INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI CE 2012 / FRANŢA - CHILE, AZI, 22:00, DIGISPORT 1

Benzema a ţinut o dietă pentru a fi în formă la meciul cu România » Mai slab, mai puternic

"Acum mă simt bine în corpul meu", a spus ieri Benzema FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 09 august 2011 21:54

Benzema a pierdut 7 kilograme şi şi-a mărit masa musculară prin cură. Pînă la duelul din România mai sînt 4 săptămîni.


Karim Benzema se anunţă principalul pericol pentru poarta noastră la meciul din 6 septembrie, în eliminatoriile Euro 2012. Francezul traversează o perioadă de graţie. Acest lucru l-a evidenţiat la Real, unde a devenit primul om din atac. Nu doar că a fost golgeterul madrilenilor în cele 7 teste ale verii, cu 8 reuşite, dar a şi dat 5 pase decisive, detaşîndu-se mereu prin viteză, mobilitate şi eficienţă.
Remarcabilă, schimbarea în bine are o explicaţie. Faţă de sezonul trecut, Benzema (23 de ani) a pierdut 7 kilograme şi a cîştigat, concomitent, în masă musculară printr-o cură specială efectuată timp de o săptămînă, înainte de reluarea pregătirilor.

Programul conceput de medicii Realului l-a urmat într-o clinică de refacere din staţiunea italiană Merano. Acesta fusese recomandat de Zidane, noul director sportiv "blanco", obişnuit al acelui loc lăudat pentru "beneficiile unui regim ce permite eliminarea toxinelor şi a grăsimilor".

Laurent Blanc nu a putut decît să se bucure. Înaintea "amicalului" de diseară cu Chile, de la Montpellier, selecţionerul francez a zis: "La greutate normală, Benzema e de clasă mondială. Toţi comitem erori, dar este esenţial să nu le repetăm, mai ales cînd vorbim de kilograme în plus".

"Benzema avea o problemă cu greutatea şi a rezolvat-o. Acum e pe drumul corect, sper să nu-l abandoneze"
Laurent Blanc, selecţioner Franţa


2.300 de euro pe săptămînă
O cură la Merano nu-i costisitoare. O săptămînă de tratament face 2.300 de euro, la care se adaugă 1.400 dacă "pacientul" rămîne să doarmă în staţiune. Vizita medicală obligatorie costă 85 de euro. În program sînt incluse 6 şedinţe de hidroaromaterapie (terapie pe bază de plante), alte 6 de fangoterapie (aplicări de nămol), plus tratamente bioenergetice şi impedanţometrie (măsurări foarte precise ale corpului). Marseille tocmai l-a trimis acolo la slăbit pe Gignac.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
je__
je__  •  10 August 2011, 16:12

La fel si Mutu si Tamas...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează