INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA

Acuzaţi că iau prea mulţi bani pentru triumful de la Euro 2012, campionii spanioli sînt somaţi să doneze primele

Iniesta, cu pălărie, a fost ales cel mai bun jucător de la Euro (foto: Reuters)
Iniesta, cu pălărie, a fost ales cel mai bun jucător de la Euro (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat marti, 03 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 iulie 2012 00:28

Cu 300.000 de euro a fost recompensat fiecare internaţional spaniol pentru victoria de la CE 2012, 4-0 în finala cu Italia.

Cînd au auzit de o asemenea sumă, numeroase organizaţii non-guvernamentale iberice au luat foc. ”Nu este normal ca ei să cîştige atîţia bani într-o perioadă în care foarte mulţi oameni încă suferă tare din cauza crizei financiare”, a sunat mesajul celor revoltaţi, care au oferit şi soluţia: ”Jucătorii ar trebui să doneze primele în favoarea acţiunilor sociale”. Ca să fie mai convingători, au strîns peste 100.000 de semnături pentru susţinerea acestui demers.

Luni seara, pe Twitter, un jurnalist a anunţat că Iniesta este primul care va dona prima sa pentru cei afectaţi de incendiul din Valencia. Întrebat de presă, la sosirea în Barcelona dacă este adevărat, fotbalistul a spus: ”Fiecare va face ce doreşte cu banii lui. Nu e adevărat că am spus că voi dona prima, nu ştiu de unde a apărut această informaţie”.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (196)
legoolas
legoolas  •  04 Iulie 2012, 13:49

De ce nu s-au facut altii fotbalisti? Omg, fac demers :|. Demers pt ca... ? Sigur ala care a facut demersul, nu-i roman? :))

florinch
florinch  •  04 Iulie 2012, 11:57

Propun ca primele castigate de fotbalistii spanioli sa fie donate,jumatate politicienilor care au dus tara in pragul colapsului (24% soma),iar cealalta jumatate bancilor,carora (saracele de ele!?!) le-a scazut profitul.Hai sa fim seriosi,baietii aia chiar isi merita banii.

meka
meka  •  04 Iulie 2012, 10:56

Se vede ca au prea multe trofee. Deja nu -i mai intereseaza faima. :)

Vezi toate comentariile (196)
Comentează