INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GERMANIA

Asigurare de 40 de milioane » Nemţii nu riscă nimic în Ucraina şi Polonia

Articol de - Publicat duminica, 27 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 26 mai 2012 19:24

Speriată de atentatele din aprilie, de la Dnepropetrovsk, federaţia germană şi-a asigurat vedetele pînă şi în caz de deces sau de invaliditate


Germania se pregăteşte pentru ce e mai rău la Euro 2012. Atentatele din aprilie, de la Dnepropetrovsk, au avut un impact extrem de puternic, iar Federaţia de la Frankfurt (DFB) a reacţionat prompt. În condiţiile în care "naţionala" va disputa toate meciurile din grupă în Ucraina, două la Lvov, unu la Harkov, DFB şi-a asigurat vedetele inclusiv în caz de deces sau de invaliditate.

Valoarea poliţei se ridică la 40 de milioane de euro şi a fost încheiată prin intermediul biroului de brokeraj "Himmelseher", din Koln, specialist în branşă. "Nu vă pot spune sumele în cazul fiecărui jucător, dar toate sînt negociate funcţie de salariile lor la cluburi", a confirmat fostul internaţional Oliver Bierhoff, managerul DFB.

Cluburile şi-au luat astfel de-o grijă. În cazul unei indisponibilităţi de durată, intervenite în urma unui accident la Euro 2012, nu vor mai trebui să preia salariul jucătorului, aşa cum a păţit Bayern cu Robben în 2010. Dar efortul federaţiei costă: numai la un singur meci internaţional, prima de asigurare se ridică la 50.000 de euro!

500 de milioane de euro e valoarea de piaţă a actualului lot al Germaniei. Prima e Spania, cu 800 de milioane

13 zile mai sînt pînă la startul Euro 2012, programat pe 8 iunie

Bombe la Ujgorod şi Kiev
Temerile nemţilor sînt îndreptăţite. După cele 4 atentate comise în aceeaşi zi la Dnepropetrovsk, în aprilie, soldate cu 29 de răniţi, în ultimele zile s-a mai dat alarma de două ori. Întîi la Kiev, unde în urmă cu două săptămîni s-a găsit o bombă artizanală în apropierea unei staţii de metrou, ieri la Ujgorod, aflat la 600 de kilometri de Capitală. Aici s-a descoperit un dispozitiv exploziv ce avea puterea a 200 grame de TNT.

Despăgubire pentru Robben
"Cazul Robben" a declanşat un scandal între Bayern şi federaţia olandeză. Atacantul (foto) a jucat accidentat pentru "naţionala" batavă la CM 2010, leziunea s-a agravat, iar clubul nu l-a putut folosi ulterior mai bine de jumătate de an. După îndelungi negocieri, munchenezii au primit drept despăgubire încasările amicalului de marţi cu Olanda (3-2), cifrate la 3 milioane de euro.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
ronaldo666
ronaldo666  •  27 Mai 2012, 17:22

parerea mea germania castiga euro:D

roland07
roland07  •  27 Mai 2012, 10:18

Se vede că sunt germani! Mă aştept la o finală Germania-Spania, dacă nu se întălnesc mai repede!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează