INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CORESPONDENȚĂ DIN SOFIA

Corespondență din Sofia UEFA a intervenit în minutul 1 la CSKA 1948 - FCSB » Pot urma sancțiuni drastice!

Probleme încă din primul minut la meciul dintre CSKA 1948 și FCSB. Observatorul UEFA a cerut ca un banner al suporterilor bulgari să fie îndepărtat de urgență de la Tribuna I a stadionului „Vasil Levski”. Foto: Cristi Preda +38   FOTO
Probleme încă din primul minut la meciul dintre CSKA 1948 și FCSB. Observatorul UEFA a cerut ca un banner al suporterilor bulgari să fie îndepărtat de urgență de la Tribuna I a stadionului „Vasil Levski”. Foto: Cristi Preda

Articol de , , , - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 20:33 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 21:08

Probleme încă din primul minut la meciul dintre CSKA 1948 și FCSB. Observatorul UEFA a cerut ca un banner al suporterilor bulgari să fie îndepărtat de urgență.

  • Andrei Crăițoiu și Vlad Nedelea, reporterii Gazetei Sporturilor, operatorul Iosif Popescu și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Sofia (Bulgaria) de unde transmit cele mai noi informații despre meciurile din Conference League
Imagini dezolante la CSKA 1948 - FCSB » Explicația pentru cei doar 1.000 de spectatori prezenți în tribune
Corespondență din Sofia
Imagini dezolante la CSKA 1948 - FCSB » Explicația pentru cei doar 1.000 de spectatori prezenți în tribune

UEFA a intervenit în minutul 1 la CSKA 1948 - FCSB

La Tribuna I a stadionului „Vasil Levski”, fanii bulgari puseseră pe gard un banner pe care era desenată crucea celtică. A rezistat doar până în primul minut al meciului dintre CSKA 1948 și FCSB, pentru că observatorul UEFA a cerut ca acesta să fie îndepărtat de urgență. 

Banner-ul era roșu, iar în mijloc avea un cerc alb în care era desenată crucea interzisă de UEFA. Observatorul va trece în raport aceste detalii, iar bulgarii riscă să fie sancționați de forul european.

UEFA a intervenit în minutul 1 la CSKA 1948 - FCSB » Pot urma sancțiuni drastice!

Ce este o cruce celtică și ce semnifică ea

Într-un ghid privind discriminarea pe stadioane, UEFA notează: „Multe grupuri de extremă dreapta se manifestă antisemit prin diferite simboluri. De exemplu, sloganul „Juden Zeigen” (arătați-ne evreii) cu spânzurătoare și o cruce celtică”.

Conform ADL, „crucea celtică a neonaziștilor este o cruce cu brațe de dimensiuni egale, înconjurată de un cerc și care este frecvent utilizată de extremiștii care susțin supremația albilor. Originile sale datează de la «crucea soarelui» sau «crucea cu roată» pre-creștină din Europa antică.

Naziștii norvegieni au folosit o versiune a simbolului în anii 1930 și 1940. După al Doilea Război Mondial, o varietate de grupuri și mișcări supremaciste albe au adoptat simbolul. Astăzi, această versiune a Crucii Celtice este folosită de neo-naziști, skinhead-uri rasiști, membrii Ku Klux Klan și practic orice alt tip de supremacist alb. De asemenea, a dobândit notorietate ca parte a logo-ului Stormfront, cel mai vechi și cel mai mare site web de supremație albă din lume”.

În același timp, există și o cruce celtică tradițională, folosită pașnic de câte diferite grupuri creștine. Aceasta ar avea o axă verticală alungită, asemănătoare cu crucifixul creștin folosit tradițional. Este folosită și ca simbol al mândriei irlandeze, având în vedere că a fost introdusă în Insulă de Sfântul Patrick, cu 1500 de ani înainte de deturnarea ei de către rasiști. Diferă de cea folosită de extremiști, care au o cruce cu brațe egale și care se folosește foarte rar în spațiul public.

FOTO. Imagini de la CSKA 1948 - FCSB

CSKA 1948 Sofia - FCSB // FOTO: Cristi Preda
CSKA 1948 Sofia - FCSB // FOTO: Cristi Preda
CSKA 1948 Sofia - FCSB // FOTO: Cristi Preda
CSKA 1948 Sofia - FCSB // FOTO: Cristi Preda
CSKA 1948 Sofia - FCSB // FOTO: Cristi Preda
+29 FOTO

Și FCSB a pățit-o!

Sezonul retur, la meciul cu Dunajka Streda din Conference League, FCSB a avut și ea în peluză un steag cu o cruce celtică. Observatorul l-a văzut și, la fel ca la Sofia, a cerut îndepărtarea lui. „Roș-albaștrii” au fost sancționați de UEFA, iar la următorul meci, cu Viking, au jucat cu peluzele închise!

UEFA a intervenit în minutul 1 la CSKA 1948 - FCSB » Pot urma sancțiuni drastice!
Steagul pentru care FCSB a fost sancționată de UEFA în 2022

VIDEO. Cum arată cele două stadioane, despărțite de câteva sute de metri, pe care vor evolua Sepsi și FCSB în capitala Bulgariei

Citește și alte știri despre FCSB:

Un stelist e ignorat în continuare de Becali și Charalambous! N-a călcat pe gazon în acest sezon
CSKA 1948 - FCSB
Un stelist e ignorat în continuare de Becali și Charalambous! N-a călcat pe gazon în acest sezon
Ca în anii '90 pe stadioanele din România! » Detaliul remarcat de reporterii GSP înainte de CSKA 1948 - FCSB
CSKA 1948 Sofia - FCSB
Ca în anii '90 pe stadioanele din România! » Detaliul remarcat de reporterii GSP înainte de CSKA 1948 - FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
paolo15
paolo15  •  27 Iulie 2023, 04:35
Postat de 10iul73 pe 26 Iulie 2023, 22:42

Corect,trec prin Bulgaria în fiecare an,te crucești.. niște...***,etc..ajung sa cred ca suntem prea educați, sincer.

"Noi suntem prea educați, sincer!"... stai o ora pe gsp, la ora de vârf, citește comentariile și vezi dacă așa stau lucrurile...

gepeto
gepeto  •  27 Iulie 2023, 01:39

Zelensky avea voie cu crucea de fier pe tricou? Ue nu a zis nimic, fa face diferenta: ue fa

farul_campioana
farul_campioana  •  26 Iulie 2023, 22:57

Arătați-ne evreii!!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează