INTERNATIONAL  »  CUPA AFRICII 2010  »  TOGO

CAF a ridicat sancţiunile decise în ianuarie, în cazul naţionalei statului Togo

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 mai 2010 00:00

Confederaţia Africană de Fotbal ( CAF) a ridicat sancţiunile decise în luna ianuarie în cazul naţionalei statului Togo, care s-a retras de la Cupa Africii pe Naţiuni după un atac armat soldat cu doi morţi din cadrul delegaţiei togoleze, informează AFP.

"Comitetul Executiv al CAF, sub auspiciile preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, a decis să ridice sancţiunile prin care naţionalei din Togo îi era interzisă participarea la următoarele două ediţii ale Cupei Africii pe Naţiuni. Ca urmare a ridicării sancţiunii, Togo va putea juca în preliminariile CAN din 2012", se arată într-un comunicat al CAF.

La 30 ianuarie, preşedintele CAF, Issa Hayatou, anunţase că naţionala statului Togo va fi suspendată de la următoarele două ediţii ale Cupei Africii pe Naţiuni. Suspendarea a fost decisă după retragerea reprezentativei din Togo de la CAN-2010 din Angola, ca urmare a unei ambuscade ce a dus la decesul a doi dintre membrii delegaţiei. CAF a considerat atunci că insistenţele premierului togolez faţă de retragerea naţionalei de la CAN-2010 au constituit un "amestec guvernamental" în fotbal.

Potrivit forului african, oficialii togolezi au recunoscut că au greşit, mai ales pentru că nu au comunicat CAF că s-au retras de la Cupa Africii pe Naţiuni.

Potrivit unor surse citate de AFP, Joseph Blatter a insistat la CAF pentru ca sancţiunea togolezilor, considerată prea severă în Africa, să fie ridicată.

Mediafax

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  14 Mai 2010, 23:55

A luat si Blatter odata o decizie buna, in tot mandatul, ca in rest numai cu aberatii a iesit in fata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează