INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ANGLIA

Capello l-a "pensionat" pe Beckham fără să-i spună!

Articol de - Publicat vineri, 13 august 2010 00:00

În direct la TV, înaintea amicalului cu Ungaria (2-1), selecţionerul a declarat că Becks, 35 de ani, "e prea bătrîn" pentru "naţională".

Fabio Capello a reuşit să-i şocheze miercuri seară pe englezi mai tare decît "naţionala" în amicalul cu Ungaria (2-1). Înainte ca Gerrard să-i salveze postul cu o "dublă", selecţionerul a dat o probă de cinism în direct la televizor.

Întrebat dacă David Beckham mai face parte din planurile sale pentru Euro 2012,  tehnicianul italian a lăsat o ţară întreagă cu gura căscată: "Aş vrea să-i mulţumesc lui David pentru ajutorul dat la Mondialul din Africa de Sud, dar e un pic cam bătrîn".

Şi mai dureros! În recuperare după ruptura de tendon care l-a transformat în asistent al selecţionerului la CM 2010, internaţionalul în vîrstă de 35 de ani habar n-avea că a fost scos deja "la pensie". "Încă nu i-am comunicat, dar o voi face în zilele care urmează", a recunoscut Capello.

El speră că Beckham "va înţelege situaţia şi va accepta decizia pe care am luat-o. Trebuie să mă orientez spre jucători tineri pentru reconstrucţia echipei. Lui îi voi oferi posibilitatea ca la viitorul meci pe Wembley să îmbrace ultima oară tricoul naţionalei şi să fie sărbătorit cum se cuvine de către suporteri".

115 selecţii are David Beckham în reprezentativa Angliei, pentru care a marcat 17 goluri

Beckham: "Nu renunţ! Sînt gata să ajut"
Luat prin surprindere, David Beckham a replicat prin intermediul purtătorului său de cuvînt: "Pentru informarea tuturor, nu există discuţii referitoare la o eventuală renunţare. David va fi mereu disponibil pentru ţara sa". Într-un interviu apărut în iulie, jucătorul lui LA Galaxy mărturisise că visează să evolueze la JO 2012, găzduite de Londra, şi la CM 2014. Iar miercuri anunţase că s-a refăcut mai repede şi că în septembrie va reveni pe gazon.

"Capello şi-a dat un autogol"
Ziarele engleze nu acceptă ideea ca unul dintre cei mai mari jucători din istoria "naţionalei" să părăsească scena într-un asemenea mod şi au sărit la gîtul lui Capello. Daily Telegraph a scris despre "o nouă gaură neagră" în mandatul selecţionerului: "Şi-a marcat un autogol penibil. Decizia lui are sens, de acord. Dar modul în care a făcut-o publică îl pune într-o lumină proastă". The Times, la rîndu-i, îi pune la îndoială "discernămîntul". 

A comis-o şi la Real
Capello a mai comis greşeli în relaţia cu David Beckham. În stagiunea 2006-2007, pe cînd erau amîndoi la Real, l-a scos pe Becks din lot pentru că semnase cu LA Galaxy. Dar cînd şi-a făcut socoteala şi-a văzut cîţi bani pierde numai din marketing, preşedintele Ramon Calderon l-a forţat pe Capello să-şi reconsidere hotărîrea. Reîntors între titulari, Beckham a fost unul dintre cei mai buni jucători şi la finalul sezonului a cîştigat titlul cu "galacticii".

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
anytwo
anytwo  •  13 August 2010, 13:16

intrati pe www.anytwo.ro.. ai posibilitatea sa inveti poker de la pro-players, ai oportunitatea de a-ti incepe cariera de jucator de poker online primind 20 Euro la UniBet, gratuit si fara a face nici un depozit, si beneficiezi si de un rakeback de 30%

Vezi toate comentariile (1)
Comentează