INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA

Colecţionarul de români » Xavi aduna abţibilduri cu "tricolorii" la World Cup '94

Xavi este unul dintre candidaţii la Balonul de Aur +2   FOTO
Xavi este unul dintre candidaţii la Balonul de Aur

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 03 iunie 2012 19:31

"Creierul" Spaniei şi al Barcelonei trăia cu intensitate turneele finale în copilărie, amintindu-şi echipa României din '94 datorită albumelor Panini.

Campion european şi mondial cu Spania, cîştigător al Ligii Campionilor cu Barca, Xavi Hernandez (32 de ani) n-a uitat cum aştepta, copil fiind, cu sufletul la gură startul competiţiilor internaţionale şi cum completa de fiecare dată celebrele albume Panini.

"Cînd eram mic făceam colecţie de abţibilduri. Acum cîteva zile, Panini mi-a dăruit albumele din sezoanele '73-'74. Carmelo, fotograful «naţionalei», a reuşit să îmi facă rost de ele. Am fost foarte încîntat!", a dezvăluit mijlocaşul într-un interviu pentru El Pais.

Cu toate că la fiecare ediţie strîngea cu îndîrjire toate stickerele, lui Xavi i-a rămas foarte clar în memorie CM '94, ediţie la care România a participat cu "Generaţia de Aur".

"Îmi amintesc perfect acea colecţie şi, mai ales, nu mă întrebaţi de ce!, de românii Prunea, Răducioiu, Prodan, Hagi, Munteanu, Popescu. Ei sînt primii. Făceam albume pe ţări şi le numeam «Jucători celebri din lume». La final alegeam «11»-le perfect: Taffarel, Jorginho, Maldini, Baresi şi mai ştiu eu cine...", a încheiat catalanul.

"Doamne, cît îmi plăcea să colecţionez abţibilduri cu fotbalişti! Mă întreb, mai sînt copii care fac asta astăzi?" (Xavi, mijlocaş Spania)

108 meciuri şi 10 goluri are Xavi pentru "naţionala" Spaniei campioană mondială în 2010 şi europeană în 2008

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează