INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CITEŞTE PREZENTAREA ADVERSARILOR ROMÂNIEI!

Află cele mai importante amănunte despre reprezentativa Belarusului!

Articol de - Publicat duminica, 07 februarie 2010 00:00

La fel ca şi în cazul naţionalei statului Luxemburg, echipa naţională de fotbal a României a întâlnit ultima oară naţionala Belarusului în preliminariile pentru Euro 2008. Atunci, România a învins de două ori cu acelaşi scor, 3-1.

În ultimele preliminarii, cele pentru calificarea la CM din Africa de Sud, Belarus a fost repartizată într-o grupă extrem de dificilă, alături de Anglia, Croaţia (sfert-finalistă la Euro 2008) , Ucraina (sfert-finalistă la CM din 2006), Kazahstan şi Andorra. Bieloruşii au încheiat, după cum era de aşteptat, pe locul al patrulea, învingând atât în deplasare, cât şi pe teren propriu out-siderele Kazahstan şi Andorra şi reuşind să obţină doar un punct în confruntările cu cele trei favorite la calificare (0-0 cu Ucraina).

În confruntările cu România, trei la număr, Belarus a pierdut de fiecare dată.

Vedeta : Aliaksandr Hleb

Fără îndoială, vedeta naţionalei din Belarus este Aliaksandr Hleb. Mijlocaşul, împrumutat de Barcelona la VfB Stuttgart, este un jucător care poate câştiga un meci de unul singur, după cum a demonstrat-o în meciul tur dintre Stuttgart şi Timişoara din 2009, când a marcat golul de 2-0 după o fază solitară. Deşi este o vedetă a fotbalului internaţional, el evoluând şi la Arsenal (2005-2008), Aliaksandr a fost, în trecut, criticat destul de des din cauza evoluţiilor sale mai puţin reuşite la echipa naţională. Se spunea că Hleb nu joacă la capacitate maximă la echipa reprezentativă a ţării sale. Cu toate acestea, selecţionerul german al Belarusului, Bernd Stange, l-a numit căpitan pe Aliaksandr.

În afară de Hleb, Belarus are în lot alţi jucători cunoscuţi fanilor fotbalului european. În primul rând, Vitali Kutuzov, vârful care, din 2001, joacă în Italia (cu o pauză în sezonul 2002-2003, în care a jucat la Sporting Lisabona). Apoi, o serie de jucători din prima ligă rusă, precum Kornilenko, Omelyanchuk sau Kovel, însă şi jucători care au fost în lotul lui BATE în meciurile împotriva Stelei (Stasevich, Egor Filipenko sau Bliznyuk).

Bieloruşi în Liga 1

Până acum, trei fotbalişti bieloruşi au evoluat în Liga I. În primul rând, portarii Gaev (2003 – 2007) şi Hamutovski (2003 – 2006), care au apărat buturile granzilor bucureşteni Dinamo şi Steaua. Alt bielorus care a jucat în prima ligă din România a fost Pavel Beganski, care a jucat  în tricoul Oţelului în sezonul 2007-2008.
Un al patrulea bielorus, Iuri Tsygalko, a apărut în lotul formaţiei Pandurii Tg. Jiu, însă nu a evoluat niciun minut în Liga 1.

Echipa-tip

Zhevnov (FC Moscova – RUS1) – Omelyanchuk (Terek – RUS1), Sosnovskiy (BATE), Yurevich (BATE), Plaskonny (Soligorsk) – Kalachev (Rostov – RUS1), Kulchiy (Rostov – RUS1), Vyacheslav Hleb (Shenhua – CHN1), Aliaksandr Hleb (Stuttgart – GER1) – Kutuzov (Bari – ITA1), Kornilenko (Zenit St. Petersburg – RUS1).

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  08 Februarie 2010, 00:55

daca nici pe astia atunci pe cine putem sa batem pe insulele wanuatu

 •  07 Februarie 2010, 17:24

pe belorusi si albanezi ii batem sigur, problema e bosnia... ca lot sunt mult peste noi... sincer nu cred ca putem scoate macar 1 punct din dubla cu ei... oricum important e sa batem in meciurile cu luxemburg,albania,belorusia... iar cine stie ei sa fie impiedicati de acestia... e rau cand o tara cu 3 mil loc sa fie mult mai buna ca noi... besinile de dragomir si sandu trebuiau schimbati de mult...nu fac nimic hotii...!

masyu
masyu  •  07 Februarie 2010, 17:13

trebuie sa fim atenti..:) pot sa ne incurce asa cum a facut`o Lituania

Vezi toate comentariile (3)
Comentează