INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CE 2012

Avantajul de a fi gazdă Euro » Platini: ”La nivel de infrastructură, Ucraina şi Polonia au făcut un salt de calitate de 30 de ani”

Polonia va deschide Euro, primind vineri Grecia pe stadionul ”Național” din Varșovia, refăcut de temelii (foto: Reuters)
Polonia va deschide Euro, primind vineri Grecia pe stadionul ”Național” din Varșovia, refăcut de temelii (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 06 iunie 2012 19:36

32 de miliarde de euro au cheltuit Polonia şi Ucraina pentru pregătirea turneului final al Euro 2012, dintre 8 iunie şi 1 iulie. Prima a băgat mîna în buzunar mult mai adînc: 28 de miliarde de euro. Beneficiile vor fi însă pe termen lung. O susţine chiar preşedintele UEFA, Michel Platini

"La nivel de infrastructură, de reţele de comunicaţii, Ucraina şi Polonia au făcut un salt de calitate de 30 de ani. Rămîne o moştenire foarte importantă după Euro, lucruri care uşurează viaţa oamenilor. Cînd cele două ţări au dorit organizarea Euro, nu şi-au dat seama de dificultatea investiţiei. Şi-au dorit ceva grandios, dar şi-au dat seama că va fi scump, complicat şi că au nevoie de experţii UEFA", a zis Platini într-o conferinţă de presă, la Varşovia.

Francezul pretinde că a ajuns specialist în aeroporturi cu ocazia organizării Euro-2012: "Am inaugurat toate noile terminale ale aeroporturilor din Ucraina. În ultima vreme, am devenit mai expert în aeroporturi decît în fotbal. Totul a trebuit să fie construit pentru Euro, în Polonia a fost mai uşor, în Ucraina mai dificil. Azi sînt mulţumit, deşi nu va fi totul perfect. Dar polonezii şi ucrainenii au pus suflet, vreau să le mulţumesc şi să-i felicit în numele fotbalului. Cu toată modestia cred că acest Euro-2012 va fi o reuşită".

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (19)
davidmos
davidmos  •  07 Iunie 2012, 14:39

Ukraina are mai bune stadioane ca Romania,si drumuri mult mai bune.si daca e sa vorbim cine mai mult sau mai putin a investit,ap sa stiti ca Ukraina avea stadioane gata numai ca au renovat arena SKA Olimpiiskii din Kiev.mai e un stadion in Odessa cu 35-40000 de locuri care nu participa la euro.dar polonezii au construit totul pentru euro

re.organizatoru
re.organizatoru  •  07 Iunie 2012, 01:20

Ucraina, din pacate pt noi, pe alocuri arata ca si vestul Europei, in rest arata in genul Romaniei. Polonia din fericire pt noi(ca ne putem fixa obiective), arata ff.bine, sosele f.bune, autostrazi, munti, lacuri superbe, rauri navigabile(ecluze), se vad f.palid urmele comunismului. Noua ne-ar fi mult mai greu sa organizam asa ceva, dar nu imposibil. Hai Romania!!!!!!!!!!

biancorossi
biancorossi  •  07 Iunie 2012, 01:18

indiferent ce am spune,ambele tari s-au ales cu niste investitii sportive durabile. si noi. si de calitate. asta va ajuta si mai mult fotbalul din polonia si ucraina.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close