INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  VIKING - FCSB

Cum ar putea arăta FCSB la returul cu Viking » Tactica pregătită de Dică: absența lui Olaru poate schimba sistemul + Dubii pe două posturi

FCSB are nevoie obligatoriu de victorie la returul cu Viking pentru a fi sigură măcar de prelungiri / Sursă foto: GSP +18   FOTO
FCSB are nevoie obligatoriu de victorie la returul cu Viking pentru a fi sigură măcar de prelungiri / Sursă foto: GSP

Articol de , - Publicat duminica, 21 august 2022 18:22 / Actualizat duminica, 21 august 2022 20:40

FCSB are nevoie obligatoriu de victorie la returul cu Viking din play-off-ul Conference League pentru a fi sigură măcar de prelungiri, motiv pentru care antrenorul roș-albaștrilor ia în calcul o echipă axată eminamente pe atac.

  • Viking - FCSB (2-1 în tur), returul play-off-ului Conference League, e programat joi, 25 august, de la ora 20:00 (ora României), live pe GSP.ro și televizat de Pro TV

FCSB n-are prea multe variante din care să aleagă strategia pentru meciul decisiv privind accesul în grupele Conference. 

A pierdut prima manșă, 1-2 joia trecută, pe Arena Națională, iar pentru confruntarea din Norvegia are nevoie obligatoriu măcar de un succes la limită, indiferent de scor, pentru a duce dubla în extra-time. 

Răsturnare de situație înainte de Viking - FCSB » Ce spun acum casele de pariuri
VIKING - FCSB
Răsturnare de situație înainte de Viking - FCSB » Ce spun acum casele de pariuri

Nicolae Dică pregătește o formulă ultra-ofensivă pentru Viking - FCSB

Tocmai din acest motiv, Nicolae Dică pregătește o tactică ultra-ofensivă pentru acest meci. În care va face loc în primul „11” tuturor jucătorilor valoroși cu profil ofensiv pe care îi are la dispoziție. Mai ales pe posturile unde există semne de întrebare în privința titularului, Dică îl va alege pe cel care are un potențial de atac mai mare. 

„E clar că avem nevoie de o echipă în componența căreia să se afle mulți jucători ofensivi, pentru că trebuie să dăm gol, să câștigăm”, a declarat Mihai Stoica, managerul general al roș-albaștrilor. 

Dubii sunt în privința a două posturi: cel de fundaș dreapta și cel de mijlocaș central ofensiv, de fapt cine îl va înlocui pe Olaru, care e suspendat.

1. Pantea, favorit

În privința postului de apărător lateral dreapta, există probabil, cel puțin numeric, cele mai multe variante la dispoziția lui Dică: Valentin Crețu, Boboc, Pantea, Haruț, Florin Achim. 

Cel mai mic, ca vârstă, dintre aceștia, are cele mai mari șanse de a fi titular, pentru că e, de departe, în comparație cu concurenții săi, cel mai ofensiv. A fost titular și în tur și a produs multe faze în atac. 

El a fost cel care a centrat la faza în care FCSB a marcat golul de 1-0. Tocmai pentru că e văzut ca un fotbalist foarte ofensiv și în ciuda carențelor în defensivă, Pantea va fi aproape sigur titular joi.

FCSB - Viking, în play-off-ul Conference League, foto: Cristi Preda / GSP
FCSB - Viking, în play-off-ul Conference League, foto: Cristi Preda / GSP
FCSB - Viking, în play-off-ul Conference League, foto: Cristi Preda / GSP
FCSB - Viking, în play-off-ul Conference League, foto: Cristi Preda / GSP
FCSB - Viking, în play-off-ul Conference League, foto: Cristi Preda / GSP
+14 FOTO

2. Absența lui Olaru poate schimba sistemul la FCSB

Mai mari bătăi de cap are Dică în privința modului în care va acoperi absența lui Olaru. Sunt două soluții pe care tehnicianul vicecampioanei le gândește și din care va alege.

  • prima și cea mai la îndemână e ca Vadim Rață să fie cel care va prelua sarcinile de joc ale lui Darius, iar sistemul să rămână 4-2-3-1. Sunt multe argumente în favoarea acestei variante: Rață e de același profil cu Olaru, e un fotbalist la fel de dispus la un efort mare și a mai evoluat în acest modul, atunci când a îmbrăcat tricoul Chindiei
  • o altă posibilitate e ca Dică să schimbe sistemul, să renunțe la 4-2-3-1 și să joace fie 4-1-4-1, fie chiar un revoluționar 4-1-3-2, în care să forțeze cu două vârfuri în fața unei echipe care foarte probabil va aborda jocul așa cum a făcut-o și în tur, adică defensiv. 
    Componența celor 6 jucători de atac ar fi aceeași în ambele module, doar că în sistemul 4-1-4-1, Miculescu ar fi în linia de 4 din spatele atacantului (Rusu sau Ianis Stoica), în vreme ce în varianta 4-1-3-2, Miculescu ar face cuplu cu atacantul, iar în spatele lor ar evolua Cordea, Octavian Popescu și Florinel Coman, ajutați de Edjouma, singurul mijlocaș central mai defensiv.

Cum ar putea arăta FCSB la returul cu Viking

Varianta mai precaută:

Târnovanu - Pantea, Dawa, Tamm, Radunovici - Edjouma, Rață - Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman - Miculescu 

Varianta exclusiv ofensivă:

Târnovanu - Pantea, Dawa, Tamm, Radunovici - Edjouma - Cordea, Miculescu, Oct. Popescu, Fl. Coman - B. Rusu (I. Stoica)

Anularea golului în deplasare, avantaj FCSB

Vicecampioana României are motive să spere, în ciuda înfrângerii din tur. În afara jocului prestat și a dominării totale, și regulamentul de desfășurare a cupelor europene, care s-a schimbat încă de anul trecut, poate fi un aliat pentru trupa lui Dică.

Pe vechea regulă, când golul în deplasare conta, un succes cu 1-0 în Norvegia, în manșa secundă, nu ar fi ajutat cu nimic. În schimb, acum, va duce meciul în prelungiri. Pe de altă parte, o victorie cu 3-2, mai puțin probabilă, a românilor, nu le-ar garanta accesul în grupe.

În sezonul trecut, FCSB a fost victima noilor prevederi: a câștigat acasă cu Șahtior Karagandy, scor 1-0, a pierdut afară 1-2, dar s-a mers în prelungiri, iar trupa din Kazahstan s-a calificat în urma loviturilor de departajare.

VIDEO Cum vede Dragomir returul confruntării FCSB - Viking: „Vor ataca la fel ca aici”

Citește și alte știri despre FCSB:

Mai are Dică mână liberă la FCSB? „Cred că el a fost impus de Gigi Becali în primul «11»”

Pe FCSB o așteaptă infernul în Norvegia » Câte bilete mai sunt disponibile pentru returul cu Viking

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
so0os1ck
so0os1ck  •  22 August 2022, 16:31

Iar Pantea?! El a stat spectator la unul din golurile celor de la Viking. Gigi trebuie sa mai cumpere si fundasi, nu numai atacanti. Pierdem calificarea pe gafe de fundasi tineri si fara experienta!

alex_789
alex_789  •  22 August 2022, 15:27

Forza STEAUA! Castigam cu 3-1 si ne calificam. Sa le dam peste nas bugetarilor !!!!!!

Hcm27
Hcm27  •  22 August 2022, 00:36
Postat de Catalynn_ pe 21 August 2022, 20:42

Țâră, Gheară și cu Goanță din copilăria mea chiar erau jucatori de performanța pe lângă Rusu, Rață și Boboc! :-))) Succes bai Vikingilor, de Joi seara ati băgat România in sărbătoare iar prelungirea Berceniului in doliu! :-))) Va mulțumim! :-)))

Ăștia(jucatorii precizati de tine)jucau în Divizia B,cind vouă vi se spunea ABBA?Știi ce înseamnă ABBA?Un an în A,doi în B,unul în A și cred ca ști numele echipei?Legendara Rapid Bucuresti!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează