INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA - ITALIA 4-0

Cu un singur meci ca titular Torres a cîştigat Gheata de Aur la Euro

Articol de GSP - Publicat luni, 02 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 02 iulie 2012 00:43

El Nino a lovit din nou la Euro 2012. Fernando Torres a pus mîna pe Gheata de Aur a competiţiei cu cele 3 goluri marcate.

Mario Balotelli era marele favorit să devină golgeterul turneului. Dacă ar fi marcat în finală, ar fi ajuns la patru reuşit, surclasîndu-şi toţi adversari. A făcut-o însă Fernando Torres, care a egalat alţi 5 jucători în ierarhie.

Interesant este că Torres a evoluat titular într-o singură partidă, cea cu Irlanda, cîştigată de echipa sa cu 4-0, în care a marcat două goluri.

Departajare la minutele jucate
Vîrful lui Chelsea a recidivat în finala cu Italia. Introdus pe teren în minutul 75, acesta a avut nevoie doar de 9 minute pentru a-şi trece numele pe tabelă. Golul de 3-0 nu era însă suficient pentru locul 1. Mario Gomez, atacantul Germaniei, avea şi el 3 goluri şi un assist care făcea diferenţa în favoarea sa.

Torres a bifat însă şi o pasă de gol în minutul 88, cînd Mata a marcat golul de 4-0, trimiţînd în plasă mingea venită de la Fernando. Astfel, departajarea dintre Gomez şi vîrful Spaniei s-a mutat la minutele jucate, unde Torres este în avantaj.

Cu 189 de minute bifate, atacantul lui Chelsea l-a detronat pe Gomez, care a stat pe teren 282 de minute. Locul trei i-a revenit rusului Alan Dzagoev.

Torres a devenit primul jucător din istorie care marchează în două finale, acesta reuşind să înscrie şi în cea din 2008, cîştigată de Spania cu 1-0 în faţa Germaniei. În plus, alături de Mata a  reuşit o dublă istorică, cucerind Liga Campionilor şi Campionatul European în acelaşi an.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
joker30
joker30  •  02 Iulie 2012, 14:28

Italia nu pierdea cu scoru asta daca marele antrenor prandelli nu facea ultima schimbare in minutul 55

grande.balaci
grande.balaci  •  02 Iulie 2012, 13:16

cu parere de rau dar realist ,aceasta echipa daca va reusi sa mentina ritmul si nu vad de ce nu ar face-o,va fi urmatoarea campioana mondiala!!!!

gyno_no1
gyno_no1  •  02 Iulie 2012, 09:50
Postat de nicolaiec pe 02 Iulie 2012, 01:41

Cu apararea lui Real madrid, mai putin ramos, si cu atacul si mijlocul barcelonei, mai putin messi, nu iti sta nimeni in cale. Spania si-a incordat nitel muschii si le-a dat peste nas celor ce se grabeau sa ii cante prohodul in finala cu italia. Italienii au zis ca au copiat sistemul spaniei pentru europeanul asta, sistemul a iesit cu celelalte echipe, dar atunci cand pui fata in fata copia cu originalul imediat iti dai seama ce o sa iasa. Spania a avut si un portar demential, nimic nu a trecut, iar in prima parte a meciului se putea schimba soarta. Nu s-a schimbat, si s-a vazut ca daca iesi cu bata in mana la urs, te face praf. De aia toti fac antijoc cu barcelona sau cu spania.

Nicolaec, esti 0 barat cu fotbalul baiete; bineinteles ca cine te felicita pe aici pt comentariu, sunt nulitati, deasemenea. ai fi facut bine sa urmaresti jocul Fiorentinei din era Prandelli si apoi sa-ti dai cu parerea vis-a-vis de copiatul jocului Spaniei. Spania a fost mai buna pt. ca a avut jucatori de super clasa, cei mai valorosi din lume. si ce ziceai, apararea lui Real, mai putin Ramos? wtf??? ma rog

Vezi toate comentariile (18)
Comentează