INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  NATIONALA

Dezinteres

Articol de GSP - Publicat joi, 31 mai 2007 00:00

Locuitorii din Celje nu sint conectati la meciul de peste doua zile. Liniste, curatenie si civilizatie. Sint principalele carcateristici cu care te intimpina Celje, gazda partidei de simbata seara. Orasul se afla la doar 60 de kilometri de capitala Ljubljana si are o populatie de 50.000 de locuitori .

Situat intr-o zona deluroasa, Celje reprezinta o atractie pentru numerosi turisti. Vremea este capricioasa, ploua in reprize scurte, iar temperatura nu depaseste 18 grade Celsius. Meciul este anuntat pe bannere uriase amplasate in toate zonele orasului, in paralel cu cele prin care Celje isi prezinta candidatura la titlul de capitala culturala a Europei in 2012. Totusi, interesul pentru joc e destul de scazut, localnicii parind putin dispusi sa umple stadionul asa cum au facut-o luna trecuta cu Olanda. Ei prefera cafenelele si terasele, prezente la tot pasul. Preturile la diferite produse nu difera prea mult de cele din Romania, chiar daca salariul mediu in Slovenia este de aproximativ patru ori mai mare decit la noi. Stradutele sint inguste, asemanatoare cu cele din Austria, iar in centrul istoric al orasului, accesul masinilor este restrictionat astfel incit turistii sa se bucure in tihna de aerul boem.

Interes scazut
Meciul cu Romania nu stirneste un interes deosebit printre fanii "nationalei" Sloveniei din orasul Celje. Cel putin asa reiese din faptul ca la magazinele la care s-au pus in vinzare biletele, ieri erau destule disponibile. Inclusiv in sectorul destinat suporterilor romani, la pretul de 10 euro, in conditiile in care FRF a primit de la federatia slovena 1.000 de bilete contra sumei de 25 de euro bucata. "Nu se prea inghesuie lumea. Selectionata Sloveniei nu mai e ce-a fost odata. Romania e mai buna", a spus vinzatorul.

Confuzie la hotel
Delegatia "tricolorilor" va locui la hotelul Domina din Ljubljana, un stabiliment de patru stele din capitala Sloveniei. La Domina, receptionerii se mira cind sint intrebati daca Mutu si compania vor locui aici. "Nu, nu exista nici o rezervare pentru nici o echipa de fotbal", marturiseste una dintre receptionere. "Noi am facut rezervari printr-o firma de turism. Stam la hotel D-O-M-I-N-A", a spus Daniel Prodan, directorul sportiv al loturilor nationale. Stabilimentul este foarte aproape de autostrada care face legatura intre Ljubljana si Celje, locul unde "tricolorii" vor intilni simbata seara Slovenia.

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan, de urgență la spital. Ce se întâmplă cu vedeta, reacția de la Floreasca (exclusiv)


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează