INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA - FRANŢA (ORA 22:00, SPORT.RO)

2 cu noi!

Articol de - Publicat miercuri, 06 februarie 2008 00:00

Ca să joace împotriva "tricolorilor", Henry şi Vieira sînt gata să sacrifice restul sezonului la echipele de club

Vedetele Franţei sînt obsedate de Euro. Nimic altceva nu-i mai interesează pe Henry şi Vieira. Nu vor cu nici un chip să rateze debutul la turneul final. Nu văd decît meciul din 9 iunie, de la Zurich, împotriva noastră. Amîndoi au probleme, de aceea nu-şi vor asuma nici cel mai mic risc la echipele de club.

Vieira, de-abia revenit la Inter după o suită de leziuni musculare care l-au împiedicat să joace o jumătate de sezon, a dezvăluit: "Mi-am spus deja că obiectivul meu este Euro, prima partidă cu România. Ar fi păcat să distrug totul. Nici cu Spania nu voi fi folosit mai mult de 60 de minute".

Mijlocaşul în vîrstă de 31 de ani, căpitanul "cocoşilor", îşi dă seama că "dacă mă accidentez în perioada imediat următoare şi pierd alte două, trei luni, Euro ar fi terminat pentru mine. Şi această competiţie e tot ce contează".

La fel, Henry. Atacantul Barcelonei suferă de o discopatie lombară cronică şi, chiar dacă momentan nu mai resimte dureri la spate, le-a mărturisit apropiaţilor că nu va forţa. Scopul său este să fie sănătos şi proaspăt la Euro.

"Să nu se protejeze"

Selecţionerul Domenech se contrazice. "Să nu uitaţi de Euro!", le-a amintit internaţionalilor, afirmînd apoi: "Nu-i sfătuiesc pe băieţi să se protejeze pentru a nu rata turneul final, pentru că participarea lor la Euro depinde de performanţele de la club. Cu cît joacă mai mult, mai bine la echipele lor, cu atît cresc şansele să facă parte din lot".

SPANIA - FRANŢA
Stadion: La Rosaleda (Malaga)
Echipe probabile:
SPANIA: Casillas - Sergio Ramos, Juanito, Marchena, Capdevila - Fabregas, Xavi, Xabi Alonso, Iniesta - Torres, Villa. Antr. L. Aragones
FRANŢA: Coupet - Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal - Govou, Vieira, Makelele, Malouda - Henry, Anelka. Antr. R. Domenech

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează