INTERNATIONAL  »  CUPA AFRICII 2010  »  

Favorita turneului joaca astazi in sferturi la Cupa Africii pe natiuni

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 februarie 2008 00:00

Sfert de finala la Cupa Africii pe Natiuni 2008: Guineea - Coasta de Fildes. Meciul se joaca pe Sekondi Stadium si se anunta ca fiind foarte dezechilibrat, avand in vedere valoarea si experienta ivorienilor.

De altfel, "elefantii" au aratat de la inceputul competitiei cine sunt ei si ce isi doresc - castigarea trofeului -, printr-o victorie fara drept de apel in fata Nigeriei. Ei si-au dominat grupa de la un capat la altul, castigand si in fata lui Mali cu 3:0. In acest joc, Coasta de Fildes a aliniat o echipa formata mai mult din rezerve, semn ca forta lor este indiscutabila.
Cu toate acestea, antrenorul Gerard Gili a fost modest in declaratii:

"Vom intra in acest joc fara ganduri prea indepartate si cu foarte mult respect pentru adversarii nostri. Stim ca e o partida grea si va trebui sa ramanem umili. Totusi, avem un lot care s-a pregatit de mult timp pentru o asemenea intalnire."

Tot un francez se afla si pe banca guinezilor, Robert Nouzaret, cel care spera sa produca surpriza turneului. Acesta a declarat:

"Ma bucur ca jucam cu ivorienii, dar as fi preferat sa ne intalnim in finala, la Accra. Cu toate acestea, jucatorii mei au numai de castigat in urma unui meci cu Coasta de Fildes. Ei stiu ca nu exista loc de greseli si ii simt foarte concentrati."

Guineea s-a calificat din faza grupelor dupa ce e a inceput prost campania: au fost invinsi de gazda turneului, Ghana, cu un gol primit in minutele de prelungire!
Un factor foarte important al meciului de astazi este insa absenta vedetei Guineei, Pascal Feindouno. El a primit un cartonas rosu in meciul cu Maroc si va fi suspendat in sferturi. Cu toate ca intreaga inspiratie a echipei vine de la Feindounou, Souleymane Youla a promis ca tara sa va lupta pentru victorie chiar si fara fotbalistul lui St. Ettiene.

"Atunci cand este pe teren, toate mingiile trec pe la el. Toata lumea stie cat de important este Pascal pentru jocul nostru dar acum nu avem de ales, trebuie sa jucam fara el si sa-i oferim sansa de a ni se alatura in semi-finale." a declarat varful lui Lille.

Problemele de lot ale Guineei nu se opresc aici, experimentatul Bobo Balde (Celtic) fiind incert! El s-a accidentat usor in meciul cu Namibia si ar putea lipsi azi, lasandu-si nationala descumpanita fara cei mai buni fotbalisti ai sai.

De la Coasta de Fildes va absenta mai mult ca sigur Kolo Toure, el fiind inlocuit de Marc Zoro in defensiva. Cum marea majoritate a titularilor au fost odihniti in ultimul meci din grupe, e de asteptat sa vedem o echipa puternica azi pe teren din partea favoritilor. In modulul 4-3-3, Gili ii va trimite in teren pe Barry, Eboue, Zoro, Boka, Meite, Fae, Yaya Toure, Zokora, Drogba, Salomon Kalou si Aruna Dindane.

 Partida se va disputa la ora 22:30

PARTIDA 1 X 2
Coasta de Fildes - Guineea
1.33 4.25 11.00

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează