INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA-ITALIA 4-0

3 lucruri pe care NU le-am văzut în finala Euro 2012! Ce a lipsit sărbătorii

Foto: reuters
Foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 02 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 02 iulie 2012 12:39

O finală cu patru goluri, două echipe care s-au hăituit reciproc, doi tacticieni fabuloşi şi jucători care au dus fotbalul la rang de artă. Completă? Nu chiar. Au fost cîteva lucruri la care ne-am fi aşteptat şi care au lipsit.

1. MARIO BALOTELLI
Super-Mario a ieşit în evidenţă la fluierul de final. Foarte expansiv în declaraţii, dar discret pe teren, atacantul lui Manchester City a lăsat un gust amar fanilor italieni. După super-meciul făcut împotriva Germaniei, Super-Mario nu a mai fost super şi a arătat că nu a ajuns la maturitatea necesară pentru a duce cîteva meciuri bune consecutive. Oscarul a aşteptat liniştit pe masă, dar Balotelli şi-a întors privirea. Mai mult de atît, a şi îmbrîncit un oficial UEFA, pentru ca totul să fie complet.

2. SPECTACOLUL DIN TRIBUNE
Galeria Spaniei s-a animat progresiv, în timp ce italienii au preferat cafenelele din Cizmă pentru a vedea meciul. Italia nu a avut suportul fanilor de-a lungul turneului, fapt ce l-a dezamăgit pe Prandelli, care la un moment dat a ameninţat chiar cu plecarea de la cîrma naţionalei azure. S-a răzgîndit după finală, dar ceea ce a trăit Italia rămîne un moment trist. În schimb, în ciuda faptului că un pachet a costat 1.800 de euro, spaniolii au fost de trei ori mai numeroşi.

3. DRAMATISMUL
Italia a fost condusă pentru prima oară la Euro 2012, dar nu a avut forţa necesară să revină, nici să opună rezistenţa îndîrjită pe care au arătat-o împotriva Germaniei. Finala a arătat mai mult a festival, decît o încleştare între două forţe sensibil egale. "Italienii au suferit şi s-au clătinat după primul gol. Al doilea i-a dărîmat definitiv", a explicat Vicente Del Bosque la final. Şi a avut dreptate.

Citește și:
„E prima dată în istoria Ligii 1” » După 5 etape fără succes, Valeriu Iftime anunță: „Da, mi-e frică!”
Superliga
„E prima dată în istoria Ligii 1” » După 5 etape fără succes, Valeriu Iftime anunță: „Da, mi-e frică!”
„Pablo Escobar al epocii moderne” a fost capturat » FBI l-a prins pe sportivul olimpic devenit cel mai mare traficant din lume
Altele
„Pablo Escobar al epocii moderne” a fost capturat » FBI l-a prins pe sportivul olimpic devenit cel mai mare traficant din lume
Scandal uriaș pe gazon, imediat după Craiova - Botoșani » A văzut „roșu” și s-a certat cu Leo Grozavu
Superliga
Scandal uriaș pe gazon, imediat după Craiova - Botoșani » A văzut „roșu” și s-a certat cu Leo Grozavu
A fost rescrisă istoria handbalului! ULUITOR câte goluri s-au marcat în Franța - Portugalia: record pulverizat
Handbal
A fost rescrisă istoria handbalului! ULUITOR câte goluri s-au marcat în Franța - Portugalia: record pulverizat
Scumpirea călătoriei cu STB. LISTA noilor tarife aflată pe masă
Profit.ro
Scumpirea călătoriei cu STB. LISTA noilor tarife aflată pe masă
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

Dan Negru, scandalizat de subiectul anului pe piața media din România: „Ca să vezi, trebuie să plătești!”

Selecționerul României, șocat de ce a găsit în Danemarca: „Despre ce vorbim? Dimineața, tot cartierul!”

Comentarii (5)
valicosul
valicosul  •  07 Iulie 2012, 03:33

ce a lipsit ? una din echipe. daca juca in 12 italia lua probabil 6. meciul a fost echilibrat pana a legat spania 4-5 pase. dupa aia a fost o cursa intre mercedes si trabant

dangp
dangp  •  02 Iulie 2012, 16:40
Postat de mirrorman pe 02 Iulie 2012, 14:33

Impresia mea dupa ce Italia a ramas in zece jucatori a fost ca spaniolii nu prea mai doreau sa inscrie,dar Del Bosque a introdus doi talhari,pe Torres si Mata...ce sa-i faci,uneori dorinta de a fi primul nu are mila...per total Spania este nu o echipa,e o SUPER-ECHIPA,in ciuda plictiselii unora!!! Cum in Romania nu cei mai buni castiga,ci cei care sunt „doriti”,asta nu ma surprinde,unii inving pe teren si se trezesc ca victoria le-o fura nu stiu ce comisie...tehnica!

Corect!

mirrorman
mirrorman  •  02 Iulie 2012, 14:33
Postat de vizirul pe 02 Iulie 2012, 13:17

Tacticieni fabulosi? Echipe care s-au haituit reciproc? Daca nu as fi vazut meciul si as citi doar articolul asta, m-as gandi ca a fost un meci care s-ar fi terminat la egalitate chiar daca jucau o saptamana. Cum a fost de fapt meciul? Italia nici macar nu a existat. Nici macar in 11. In meciul cu Germania au fost norocosi si, din pacate, Balotelli si-aluat-o-n cap. La niciun campionat european de fotbal nu s-a castigat finala la 4 goluri diferenta. In '72 a fost un 3-0. Nici pe la Mondiale nu gasesti finale cu mai mult de 3 goluri diferenta. Din acest punct de vedere, meciul a fost unul ISTORIC.

Impresia mea dupa ce Italia a ramas in zece jucatori a fost ca spaniolii nu prea mai doreau sa inscrie,dar Del Bosque a introdus doi talhari,pe Torres si Mata...ce sa-i faci,uneori dorinta de a fi primul nu are mila...per total Spania este nu o echipa,e o SUPER-ECHIPA,in ciuda plictiselii unora!!! Cum in Romania nu cei mai buni castiga,ci cei care sunt „doriti”,asta nu ma surprinde,unii inving pe teren si se trezesc ca victoria le-o fura nu stiu ce comisie...tehnica!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează