INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA

Anelka atacă şefii federaţiei de la Paris » "Nişte clowni" :X

Articol de GSP - Publicat joi, 19 august 2010 00:00

Atacantul lui Chelsea susţine că moare de rîs după ce a fost suspendat 19 meciuri din "naţională" fiindcă l-a insultat pe Domenech.

Nicolas Anelka a răbufnit. Suspendat 18 partide din "naţionala" Franţei deoarece la CM 2010, în pauza duelului cu Mexic (0-2), l-a jignit şi ameninţat pe selecţionerul Raymond Domenech, jucătorul de 31 de ani i-a atacat fără reţinere pe responsabilii federaţiei de la Paris. "Pentru mine, această istorie cu nu ştiu care Comisie de Disciplină este o aberaţie, o înscenare de faţadă. M-au suspendat în zadar, fiindcă Nicolas Anelka nu a existat niciodată în această poveste incredibilă şi grotescă. Eu am închis capitolul echipa naţională pe 19 iunie, după excluderea mea de la Mondial. Toţi ştiau asta", a înfierat atacantul lui Chelsea.

Tirada contra celor ce l-au pedepsit a continuat pe un ton mai dur. "Aceşti oameni nu sînt decît nişte veritabili clowni. Mă fac să mor de rîs. Prin ceea ce au decis au făcut numai să amuze publicul", a zis Anelka. Rămas cu 14 goluri în 69 de prezenţe pentru "cocoşi", el a încheiat cu un sfat: "Noul selecţioner, Laurent Blanc, are nevoie de linişte. Fără aşa ceva nu va putea face treabă".

"Ceea ce s-a petrecut  marţi nu este decît o mascaradă"
Nicolas Anelka, atacant francez

Ribery: "Nu înţeleg"
Dacă Anelka a fost suspendat 19 meciuri fiindcă l-a insultat pe Domenech, Evra a luat 5 partide, Ribery - 3, iar Toulalan - una deoarece au condus greva de la Mondial, toţi jucătorii refuzînd să se antreneze din cauza expulzării "vîrfului" de la Chelsea. Mijlocaşul lui Bayern s-a arătat contrariat. "Nu înţeleg de ce unii jucători au fost sancţionaţi cu 5 meciuri, iar alţii deloc. Toţi au participat la ce s-a petrecut la Mondial".

Problemă în plus: s-a accidentat Nasri
Deşi a cerut clemenţă pentru grevişti, Laurent Blanc nu a avut cîştig de cauză. Problemele noului selecţioner francez sînt cu atît mai acute cu cît, pe lîngă suspendaţi - Ribery va rata şi România ,- alţi doi jucători nu pot fi folosiţi la startul eliminatoriilor CE 2012, în "dubla" cu Belarus şi Bosnia. Dacă Gourcuff  nu are drept de joc două meciuri, din cauza eliminării din ultimul duel de la Mondial (1-2, cu Africa de Sud), Nasri a devenit indisponibil o lună. Mijlocaşul lui Arsenal a fost atins la meniscul genunchiului stîng în timpul disputei cu Liverpool şi a trebuit operat ieri.

Grozav ţine Realul în şah
STRANIERI. Standard Liege, cu Gheorghe Grozav în primul unsprezece, a remizat cu Real, 1-1. Gazdele au marcat prin Benteke (77), care-i luase locul la pauză lui Grozav, iar golul Realului a fost înscris de Van der Vaart (13). Românul a fost notat cu 6 în cotidianul La Meuse, care a scris că "a fost destul de şters".

Albiol stă 5 săptămîni
SPANIA. Fundaşul Realului, Raul Albiol, a suferit o entorsă puternică la gleznă în amicalul cu Standard Liege şi ar putea sta pe tuşă cinci săptămîni. Controlul efectuat la Madrid a revelat faptul că şi ligamentele au fost afectate. Galacticii îi mai au accidentaţi pe Mahamadou Diarra, pe Pepe, pe Garay şi pe Kaka.

Balotelli: "Sînt o pisicuţă"
ANGLIA. Mario Balotelli a declarat jurnaliştilor englezi că nu este în nici un caz un băiat rău: "Aş spune mai degrabă că sînt o pisicuţă". Internaţionalul italian primise eticheta "bad boy" sezonul trecut, la Inter, cînd s-a certat de mai multe ori cu antrenorul Jose Mourinho. 

- AMAURI  a fost acuzat pentru insultarea unui poliţist ca urmare a unui incident petrecut în apropiere de Torino. Atacantul lui Juve s-a enervat deoarece omul legii voia să-l amendeze pentru o infracţiune rutieră.
- PELE a devenit noua imagine a Bursei din Sao Paulo.  Acţiunea are scopul de a-i încuraja pe brazilieni să investească în valorile bursiere ale ţării lor.
- MANCHESTER UNITED a semnat un acord cu compania PCCW din Hong Kong pentru transmisia TV a meciurilor sale în zonă. Contractul este pe 3 ani.
- SHANDONG LUNENG l-a trimis pe fostul căpitan al echipei, Jiao Zhe, la echipa de rezerve, i-a suspendat salariul şi l-a amendat cu 4.400 de euro după ce a bătut un coechipier.
- IBRAHIMOVICI ar fi dispus să părăsească Barcelona, scrie cotidianul El Mundo Deportivo. Dar numai pentru AC Milan. De serviciile sale e interesată şi Manchester City.
- CHELSEA oferă 15 milioane de euro pentru a-l lua pe Van der Vaart de la Real. Olandezul e de vînzare după ce Mourinho l-a transferat pe Ozil.
- WERDER a pus ochii pe Ben Arfa după ce l-a pierdut pe Mesut Ozil. Nemţii oferă 8 milioane de euro pentru mijlocaşul lui Marseille, dorit şi la Newcastle.
- WOLFSBURG se interesează mai nou de olandezul Ryan Babel (Liverpool). Îl voiau pe Diego, dar Juventus l-a declarat "netransferabil".
- SKRTEL şi-a prelungit contractul cu Liverpool. Slovacul a semnat pentru încă doi ani, pînă-n 2014.
- JUVENTUS  a mărit la 13 milioane de euro oferta făcută Hamburgului pentru olandezul Elia. Banii ar urma să fie plătiţi pe parcursul a trei ani.
- HERCULES Alicante l-a transferat pe Nelson Valdez de la Borussia Dortmund. Paraguayanul, care va fi coechipier cu Pulhac, îi costă 4 milioane de euro pe spanioli.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
chris_gali
chris_gali  •  19 August 2010, 06:59

o maimutza nesimtzita !!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close