INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  DEZAMĂGIRI

Eurodeziluzii » Cinci fotbalişti care au dezamăgit la turneul final: nume de staruri, prestaţii de pluton

Arjen Robben +4   FOTO
Arjen Robben

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 29 iunie 2012 20:09

Au venit în spate cu gloria cluburilor de la care provin, Bayern, Real, Manchester United sau Chelsea. Primesc salarii fabuloase, iar acum visele unor naţiuni le-au fost încredinţate. Şi au clacat!

Cine ar fi pariat că Olanda nu trece de grupe? Sau că proiectul lui Blanc pentru Franţa se va dovedi limitat şi se va mistui în precauţie? Ratările au o explicaţie şi prin felul în care au evoluat jucătorii exponenţiali.

1. Fantoma Robben
La 28 de ani, fotbalistul lui Bayern ar fi trebuit să fie creierul cu care Olanda să programeze călătoria spre finală. Mijlocaşul care a cîştigat titlul în Olanda (PSV), Anglia (Chelsea), Spania (Real) şi Germania (Bayern) a fost însă în nota batavilor: 263 de minute pe teren, doar 1 asisst pentru finalistul Champions League 2012. Iar Olanda a devenit şi dezamăgirea turneului.

2. Nimic pentru Benzema
Cu 15 goluri, atacantul de origine algeriană era cel mai bun marcator din lotul Franţei înainte de Euro. Blanc l-a titularizat în toate cele 4 partide ale Franţei, dar fotbalistul lui Real, deşi marcase în acest sezon 32 de goluri la club, n-a izbutit să înscrie. Cele 2 asissturi nu pot anula imaginea ştearsă a celui de la care atacul Franţei aştepta mult.

3. Kerjakov antifotbal
188 de minute a prins atacantul lui Zenit pe teren, titular în toate meciurile din grupă ale Rusiei. Performanţele: zero goluri, zero asissturi, 15 şuturi expediate dintre care nici măcar unul pe spaţiul porţii! Unul din motivele pentru care Rusia a părăsit Euro foarte repede e şi încăpăţînarea cu care Advocaat a insistat cu vîrful de 29 de ani.

4. "Sabotorul" Young
Englezul cu cele mai multe pase greşite în propria jumătate, şi asta în "sfertul" cu Italia: nu mai puţin de şase. Şi omul care a ratat primul penalty în faţa echipei lui Prandelli, zguduind transversala atunci cînd era nevoie de calm şi maturitate. Omul lui Manchester United a fost titular în banda stîngă a britanicilor, dar alegerea lui a fost neinspirată.

5. Noul Cech, alt portar
Portarul lui Chelsea e departe de siguranţa cu care obişnuise fanii înainte de accidentarea groaznică suferită la cap. La Euro, deşi "naţionala" lui Bilek a trecut de grupe, Cech a fost ezitant la atacurile adverse, a primit golurile relativ uşor şi, în loc să fie liderul echipei, s-a transformat în factorul de slăbiciune: şase goluri primite, dintre care patru la debutul cu Rusia.

Alte dezamăgiri la Euro: Ninis (Grecia), Obraniak (Polonia), Keane (Irlanda), Van Bommel, Van der Wiel, Sneijder (Olanda), Ashley Cole (Anglia), Voronin (Ucraina)

130 milioane de euro valorează Robben, Benzema, Kerjakov, Young şi Cech, potrivit transfermarkt. de

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
raul1985
raul1985  •  30 Iunie 2012, 05:46

DPMDV: 1. vina antrenorului a facut din Olanda o deziluzie, pt ca nu a stiut sa inceapa euro intr-o grupa a mortii. daca juca Huntelar titular cu danemarca altul era deznodamantul meciului si al grupei. 2. Benzema venea mereu la mijloc sa-si ia mingi. franta a jucat imprastiat tot turneul. asa il putem acuza si pe Ribery. 3. total neinteresant. putea ANTRENORUL SA JOACE CU Arshavin si Pavlyuchenko ca la euro 2008 si era mai bine 4. 000 anglia este un 0 cu totul, in general. i-au scos pana si amaratii de RO in 98 si 2000 5. cech (proaspat detinator de UCL) cu echipa lui modesta a iesit din grupe. asa mai bine sa-l vanda si RM pe Casillas ca a luat prea multe de la barca in ultimii 3 ani

roversio
roversio  •  30 Iunie 2012, 03:16

Cititi tot ce misca pe piata transferurilor pe TransferMarket.ro ! Vezi pe TransferMarket.ro cu cine a semnat Mladen Petric, ce fost jucator al lui Real Madrid va juca la Elazigspor (nou-promovata in Turcia), pe ce fundas a dat Gladbach 8 milioane de euro, unde va juca Mandzukic etc.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează