze. Marchiș e singurul român campion în Finlanda, cu formația Tampere United.

  • Farul o înfruntă în turul 3 preliminar din Conference League pe campioana Estoniei, Flora Tallinn. În tur, „marinarii” s-au impus cu 3-0
  • Returul e diseară, de la ora 19:00, la Tallinn. Duelul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1
  • Dacă trece de Flora Tallinn, Farul o va întâlni în play-off-ul Conference League, ultimul tur înainte de faza grupelor, pe pierzătoarea dintre Qarabag, campioana din Azerbaidjan, și HJK Helsinki, campioana Finlandei. Azerii s-au impus cu 2-1 în manșa tur.

Invitat în această dimineață la GSP Live, Vasile Marchiș a vorbit despre un posibil duel între Farul Constanța și HJK Helsinki. Fostul fotbalist crede că trupa lui Gheorghe Hagi ar avea șanse de calificare în fața formației din capitala Finlandei chiar și după despărțirea de Denis Alibec și Andrei Borza, piese de bază în angrenajul trupei de la malul mării. 

Lionel Messi a înscris noaptea trecută de la 30 de metri și a deschis „robinetul” conspirațiilor: „Ceva e dubios aici. FBI să investigheze!”
SUA
Lionel Messi a înscris noaptea trecută de la 30 de metri și a deschis „robinetul” conspirațiilor: „Ceva e dubios aici. FBI să investigheze!”

Atacantul a ajuns în Qatar, la nou-promovata Muaither SC, în timp ce fundașul stânga a fost vândut la Rapid, în schimbul sumei de 800.000 de euro. 

VIDEO. Vasile Marchiș, singurul român campion în Finlanda, a prefațat un posibil duel între Farul și HJK Helsinki: „HJK joacă cum o face Rapidul acum”

„Duelul Farului cu HJK ar fi puțin mai strâns decât cu Flora. HJK Helsinki e cu 20% mai valoroasă decât Flora Tallinn. HJK joacă așa cum joacă Rapidul acum. HJK poate să îi pună probleme Farului, dar nu încât să nu poată să treacă Farul în turul următor. 

Fără Alibec și fără Borza, Farul a slăbit puțin. Cu toate astea, ei au jucători buni. Farul joacă un fotbal frumos, dar în cupele europene nu se știe niciodată ce se poate întâmpla. 

Și echipele din Insulele Feroe (n.r. - Klaksvik) au ajuns să bată unele formații mult mai bine cotate. Noi am pierdut cu echipe mult mai slab cotate crezând că unii au un fotbal mai slab decât noi.

Noi, românii, avem impresia că suntem mai buni, dar trăim din amintiri”, a declarat Vasile Marchi, la GSP Live. 

Vasile Marchiș a jucat în România la formații precum Astral Deta și Minerul Moldova Nouă. În rest, acesta a evoluat numai în Finlanda, la echipe ca Nokian Pyry, Pallo Lirot, FC Jazz Pori, Tampere United, MyPa și FC PoPa. 

Vasile Marchiș, despre situația fotbalului românesc din prezent: „Nu am progresat”

Vasile Marchiș a vorbit și despre nivelul actual la care se află fotbalul românesc. Fostul jucător crede că fotbalul din România a stagnat, în timp ce unele echipe mai slab cotate au ajuns din urmă formațiile din Superliga. 

Singurul român campion în Finlanda a prefațat un posibil duel între Farul și campioana din țara nordică: „Joacă așa cum o face Rapidul acum”
Vasile Marchiș, la emisiunea GSP Live

„E clar că fotbalul românesc nu a progresat. E puțin greșit să spui că nivelul a scăzut. E puțin deplasat să faci comparații între ce a fost pe vremuri și ce este acum. 

Atunci se juca un tip de fotbal, acum se joacă un alt tip de fotbal. Fotbalul românesc nu a slăbit, ci nu a progresat”, a mai zis Vasile Marchiș.  

Vasile Marchiș: „FCSB e favorită la câștigarea campionatului”

Întrebat despre lupta la titlu din Superliga, Vasile Marchiș a precizat că FCSB este, în opinia lui, principala favorită la coroana de campioană. 

„La cum a început campionatul, e clar că FCSB e favorită. FCSB are un avantaj mare, pentru că CFR Cluj a început puțin mai greu, a schimbat foarte mulți jucători, are un antrenor nou. 

Va fi foarte greu pentru ei. Dar, având în vedere că are un antrenor experimentat, sunt sigur și că CFR Cluj își va reveni și va începe să câștige și să pună probleme. 

Dar e clar că FCSB a început campionatul cu un anumit avantaj și e favorită”, a mai punctat acesta. 

Citește și: 

Cine transmite la TV Flora Tallinn - Farul, în preliminariile Conference League + meciul FCSB-ului, „în aer”

FCSB, voie bună și o absență importantă la plecarea spre Danemarca

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  16 August 2023, 12:18

...da Farul daca se califica o sa piarda cu azerii ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează